Apple Inc.

Apple-aktionærer: Vi må tage ansvar for mobilafhængighed

To Apple-investorer med aktier i it-giganten for to milliarder dollars fortæller i et åbent brev, at Apple bør gøre noget for at bekæmpe mobilafhængighed fra en tidlig alder.

De to investorer, Jana Partner LLC og California State Teachers’ Retirement System, kalder det for et voksende folkesundheds-problem. Derfor bør Apple signalere over for industrien, at det er vigtigt at fokusere på børns sundhed og udvikling.

Aktionærerne mener, at Apple bør investere i eksperter, der skal undersøge børns udvikling og langvarige konsekvenser i forhold til smartphones.

De henviser i den sammenhæng til flere undersøgelser, der viser, at et overforbrug af smartphones og sociale medier, specielt i en tidlig alder, kan have negative effekter for børnene både psykisk og fysisk.

Mobilafhængighed kan bl.a. have indflydelse på børnenes koncentrationsevne og fokus i skolen.

Apple har svaret kort på brevet og fortæller, at de tager deres produkters påvirkning på brugerne meget seriøst, og at de allerede har forældrekontrol indbygget i iOS og planlægger at gøre disse funktioner bedre og mere robuste i fremtiden.

 

Gå til bund
Gravatar

#1 Ufomekaniker 12. jan. 2018 20:58

Det er faktisk meget interessant at Apple vil arbejde på det, for jeg kunne skide godt tænke mig, at min datter lige tog en pause i ny og næ - af sig selv altså.

Men den bliver svær med al den underholdning der er rundt omkring på nettet, tror jeg. For det er jo ikke telefonen i sig selv der får hende til at glo på den i timevis. Faktisk tror jeg, at den telefonen ikke siger hende en skid, hvis der ikke var noget form for underholdning derude :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login