mboost-dp1

newz.dk

Antigua og Barbuda vil legalisere brud på ophavsretten

- Via New York Times - , redigeret af Pernicious

Det Caribiske land Antigua og Barbuda blev for over ti år siden hjemsted for flere internetspillesider, der førte til store indtægter fra især amerikanske borgere.

USA har sidenhed blokeret for, at amerikanske borgere kan spille på sites baseret i Antigua og Barbuda. WTO, der er handelsorganisation for hele verden, har kendt USA’s blokering for ulovlig og gav allerede i 2007 et foreløbigt tilsagn om, at Antigua og Barbuda kunne krænke USA’s intellektuelle rettigheder, herunder ophavsret, som kompensation.

Online spilindustrien på Antigua og Barbuda har tidligere haft en omsætning på $3,4 milliarder og beskæftiget mere end 4.000 mennesker. Efter at USA indførte deres blokering, er beskæftigelsen faldet til under 500.

Harold Lovell, Finansminister i Antigua skrev:
The economy of Antigua and Barbuda has been devastated by the United States government’s long campaign to prevent American consumers from gambling. These aggressive efforts to shut down the remote gaming industry in Antigua have resulted in the loss of thousands of good-paying jobs and seizure by the Americans of billions of dollars belonging to gaming operators and their customers.

Efter længere tids forhandlinger, hvor USA har ignoreret Antigua og Barbuda, har WTO nu givet sit endelige tilsagn om at landet kan krænke USA’s intellektuelle rettigheder. Dermed kan Antigua og Barbuda blive et hjemsted for ”pirateri” og blive kompenseret ved for eksempel at udbyde visning af amerikanske film og tv-serier mod betaling.

Handelsrepræsentant fra USA Nkenge Harmon udtaler, at Antigua og Barbuda kun skader sig selv.

Nkenge Harmon, USA’s Handelsrepræsentant skrev:
If Antigua does proceed with the unprecedented plan for its government to authorize the theft of intellectual property, it would only serve to hurt Antigua’s own interests. Government-authorized piracy would undermine chances for a settlement. It also would serve as a major impediment to foreign investment in the Antiguan economy, particularly in high-tech industries.

Lori Wallach fra Global Trade Watch udtaler, at situationen er lidt ironisk, da det var USA som førte an for at indføre en mekanisme, der gav mulighed for sætte sanktioner ind mod en anden industri end den der oprindeligt er ramt.

Lori Wallach, Global Trade Watch skrev:
The irony is rich, rich, rich. The practical question is, Is there a majority in the House and Senate to vote to revoke the ban, and would Congress do it because the W.T.O. told them?

Gå til bund
Gravatar #51 - thimon
30. jan. 2013 18:09
Ophavsret er en rettighed, der muliggør at skaberen af et kunstnerisk værk kan udnytte det kommercielt. Denne rettighed er som sådan begrænset til de enkelte lande, så ophavsretsloven for Danmark gælder kun for Danmark.

Dan danske ophavsretslov, se evt. § 88 i kapitel 8.
https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id...

Danmark har dog tilsluttet sig Bernerkonventionen, der er en international konvention omkring ophavsret.
Dette er beskrevet i Bekendtgørelsen om anvendelsen af ophavsretsloven i forhold til andre lande.
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id...

Dette betyder at kunstnere, der laver et kunstnerisk værk i udlandet har samme beskyttelse i Danmark som i landet værket blev skabt. Det vil sige, at hvis der skabes et maleri i Frankrig eller Rusland af en kunstner, vil kunstneren også kunne forbyde kommerciel udnyttelse af sit værk i Danmark og de andre lande, som har tilsluttet sig Bernerkonventionen.

Gravatar #52 - thimon
30. jan. 2013 18:16
En CD (som værende et kunstnerisk værk) købt i Rusland, USA eller Antigua købt gennem lovlige kanaler dvs. autoriserede butikker af skaberen af CD'en, vil kunne importeres til Danmark, sålænge det ikke er til kommercielle formål eller lignende forhold.

Det vil sige, at hvis som privat perosn vil høre CD'en, så er det fint.

Hvis man spiller CD'en til fest med entré vil dette sandsynligvis kunne tolkes som kommercielt brug. Det er også derfor at KODA eksisterer.

Da EU har optrappet deres jagt på kopivarer kan det godt være at tolden vil være mere påpasselig med varer købt i Rusland og Kina end hvis en vare er købt i USA. Men det er stadig lovligt at tage en (lovlig) CD med hjem til Danmark, som er købt i Rusland, sålænge man kan bevise at det er lovlig kopi.
Gravatar #53 - -N-
30. jan. 2013 18:22
#50 Men arbejdet i WTO omhandler toldmure, ikke andet.

Gå nu ind på wto.org.

Du har fuldstændig misforstået WTO.

WTO != EU - Du siger WTO = EU (indremarked)

Internationale og nationale handelsvare skal være underlagt de samme vilkår. Om det er forbud er sådan set hamrende ligegyldigt.

Om noget, så så ville WTO skride ind, hvis man måtte importere kopierne lovligt, for det strider synder rivende imod hensigten med WTO.

Sæt dig nu ind i hvad WTO er for hunden.

Nu springer jeg ud af debatten, du kommer med den ene påstand efter den anden uden at vide, hvad du snakker om.
Gravatar #54 - thimon
30. jan. 2013 18:28
Det skal vel også bemærkes at USA via WTO har forpligtet sig at have fri adgang for tjenesteydelser fra lande i WTO.

Der blev nedsat et panel under WTO til at "dømme" i sagen mellem USA og Antigua/Barbuda, som kom frem til en afgørelse. Afgørelsen blev anket. Se mere her: http://www.wto.org/english/tratop_e/dispu_e/cases_...
En del af afgørelsen på anken skrev:
...
upheld the Panel’s finding, albeit for different reasons, that the United States’ Schedule includes a commitment to grant full market access in gambling and betting services...


En del af afgørelsen.
Afgørelsen i 2007 skrev:
...The Arbitrator determined that the annual level of nullification or impairments of benefits accruing to Antigua is US$21 million and that Antigua may request authorization from the DSB to suspend obligations under the TRIPS Agreement at a level not exceeding US$21 million annually.


TRIPS Agreement - se wikipedia her: http://en.wikipedia.org/wiki/Agreement_on_Trade-Re...
TRIPS Agreement, Wikipedia skrev:

Specifically, TRIPS contains requirements that nations' laws must meet for copyright rights, including the rights of performers, producers of sound recordings and broadcasting organizations; geographical indications, including appellations of origin; industrial designs; integrated circuit layout-designs; patents; monopolies for the developers of new plant varieties; trademarks; trade dress; and undisclosed or confidential information. TRIPS also specifies enforcement procedures, remedies, and dispute resolution procedures. Protection and enforcement of all intellectual property rights shall meet the objectives to contribute to the promotion of technological innovation and to the transfer and dissemination of technology, to the mutual advantage of producers and users of technological knowledge and in a manner conducive to social and economic welfare, and to a balance of rights and obligations.
Gravatar #55 - f-style
30. jan. 2013 18:32
#53
Men nu ligger der jo ikke noget forbud fra EU's side og mon ikke EU støtter op om beslutningen fra WTO? Med mindre altså EU og USA laver nogen særaftale overfor AB, via et importforbud eller blokade så er det altså lovligt som privatperson at handle med AB og købe deres lovlige kopivarer. En CD købt i f.eks. Fona er jo også en KOPIVARE, så ingen forskel der.

Jeg er godt klar over at WTO sådan groft sagt er til for at liberalisere international handel, altså handel mellem landende og indfør forskellige standardiseringer af aftaler m.m. Altså forbedre vilkår og specificere ting som gør samhandel på tværs af lande nemmere og sikre, samt løse uoverenstemmelser på tværs af lande på en fredelig måde hvad angår handel.
Gravatar #56 - thimon
30. jan. 2013 18:36
Med hensyn til streaming tolker jeg ophavsretloven i kombination med TRIPS Agreement (Bernerkonventioen), at hvis en vare er lovligt købt i et land, som er med i WTO (TRIPS Agreement), så kan denne vare frit benyttes til privat brug indenfor de samme lande.

Altså jeg tolker det som at det er lovligt at streame fra Antigua / Barbuda grundet at de kan se bort fra ophavsretten for amerikanske kunstnere. Da varen er lovligt købt "i" Antigua er det lovligt at streame til Danmark, da streaming vel sidestilles med at købe filmen fysisk på DVD i Antigua og tage den med hjem til Danmark til privat brug.

Hvis man skriver under på TRIPS forpligter de enkelte lande sig også til at lave deres egne love om, så den følger de bestemmelser som er nedsat i TRIPS.
Gravatar #57 - Chewy
30. jan. 2013 22:56
@ #46
Uanset, hvor mange gange folk siger det, så bliver det altså ikke rigtigt :-D
WTOs regler kan ikke håndhæves i danske retsale.


http://um.dk/da/politik-og-diplomati/international...
For en række områder skal medlemmerne anmelde lovgivning og nye foranstaltninger til WTO (notifikation) med henblik på at muliggøre en diskussion og vurdering deraf. For sager, der ikke kan afklares ad den vej, er der mulighed for at anvende WTO’s særlige system for bilæggelse af tvister (Dispute Settlement Body (DSB) - red.). WTO's tvistbilæggelsesorgan er et domstolssystem, hvor afgørelserne er bindende for landene.


@ #49
En gun købt i usa er og vil altid være ulovlig under vores nuværende lovgivning, uanset WTOs frihandel tamtam, det er slet ikke det WTO er tænkt til. De skal forhindre toldmure osv. Dvs regulering ind og ud af landet ikke om ting er lovlige i landene.


Ligesom med din kokain sammenligning, blander du strafferet sammen med civilret...
Det er to vidt forskellige størrelser og kan ikke sammenlignes direkte..

Det er simpelthen ikke rigtigt, det du skriver.
Gravatar #58 - -N-
31. jan. 2013 07:39
#57 Handel med vare er handel med vare uanset, hvilken lov der tillader eller forbyder det.

Den eneste forskel er, om det er anklagemyndigheden eller virksomheden selv der skal føre sagen og i hvilken retssal.

Ophavsretsloven er præcis ligeså gældende uafhængigt af internationale konventioner som våbenloven.

Det link til um beskriver jo WTO i præcis den rolle jeg har sagt hele tiden.

Det der med internationale domstole, det ved alle godt, hvordan det er. Det kan vi jo bare se i nærværende sag.

Iht. wto så er det ligegyldigt om det er korn, mælk, kokain, guns, software, film, musik, jern, malm, olie, guld what ever. Det er alt sammen handelsvare, intet andet.
Gravatar #59 - HenrikH
31. jan. 2013 08:34
#58: Hvis du ikke engang fatter forskellen i at forbryde sig mod en national straffelov og overholde internationale handelsregler - så opgiver jeg. Du er simpelthen for langt ude.

Du har ikke ret i noget af det du påstår herinde, men held og lykke med et liv med det niveau af "forståelse" og "fornuft".
Gravatar #60 - Saxov
31. jan. 2013 13:11
Hmm... dvs så kan Linux blive released under en helt fri licens, og ikke GPL, hvis der er en i Barbuda eller Antigua der gider?

Gad vide hvordan folk vil reagere hvis Adope begyndte at sælge en "Photeshop Ligh" som bare er Gimp med et nyt logo, som de har downloaded under en Beerware licence (eller måske Rumware hvis vi skal holde os i temaet).
Gravatar #61 - Chewy
1. feb. 2013 20:26
@ #58

Jeg har hørt at fanden gerne vil snakke med dig. Han vil gerne have nogle tips til hvordan han skal læse biblen...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login