mboost-dp1

Google Inc.

Android 7 – Nougat – lanceres

-

Den endelige version af Android 7 med kodenavnet Nougat begynder nu at rulle ud til folket.

Der er blandt andet understøttelse af Virtual Reality headsets og tænkt på latops og desktops med lidt hjælp fra Chrome OS.

Til tablets og smartphones er der blandt andet understøttelse af split screen, et redesignet notifikationspanel og justerbar brugerflade.

Under ‘overfladen’ er der også opdateringer til f.eks. batterispare-tilstanden ‘Doze’, og udviklere kan gøre brug af Vulkan og Java 8 support.

Vulkan graphics API er Androids svar på Windows Direct X 12 og iOS’ Metal API’er. OpenGL er stadig til rådighed for Androidudviklere, men de får nu muligheden for at bruge den hurtigere men også mere komplicerede Vulkan API. Java 8 giver blandt andet mulighed for mere letlæselig og ‘ren’ kode sammen med en række nye muligheder.

WebView er Androids komponent til at vise webinghold i en app. Med Android 5.0 Lollipop blev WebView trukket ud af OS’et og i stedet placeret som en selvstændig enhed i Play Store. Den nye udgave at den komponent hedder ‘Android System WebView' og bruger Chromiums ‘Blink’ engine.
Android System WebView er så tæt på Chrome, at en separat APK er unødvendig, og al webindhold i apps vil i fremtiden køre ved hjælp af Chrome. Ifølge Google vil dette forbedre brugen af hukommelse på enheden og skære ned på brugen af båndbredde.

På nye telefoner, der kommer med Android 7, bliver opdateringer for fremtiden installeret via et partition setup. Det betyder, at man undgår den nuværende arbejdsgang med at skulle genstarte enheden en eller flere gange. Noget der kan tage fra fem minutter og op til en halv time.

Den officielle blog for opdateringen kan læses her

Gå til bund
Gravatar #1 - kblood
23. aug. 2016 08:18
Synes det lyder som gode nye tiltag :)
Gravatar #2 - Ufomekaniker
23. aug. 2016 10:36
Hvad så hvis hackere finder et hul i det system osse; hvad kalder man så det hul? ;o)
Gravatar #3 - _tweak
23. aug. 2016 10:44
Hærmoriden (2) skrev:
Hvad så hvis hackere finder et hul i det system osse; hvad kalder man så det hul? ;o)

hånk hånk :)
Gravatar #4 - Adagio
23. aug. 2016 11:52
Så er den installeret, men har ikke prøvet den endnu så eneste jeg har set til nu er at den har ændret mit baggrundsbillede. Kan dog ikke huske hvad jeg havde før :)
Gravatar #5 - kblood
24. aug. 2016 09:11
_tweak (3) skrev:
Hærmoriden (2) skrev:
Hvad så hvis hackere finder et hul i det system osse; hvad kalder man så det hul? ;o)

hånk hånk :)


A bug in Android Nougat? :P Hmmm, ikke de ord du søgte? ;)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login