smart højtaler hospital alexa amazon echo patienter hjælp / Newz.dk

Cedars-Sinai

Amerikansk hospital tester smart-højtalere hos patienter

100 patienter på et amerikansk hospital kan nu bede Alexa om at tilkalde sygepleje-personale eller skifte kanal på fjernsynet.

Hospitalet Cedars-Sinai i Los Angeles er begyndt at teste Amazons smart-højtalere inde hos patienterne.

Mere end 100 patienter kan nu bede Alexa-stemmeassistenten om hjælp. På denne måde kan man styre fjernsynet, få afspillet musik eller lydbøger samt bede assistenten om at tilkalde hospitalets personale. 

Den Alexa-styrede sundhedsplatform hedder Aiva. Ifølge hospitalet er Aiva verdens første patient-fokuserede stemmeassistent-platform på hospitaler.

Hvem fra hospitals-personalet, man tilkalder, afhænger af, hvad man beder Alexa om.

Det kan være at man skal på toilettet, eller at man har brug for mere smertestillende og med sådan en kommando vil det relevante personale få besked direkte over mobilen.

En chef fra hospitalet fortæller, at stemmestyrede enheder både kan bruges til at hjælpe praktisk, men også give patienterne en grad af selvstændighed tilbage.

Gå til bund
Gravatar

#1 ToFFo 28. feb. 2019 13:23

Alexa... Giv mig mere morfin!
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#2 nwinther 28. feb. 2019 14:11

Hej! Et faktisk brugbart formål med smart-højttalere. Det er første gang jeg har set det. Det kræver så bare, at der er enkeltmandsstuer eller at Alexa er klar over, hvem der taler og hvem der bestemmer.

Dét er en god idé. Måske endda Alexa kan læres at føre en samtale med ensomme patienter - og måske de gamle på plejehjem?
Gravatar

#3 tangloppen 1. mar. 2019 15:46

Altid rart at vide at Amazon lytter med på stuen. Så kan de jo passende finde ud af hvad du fejler, og målrette flere reklamer efter det, og sælge oplysningerne til forsikringsselskaberne...

Det er smart, men skræmmende.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login