Flickr - CBS Fan

Amazon sælger system til ansigts-genkendelse til det amerikanske politi

- Via Washington Post -

Den politiske organisation ACLU har afsløret detaljer om Amazons system til ansigts-genkendelse med navnet Rekognition, som de sælger til flere amerikanske politistyrker.

Systemet bliver brugt af politiet i Orlando og i Oregon, hvor sidstnævnte angiveligt kun betaler seks til 12 dollars om måneden til Amazon for at bruge systemet.

Rekognition kan sammenholde forbryderbilleder i politiets databaser med real-time-video fra overvågnings-kameraer i byen og politiets kropskameraer.

ACLU ser systemet som et problem i forhold til borgerrettigheder, da det automatiserer masse-overvågning.

Samtidig ser de specielt systemet som et problem i forhold til de områder, hvor borgere i forvejen uretfærdigt bliver gjort til mål.

Rekognition blev introduceret i 2016 som en del af cloud-tjenesten Amazon Web Services og bliver blandt andet brugt til objekt- og ansigts-genkendelse af forbrugertjenester som Pinterest og C-Span.

Gå til bund
Gravatar #1 - ToFFo
24. maj 2018 08:21
Ansigtsgenkendelse? Jeg tror nu stadig det amerikanske politi holder sig den gammeldags metode... Altså ser på om mistænkte er sort eller hvid og handler derefter :P
Gravatar #2 - Remmerboy
24. maj 2018 14:58
#1
det er derfor politiet har købt teknologien. de kan ikke se forskel på de forskellige sorte
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login