No Thumbnail65 procent af personer i it-branchen bruger VPN

Via 9to5mac -

I USA bruger 65 procent af ansatte i it-branchen VPN (Virtual Private Network) i deres arbejde eller på privat-computere, hvis man skal tro en ny undersøgelse fra Wombat Security.

41 procent af de adspurgte bruger VPN på deres private computer, mens 31 pocent bruger VPN på mobile enheder.

Ud over at amerikanske internetudbydere må sælge anonymiseret data omkring brugeraktivitet til tredjepart, skulle der være overvejelser omkring en yderligere liberalisering af markedet. Dette frygtes at give mulighed for, at internetudbydere kan opdele internettet i en hurtig og en langsom afdeling. Her kan selskaber så betale for at komme på den hurtige, skriver 9to5mac.

bruger du selv VPN?

Gå til bund
Gravatar

#1 CBM 6. sep. 2017 11:06

Mit gæt er at NÅR Danmark følger trop først hvad angår salg af brugerdata og dernæst "salg af hastighed til hver enkelt side/tjeneste", så vil antallet af VPN brugere også stige kraftigt i Danmark.

Efter et par år vil brugen af VPN så blive gjort ulovlig med tilbagevirkende kraft, sådan at alle der kan bevises at have benyttet VPN uanset formål, kan straffes :-)

vi ser vel en snert af det når der kan sælges et abonnement med "fri facebook"?
:-)
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#2 arne_v 6. sep. 2017 13:04

#0

Data skal nok passe, men konklusionen lyder helt hen i skoven.

IT folk bruger VPN til at connecte til firmaets IT system ikke fordi de har privatlivs bekymringer.
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#3 kblood 6. sep. 2017 13:22

#2 Det lyder sandsynligt. Jeg bruger nu VPN privat, men ikke fordi jeg har privatlivs bekymringer, og jeg bruger den ikke som standard. Det er bare nyttigt at kunne teste om der er forskel på hvordan hjemmesider og Internettet generelt fungere i andre lande.
Gravatar

#4 CBM 6. sep. 2017 16:08

Jeg bruger det ikke selv pt men ja mange IT folk bruger det af andre årsager. Min pointe er at endnu flere (ikke kun IT folk) muligvis vil begynde at bruge det privat pga privatlivskrænkende adfærd fra politisk side

Dog vil mange også ikke IT folk sikkert også bruge det til fx at streame ekstra indhold fra fx hulu
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#5 PHP-Ekspert Thoroughbreed 7. sep. 2017 04:42

#2
Helt enig. Vi bruger netop VPN for at tilgå firmanetværket, men ud over det bruger jeg det også privat - dog kun for at tilgå mit eget netværk der hjemme. Har aldrig haft tanken om at beskytte mig på den måde.

Derudover vil jeg tro at en stigning i VPN-trafikken til dels også kommer af "ulovlig" streaming af geoblokeret indhold.
Doner til Kræftens Bekæmpels i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk
Gravatar

#6 Vanvittig 7. sep. 2017 13:37

At tro at man udelukkende skal bruge VPN derhjemme af privacy hensyn svarer til at sige, at man kun skal låse døren, de dage man kan fornemme, at nogen vil komme hen, og forsøge at tage i dørgrebet, imens man er væk.

Vi har en logningsbekendtgørelse, og vi har nogle teleselskaber, som vi ikke aner, hvordan opbevarer vores logger. I morgen kan jeg måske for nogle få Bitcoins købe Lars Løkke Rasmussens pornohistorik fra en eller anden skummel Tor network side. Hvem ved?

Desuden, et spørgsmål til alle jer, der ikke "behøver" VPN: Hvor mange gange er I forbundet til andres netværk end jeres eget rundt omkring?

Det er egentlig skræmmende, at VPN ikke er folkeskolepensum for 2-3. klasse, når de lærer basale ting om, hvordan man bør begå sig på nettet.
Gravatar

#7 Chucara 8. sep. 2017 08:04

#6: Forstår ikke helt hvad du mener. Udover at forhindre andre i at se din trafik (privacy hensyn), hvad er det så, du mener, man skal bruge VPN til?

Bruger selv VPN til forbinde til arbejde og til at forbinde udefra til mit eget netværk. Men jeg har ikke behov for at anonymisere min trafik yderligere end HTTPS allerede gør - slet ikke betale for det med både penge og hastighed.
Newz.dk: Hvor alle er eksperter indenfor alt.
Gravatar

#8 kblood 8. sep. 2017 09:38

#6 Som #7 påpeger, så virker det lidt til at du misforstår hvor bredt emnet privacy hensyn er. Hvis man vil skjule sin private trafik på nettet, så er det privacy hensyn. Bruger man VPN til arbejdet, så er det til dels også privacy hensyn, bare mere for arbejdspladsen end for dig. Hvis det ikke skulle være privacy hensyn, så skulle det være for at omgå geoblokkering eller at man vil teste Internet og hvordan det fungere fra andre lande, måske for at teste sin hjemmeside, multiplayer i et spil, eller lignende.
Gravatar

#9 arne_v 8. sep. 2017 14:39

Man kan definere privacy lidt forskelligt.

A) beskyttelse mod at andre kan læse indhold af kommunikation
B) beskyttelse mod at andre kan se hvilke systemer man kommunikerer med

HTTPS, SSH etc. leverer #A men ikke #B.

VPN til firma brug leverer #A uafhængig af protokoller.

VPN til privat brug leverer #B.

The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#10 kblood 10. sep. 2017 09:01

#9 Ja, men det er jo bare forskellige former for privacy og VPNer dækker jo så altid både A og B om så det er intentionen eller ej.
Gravatar

#11 Chucara 10. sep. 2017 20:22

#9: Det er jo ikke helt rigtigt. HTTPS leverer lidt af B (kun muligt at se IP+port, ikke domæne, URL, etc. Dog vil DNS opslaget typisk være ukrypteret)

Men det kommer jo an på hvem man vil gemme hvad for.

ISP kan med HTTPS se IP+port, ikke andet.
ISP med VPN kan se IP+port på VPN server, ikke andet. Til gengæld kan din VPN udbyder så se det, som din ISP ikke kan.

Hvis jeg skulle lave noget ulovligt, ville jeg nok vælge at køre min trafik igennem en VPN tjeneste eller 3.
Newz.dk: Hvor alle er eksperter indenfor alt.
Gravatar

#12 arne_v 10. sep. 2017 22:51

Chucara (11) skrev:
Det er jo ikke helt rigtigt. HTTPS leverer lidt af B (kun muligt at se IP+port, ikke domæne, URL, etc. Dog vil DNS opslaget typisk være ukrypteret)


Er IP ikke ca. det samme som "hvilke systemer man kommunikerer med"?
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#13 kblood 12. sep. 2017 09:38

#11 Du starter med at skrive at det ikke er helt rigtigt, og forklare så hvordan det er rigtigt... medmindre man har en VPN udbyder man ikke kan stole på.

Man kan da så godt argumentere at siden den VPN man bruger er hostet af sin arbejdsplads vil det måske kunne ses at den IP man forbinder til tilhøre ens arbejdsgiver, men det burde jo så netop også være det eneste den viser, hvad man så gør på den forbindelse kan ikke spores, heller ikke om man så er på Newz.dk igennem den, så det eneste der kan ses er stadigt at man kobler på sin VPN.
Gravatar

#14 Chucara 14. sep. 2017 13:48

#12: Kun delvist ifb. shared hosting. Min pointe var mere, at man bare 'flytter' ansvaret fra ISP til VPN udbyder. Så man skal stole mere på sin VPN udbyder end sin ISP for at bruge VPN.
Newz.dk: Hvor alle er eksperter indenfor alt.
Gravatar

#15 kblood 20. sep. 2017 11:15

#14 Hmm, nej. Ikke helt, fordi med sin ISP er der mange flere områder man stadig ikke er sikret på, om man kan stole på sin ISP eller ej.

Er der en som kommer ind på ens WiFi f.ex. kan man fange en hel del af ens trafik og se hvad man laver... her kan HTTPS hjælpe da denne trafik bliver beskyttet. Det samme gælder ude på nettet, der bliver trafik netop routet igennem adskillige routere osv hvor ens data også kan opfanges, der vil HTTPS igen kunne hjælpe. HTTPS gør nemlig at den data der sendes frem og tilbage er krypteret.

Men med HTTPS kan dem der måske opfanger dette stadigt se hvor dataen kommer fra, og hvor den bliver sendt til. Med en VPN har man ikke dette problem, for ikke nok med at alt dataen er krypteret, så kan man kun se at data pakkerne sendes til og fra en VPN, så hvem sender og modtager er kan kun ses af VPNen.

Det samme gælder så også de hjemmesider man er på og de servere man logger på, de vil kun kunne se ens VPN og kan ikke logge ens egen personlige IP som den IP der blev brugt til at logge på serveren eller browse hjemmesiden.

Så er der også proxy servere, som er lidt en mellemting mellem VPN og HTTPS mener jeg. Jeg er ikke helt sikker på hvor stor forskellen er, men jeg mange steder sige man at proxy server er mindre sikkert end en VPN og måske en proxy server ikke understøtter alle typer data og porte.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login