mboost-dp1

No Thumbnail

3-strikes-regel måske en del af international handelsaftale

- Via Electronic Frontier Foundation - , redigeret af Net_Srak

I disse dage er der møde i Sydkorea blandt en række deltager i den kommende ACTA-aftale (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), hvor målet er at kigge på, hvordan man forhindrer digitale forfalskninger.

Forhandlingerne er hemmelige, men alligevel er der sluppet nogle oplysninger ud om, hvad emnerne til møderne bliver, og de skræmmer EFF (Electronic Frontier Foundation), der har kigget nærmere på dem.

Ud fra de lækkede oplysninger ønsker USA at gennemføre et krav, der skal tvinge alle internetudbydere i de lande, der vælger at leve op til ACTA, til at tage mere ansvar for deres kunders brug af deres internetforbindelse.

Det vil f.eks. være i form af indførsel af 3-strikes-modellen eller sænkning af hastigheden på en internetforbindelse, hvis man tages i at hente eller dele ulovlige kopier af film og musik.

Idéen er ikke ny, idet det netop er hvad MPAA og RIAA foreslog i 2008 til USTR (United States Trade Representative). Hvordan den endelige aftale kommer til at se ud, er endnu ikke fastlagt, men EFF frygter det værste.





Gå til bund
Gravatar #1 - BluepaiN
4. nov. 2009 16:02
Jeg frygter også det værste, efter at det er sluppet ud, at størstedelen der sidder med i det møde, er lobbyister for RIAA og alle de andre store selskaber, mens der kun er få reelle politikere med.
Gravatar #2 - Mort
4. nov. 2009 16:14
Måske piratgruppen skulle starte et initiativ som gjorde at hvis en person eller organisation 3 gange havde prøvet at fratage andre retten til fri adgang til internettet, så skulle deres internet lukkes eller begrænses.

Vi kunne jo kalde det for Personal Liberty Act for at amerikanerne bedre kunne sluge idéen.
Gravatar #3 - Hůňděštějlě2
4. nov. 2009 16:18
Tænk. Alligevel er der stadig mennesker som mener at det er fornuftigt at give staten et magtmonopol.

Internettet et den eneste sfære som staten endnu kun har begrænset kontrol over, men det skal de nok få styr på snart og så forsvinder friheden og den innovative ånd :(
Gravatar #4 - bnm
4. nov. 2009 16:51
Hvis jeg blev knaldet for diverse gentagne lovovertrædelser og kunne vælge mellem et større erstatningskrav, en længere fængselsstraf eller en langsommere internetforbindelse, så tror jeg godt jeg ved hvad jeg ville betragte som den mildeste straf.

Og så relaterer straffen i øvrigt også bedre til forbrydelsen.

Ortogonalt på det spørgsmål, kommer så diskussionen om copyrightsberettigelse og/eller omfang.
Gravatar #5 - Remmerboy
4. nov. 2009 16:56
ufatteligt at private organisation kan få lov til at bestemme så meget.
jeg har dog heldigvis ingen problemer med moralen for at bryde en ikke-folkevalgt-lov.
Gravatar #6 - HerrMansen
4. nov. 2009 16:58
Jamen det er da utroligt så meget de åbenbart kan få lov at bestemme. Det ender jo med at folk må kryptere deres forbindelser for at føle sig en smule anonyme. :(
Gravatar #7 - bnm
4. nov. 2009 17:18
#5: demokrati bygger på borgernes engagement. Lobbyister er de sande demokrater ;)
Gravatar #8 - atrox
4. nov. 2009 17:36
Problemet med ACTA er ikke at brud på copyright over internettet bør kunne straffes med begræsning på internet forbindelsen. Dette siger sig selv, at så fremt man laver lovbrud på gældende lovgivning, skal man retsforfølges og dømmes, hvis beviser for en overtrædelse er til stede.

Det der er gruopvækkende ved hele ACTA sagen er at medie industrien vil ændre det nuværende system. Som det er nu, skal enhver lovovertrædelse undersøges og det skal bedømmes hvor vidt der er belæg for at anholde en eventuel lovbryder. Det vil ACTA gøre op med. Her er et par uddrag fra udkastet:

Parties shall: provide law enforcement authorities ex officio powers to investigate criminal infringements of intellectual property rights and initiate criminal actions on their own initiative. 



Parties shall: Provide remedies and injunctive relief against any entity that: (a) creates or otherwise maintains directories of infringing materials; (b) provides "deeplinks" to infringing files; commits any act, practice of/service that has little or no purpose or effect other than to facilitate infringement, or that intentionally induces others to infringe (specifically allowing proof of "intent" by reference to objecective standards--i.e. a reasonable person would surmise such an intent)



Kort fortalt: Staten skal selv tage initiativ til at starte efterforskninger der omhandler brud på copyright lovgivning og de skal have ret til at stoppe som The Pirate Bay. Sider der har "little or no purpose or effect other than to facilitate infringement".

Hvem der beslutter hvordan vi definerer "little or no purpose" det skriver de intet om.

Jeg må indrømme at ACTA er en gang meget sørgelig læsning.

Man kan kun gå klart ind for at copyright brud i kommercielt omfang, er og bør være ulovligt. Der hvor min tråd knækker er når de foreslår lovgivning som er så vag og tvetydig. Mange af punkterne kan vendes og drejes så forbrugerne faktisk ingen rettigheder har tilbage og de kan blive anholdt og sigtet på rene mistanker og ikke egentlig beviser.
Gravatar #9 - Taxwars
4. nov. 2009 17:44
Endnu et eksempel på Copyright er umoralsk.

Copyright is theft.
Gravatar #10 - niller
4. nov. 2009 18:03
Det bliver garanteret som med Patriot Act i US. Den giver tilladelse til overvågning uden om domstol hvis man tror at der er fare for nationens sikkerhed e.g et terrorangreb. Problemet er bare at der ikke er opstillet regler for hvornår det er til fare, og derfor er det bare en supervisor i et af agenturene som bestemmer. Resultat: Patriot act bliver brugt til alt muligt andet lort end fight against terror.
Gravatar #11 - thethufir
4. nov. 2009 18:18
Når man ser bort fra stridighederne synes jeg det er skræmmende at private interesser har så let ved at få deres fedtede fingre med i spillet for at få reglerne bøjet efter deres eget velbefindende. Føj...
Gravatar #12 - SpYkE112
4. nov. 2009 18:49
Er Danmark overhovedet med i det her?
Gravatar #13 - XorpiZ
4. nov. 2009 18:51
SpYkE112 (12) skrev:
Er Danmark overhovedet med i det her?


Hvis de kloge hoveder i EU beslutter sig for det, så ja, så er vi med.
Gravatar #14 - benom
4. nov. 2009 18:57
mere info: http://www.boingboing.net/2009/11/03/secret-copyri...
det jeg klart ser som det værste ved dette er at alt arbejdet vil blive pålagt ISP'erne. dette vil hurtigt resultere i mange mindre ISP'er vil lukke da de simpelthen ikke har midlerne til at ansætte den enorme mængde folk der kræves til sådan et stykke arbejde og prisen på internet vil stige ved de få der er tilbage for at betale lønnen = internette vil dø

fordelen ved alt dette "balade" vil være ved opensource. de KUNNE få en enorm fremgang HVIS det bliver trumfet igennem
Gravatar #16 - drbravo
4. nov. 2009 19:04
sådan er det da næsten allerede i danmark?
Altså, hvis man har brugt sin computer til en strafbar handling kan den konfiskeres - og det er strafbart at piratkopiere - spørgsmålet er bare om det også gælder selve forbindelsen eller bare hardware

jf. opretshavsloven § 75-76 samt straffelovens §75
Gravatar #17 - moulder666
4. nov. 2009 20:16

#16
sådan er det da næsten allerede i danmark?
Altså, hvis man har brugt sin computer til en strafbar handling kan den konfiskeres - og det er strafbart at piratkopiere - spørgsmålet er bare om det også gælder selve forbindelsen eller bare hardware

jf. opretshavsloven § 75-76 samt straffelovens §75


Ok, det har sgu ikke så meget med denne sag at gøre. Det faktum, at politiet i dag kan konfiskere din pc til deres sagsførsel hvis du har piratkopieret har jo intet som helst med det her at gøre.

Det de ønsker at indføre, drejer sig jo om at private organisationer skal have ret - eller rent faktisk pligt - til at udføre nogle af politiets opgaver og straffe personer uden, at de har været for en domstol.

Jeg tror på retssamfundet og jeg tror på, at en person skal tage sin straf, hvis han er blevet dømt skyldig. Jeg tror ikke på, at private organisationer burde have magt til den slags og jeg tror udelukkende, at det kan føre til begrænsninger i og overgreb på den personlige frihed.

Seriøst: Hvad er oddsene for, at dette IKKE vil blive misbrugt, hvis det bliver gennemført?
Gravatar #18 - -N-
4. nov. 2009 20:37
EU er heldigvis lidt mere moderate en USA, så kunne tvivle på at EU går med til at vedtage en så gennemgribende regulering på overstatsligt niveau.

Håber ihvertfald ikke at de hopper med på bølgen.
Gravatar #19 - Törleif Val Viking
4. nov. 2009 20:38
Men hvordan råber vi som newz folk op omkring dette hvis det bliver relavant? Hr. og Fru. DK ved jo ikke hvad der foregår.
Gravatar #20 - RMJdk
4. nov. 2009 21:07
Det er ret skræmmene, det er ikke en ISP der skal tage stilling til om det jeg laver er ulovligt, det er en domstol her i 2009, Skræmmene at USA er så fucked :S
Gravatar #21 - f-style
4. nov. 2009 21:09
#18
Ja for frankrig har jo ikke 3-strikes regel og stor britannien er også ved at få den indført. Det er ikke langt til at EU nok skal få vedtaget en klam lov omkring det, pga. det massive lobby arbejde der er gang i.
Får nok EU politikkere nok i deres ejen lomme for at stemme for et forslag skal det nok gennemføres, som det er i USA hvor politikkere kan bestikkes til at godkende og stemme for visse forslag. Det er så klamt og amoralsk som noget kan være, men det er trods alt fact.

Det sker også herhjemme, bare se de udflugter, betalte rejser, møder med store selvskaber m.m. der arrangeres for at politikkerne kommer til at synes lidt bedre om firmaernes ideer og godkende forslag.
Gravatar #22 - fastwrite1
4. nov. 2009 21:30
boykot internettet!

så kan de lære det...

eller......

Gravatar #23 - Frankie
4. nov. 2009 22:50
#22 Boykot medie leverandørene? Kunne være sjovt hvis vi kunne starte et internet fenomen hvor alle aftaler ikke at købe nogen form for musik, verdenen over, i 1 måned.. se hvordan de vil reagere på det. Kommer de med "stressede" reaktioner så fortsætter "strækken" og vi opfordre til at de genovervejer deres priser, samt begynder at tilbyde bedre service til deres forbrugere.
Gravatar #24 - icebreaker
5. nov. 2009 03:18
Problemet med denne aftale er der ingen fremskridt kommer ud af det og aftalen bliver kun lavet for at holde liv i det fysiske sælgene medier.

Pladeindustrien / filmindustrien ved godt at de sakker bagud når det gælder download via internettet men de vil have os til at købe det i forretningen.

Men det gælder om for dem at få kontrol gennem visse faser. Dette er bestemt en af dem. De taber penge på aftaler / retsager lige nu men de får noget der er meget vigtiger : Kontrol.
Gravatar #25 - icebreaker
5. nov. 2009 03:21
#23

man kunne jo eventuel lave en gruppe på facebook / twitter for at starte et sted.
Gravatar #26 - Ramius
5. nov. 2009 06:10
Det kan godt være det mig der har misforstået det her, men er ACTA ikke et møde hvor lobbyisterne sidder og snakker sammen og bliver enige om hvordan de vil prøve at påvirke regeringerne rundt om i verden. De har jo reelt ikke nogen beslutningskraft eftersom de ikke har nogen offentlige personer med (ud over en 3-4 der sikkert er kommet med fordi de også lobbier).

Lige nu sidder der jo bare en flok pro copyright og kontrol freaks og klapper hinanden på ryggen...
Gravatar #27 - KaiserPingo
5. nov. 2009 07:15
Jeg sidder og glæder mig til, at enten de selv, eller børnene/børnebørnene til "Herrerne" i ACTA, MPAA, RIAA bliver knaldet for besiddelse/download af piratkopier...
Gælder reglen om "Three STrikes" så også for dem ???

Jeg tvivler...
Gravatar #28 - moulder666
5. nov. 2009 07:21
#26 Det er desværre dig, der har midforstået det. Det er ACTA - en organisation, der arbejder for en anden lovgivning på både piratkopier af fysiske varer og piratkopiering via nettet - der har inviteret en række lande til at dukke op til møderne for at diskutere politik.

Hvad de implementerer efter at blive enige om det på møderne bliver lov!
Gravatar #29 - -N-
5. nov. 2009 07:40
#21 Om alle lande så havde 3-strike reglen implementeret tror jeg de ville være påpasselige med det. EU er primært et fællesmarked og hvordan USA har fået proppet den slags ind under en handelsaftale må guderne vide.

USA og internationale aftaler skal jo ikke diktere afstrafning internt i unionen. Det er et meget grænseoverskridende for internationale aftaler at smide den på bordet.

Andre lande er måske vandt til at vesten kommer og diktere, hvordan de skal gøre alt men det er EU ikke og det er heller ikke formålet med EU samarbejdet.
Gravatar #30 - erikjust
5. nov. 2009 09:23
Jeg håber sku at både EU og Danmark (hvis den her regel bliver forslået) svar med et stort sammenstemligt Den regel kan i stikke op hvor solen aldrig skinner/ Op i røven med den regel.

Nu er jeg normalt en DF støtter men hvis de så meget som antyder at de vil støtte den Three Strikes regelen skifter jeg med glæder over til den røde blok, hvis de åbenlyst siger at de er imod den slags regler.

Gravatar #31 - x-site
5. nov. 2009 09:49
Er det bare mig, eller minder dette lidt om jøde forfølgelsen op til anden verdenskrig?


Gravatar #32 - XorpiZ
5. nov. 2009 10:04
x-site (31) skrev:
Er det bare mig, eller minder dette lidt om jøde forfølgelsen op til anden verdenskrig?


Så du mener, at når en lobbyorganisation sætter sig sammen for at gøre det så svært som muligt for deres "fjender" at operere, så er det at sammenligne med jødeforfølgelsen?

Enten ved du ikke hvad der reelt skete under 2. verdenskrig eller også har du meget høje tanker om dig selv :)
Gravatar #33 - nyx
5. nov. 2009 11:07
icebreaker (25) skrev:
#23
man kunne jo eventuel lave en gruppe på facebook / twitter for at starte et sted.


Sry, men der kom kaffen sgu lynhurtigt ud af munden igen. :P de der tjenester er et modefænomen - get over it!

Nej, vi skal sgu bruge de engagerede mennesker i Pirat partiet til noget. Gør som jeg, og meld jer ind - så snart vi har vores egne politikkere til at slås med deres, kan vi få noget indført, udført og slået ned. Brug nu de folkevalgte til noget - det er dét de er der for! Det er det de andre gør.

#32:
Nu skrev #31 det faktisk rigtig nok - ... op til .... Jo, jeg mener selv det at trække en søgt paralel, men referencen er nu go' nok. Nej, selvfølgelig er det ikke det samme. Vi er mere ovre i det middelalderlige - hekse-afbrænding = retsager mod de små og "svage", stigmatisering = f.eks. 60 minutes for nylig?, fordømmelse og frygt fra offentligheden... Dén paralel kan jeg bedre sluge.
Gravatar #34 - erikjust
5. nov. 2009 12:00
33# Og hvordan kan vi så få stemt på et piratparti jeg vidste ikke Danmark havde et og at det dukkede op på stemmesedlerne.
Gravatar #35 - Decipher
5. nov. 2009 13:13
drbravo (16) skrev:
sådan er det da næsten allerede i danmark?
Altså, hvis man har brugt sin computer til en strafbar handling kan den konfiskeres - og det er strafbart at piratkopiere - spørgsmålet er bare om det også gælder selve forbindelsen eller bare hardware

jf. opretshavsloven § 75-76 samt straffelovens §75


Piratkopiering er en civilretlig krænkelse, og dermed er det rettighedhaverens ansvar at forfølge et krav. Det er så vidt jeg husker en strafferetlig krænkelse når, og kun når, det foregår på kommerciel skala, eller hvad formuleringen lige er. Det er i hvert fald ikke den menige downloader, der tales om i straffebestemmelserne i de respektive love.
Gravatar #36 - nyx
5. nov. 2009 14:13
Grimlock (34) skrev:
33# Og hvordan kan vi så få stemt på et piratparti jeg vidste ikke Danmark havde et og at det dukkede op på stemmesedlerne.

http://www.piratpartiet.dk/
Og så er der lige den her demokratiske process med en underskriftindsamling inden de kan få lov at stille op. Det er så hér du og jeg kan gøre en forskel - vi kan skrive under, og vi kan få andre til at skrive under, så partiet kan blive valgt ind.

Så, man kan pive og man kan gøre noget, eller man kan holde mund og vedkende sig at 'så var det heller ikke vigtigere' - hvilken én er det?

Men jeg syntes nu ikke der har manglet eksponering af piratpartiet:
http://newz.dk/soeg?q=piratparti
- ihvertfald 3 nyheder herinde.
Gravatar #37 - skipperbent
5. nov. 2009 14:39
Det er jo for sindssygt. Mange mennesker, inklusiv min mor, søster, far og lignende har absolut INGEN idé om det ene eller andet hvad gælder copyright - og de baserer jo så vidt muligt deres holdninger til dette emne udfra hvad de hører i medierne.

Det er forfærdeligt - tror bare det er et spørgsmål om tid, før vi ender som amerika. Vi har jo stort set nuppet alt andet de har...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login