mboost-dp1

newz.dk

2009 var et skidt år at være it-konsulent

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Ikke overraskende har finanskrisen også haft sin indvirken på it-branchen. Ud over fyringer, konkurser osv. viser opgørelser over 2009 nu også, at krisen har haft sin indvirken på de selvstændige it-konsulenter.

Det er især de højtuddannede konsulenter, der har haft det hårdt, eftersom de har haft problemer med at fylde ordrebøgerne og derfor har måttet tage flere basale opgaver, der giver en lavere løn.

Det er ikke blot i Danmark, at der har været problemer med at fylde ordrebøgerne, også i resten af Norden har der været nedgang. Gennemsnitsprisen på konsulentarbejde faldt i Danmark fra 1,0-4,5 % alt afhængig af konsulenttypen. Samlet i Norden faldt den dog 1,0-5,5 %, hvoraf Norge er ramt mindst, og Finland er ramt mest.

Priserne forventes at stige en smule igen i løbet af i år, men dog ikke så meget at de når op på prisniveauet for 2008.





Gå til bund
Gravatar #1 - grovsjov
1. jun. 2010 11:39
Kan kun sige det modsatte gælder for mig. Jeg har aldrig haft så meget at lave som jeg har nu. Det er gået op for mange kunder, hvor mange penge der er at spare på it-infrastruktur, ved at tænke mere langsigtet
Gravatar #2 - Camell2
1. jun. 2010 12:04
grovsjov (1) skrev:
Kan kun sige det modsatte gælder for mig. Jeg har aldrig haft så meget at lave som jeg har nu. Det er gået op for mange kunder, hvor mange penge der er at spare på it-infrastruktur, ved at tænke mere langsigtet


Hvad arbejder du som? :)
Gravatar #3 - Sikots
1. jun. 2010 12:14
Tja, jeg mistede mit job som IT-konsulent i slutningen af 2009, og har så fået nyt job i 2010...

Men jeg har så også fået pæn travlt i år, så det kan man vel ikke klage over.

Tilbage til arbejdet!
Gravatar #4 - grovsjov
1. jun. 2010 12:43
Camell2 (2) skrev:
Hvad arbejder du som? :)


Selvstændig it-infrastruktur konsulent (MS server/Client/Net/Storage)
Gravatar #5 - cruzifixion
1. jun. 2010 13:51
For mit vedkommende må jeg også sige at det er stik den modsatte retning. Der har aldrig været mere at lave. Både konsulentforretningen og det faste arbejde.

Umiddelbart vil jeg tro at det skyldes fyringsrunder i en række større danske virksomheder som har medført et underskud af resourcer hos dem. Det igen medfører at de mangler folk når nu diverse projekter alligevel presser sig på.

Det lyder lidt grotesk, men faktum er at en konsulent let kan være billigere på kort bane, og når nu virksomhederne har kunnet bruge krisen som undskyldning til at nedbringe lønomkostningerne så gør de det, men de bruger så konsulenterne på den korte bane, sandsynligvis i håb om at de på længere sigt kan holde de samlede udgifter nede.

Konsulenter kan så også afskaffes hurtigt - det kan en fastansat ikke.

Reelt har jeg uden problemer kunnet ernære mig udelukkende ved min egen konsulentforretning uden fast arbejde, men de fungerer ganske godt sammen, endda med en synergieffekt på kompetancesiden.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login