wifi standard brugervenlige navne wi-fi 6 / Newz.dk

GoodFreePhotos

Wifi-standarder får mere brugervenlige navne: 802.11ax bliver til Wi-Fi 6

, indsendt af Ufomekaniker

Wi-Fi Alliance giver Wifi-standarder mere brugervenlige navne som Wi-Fi 6.

Wifi-standarder skal fremover ikke længere have navne som 802.11ax og 802.11 ac.

Det har brancheorganisationen Wi-Fi Alliance udmeldt i en pressemeddelelse. Organisationen fører tilsyn med wifi-standarden og certificerer wifi-produkter.

Den nyeste standard, 802.11ax, vil fremover blive kaldt Wi-Fi 6, når der kommunikeres til brugerne – eksempelvis på nye produkter, der understøtter teknologien.

Den nye navngivning gælder også med tilbagevirkende kraft, hvorfor 802.11ac og 802.11n fremover vil blive kaldt henholdsvis Wi-Fi 5 og Wi-Fi 4.

Wi-Fi Alliance begyndte i sommers også at certificere produkter med en ny wifi-sikkerhedsprotokol med navnet WPA3, der overtager standarden fra 2004 – læs mere her.

Gå til bund
Gravatar

#1 CBM 11. okt. 2018 03:49

Aargh... Havde vænnet mig til de nuværende navne for længst
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#2 Ni 11. okt. 2018 06:54

Godt at der ikke skal større nørder til at forklare det end butikker kan ansætte som ekspedienter :-D
Gravatar

#3 ToFFo 11. okt. 2018 06:58

Tror jeg venter til WiFi 6S udkommer.
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#4 Ni 11. okt. 2018 10:15

#3 WIFI 6S Plus med ekstra vidde :-D
Gravatar

#5 Athinira 11. okt. 2018 11:00

Hvad vil de mon så kalde 802.11ad ? Wi-Fi 6½ ? :-)
..hader folk der ikke kan finde ud af at bruge et fora-ratingsystem ordentligt
Gravatar

#6 Vanvittig 11. okt. 2018 12:11

#2
Nørders viden om Wi-Fi er som regel begrænset til, at man kun bruger trådførte løsninger. Målgruppen for Wi-Fi var, er og forbliver gymnasie-elever, McDonalds-kunder, Starbucks-gæster og Fru. Danmark der skal sende fødselsdagsmails og spille Candy Crush på Facebook. Det er dem, det er lavet til.

Wi-Fi vil altid være, at hoppe over hvor gærdet er lavest. Det er der intet i vejen med, hvis formålet tillader det.

Derfor lever den nye navneændring helt op til målgruppen. Dejligt at se, at Wi-Fi Alliance kender deres plads og nu holder deres navne nede på iPhone-niveau, hvor de hører til.

Der er intet værre end folk, der er for dovne til at trække tråd, men godt kan brokke sig over "dårligt net". Det selvfølgelig altid udbyderens skyld, aldrig deres.
Foreningen for Analog TV, FM radio og PSTN
Gravatar

#7 Athinira 11. okt. 2018 13:11

Vanvittig (6) skrev:
Der er intet værre end folk, der er for dovne til at trække tråd, men godt kan brokke sig over "dårligt net". Det selvfølgelig altid udbyderens skyld, aldrig deres.

Sorry, men hvorfor handler det at "trække tråd" om at være doven? Nogen mennesker har enten ikke muligheden eller behovet.

Det sjove er at det netop er i nørd-communities at Wi-Fi ofte flere verbale tæsk end det fortjener (det samme gør trådløse mus). Grundet at nævnte teknologier engang ikke var særligt gode, så har mange nørder shunnet dem siden, og derefter komplet ignoreret at ovenstående teknologier har forbedret sig drastisk.


På mit arbejde, hvor vi kører Unifi AP-AC-PRO Access Points (priser på omkring 1.100 kr. per AP, ingen omkostninger til controller eller service-aftaler, dog inkluderer de ikke PoE-injektorer mere hvilket de gjorde før i tiden) har min bærbare computer præsteret en speedtest på Ookla ca. 390 Mbit DL og 480 Mbit upload. Jeg har desværre ikke et billede af det, men jeg formåede at få næsten lige så meget på min telefon.


Der er en årsag til at Wi-Fi Mesh-løsninger bliver mere og mere populære. Om man kan lide det eller ej, så er kabel-trækning gammeldags, og samtidigt også pisse-ærgeligt hvis man har et pænt moderne hjem som man skal til at bore huller i...

Medmindre man direkte har 1 Gbit og målrettet ønsker at udnytte dette 100%, så kan dagens Wi-Fi med det rigtige udstyr levere både kvalitetshastigheder OG lav ping :-)
..hader folk der ikke kan finde ud af at bruge et fora-ratingsystem ordentligt
Gravatar

#8 CBM 11. okt. 2018 13:27

Athinira (5) skrev:
Hvad vil de mon så kalde 802.11ad ? Wi-Fi 6½ ? :-)

802.11 AD? Det lyder ulækkert... Puha da

#6:
Min samling af gaming mus (8 styks) er alle trådet ...

og mine gaming maskiner er alle på 1 GBps trådet net ...

Men har dog andet udstyr som tablets og telefoner plus laptops på wifi

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#9 Vanvittig 11. okt. 2018 14:36

#7

Du har ret i, at mange ikke har behovet. Disse folk skal stoppe med at optage min plads i YouSee-telefonkøen, hver gang de oplever deres daglige udfald. Det er altid muligt at trække kabler - det er kun et spørgsmål om dovenskab og pengepung. Man kan selvfølgelig ikke have noget, man ikke har råd til - herunder kabler.

Du kan sagtens være heldig med Wi-Fi og trådløse signaler. Man kan også spille Lotto og vinde mange penge. Den dag datacentrene dropper deres fiber og PDS-kabling og blot bestiller en 4G router fra 3, vil jeg tage dit indlæg seriøst. Held og lykke med din trådløse succes. Lige indtil I får nye naboer, der møblerer om, går rundt på en forkert måde eller medbringer noget uheldigt elektronik.

Wi-Fi er som sagt helt fint, hvis man underskriver en tro- og love erklæring om, at man ikke vil optage min plads i YouSee-telefonkøen, hver gang naboen bevæger sig uheldigt rundt.

Jeg kan ikke bruge dine flotte speedtests til noget, hver gang jeg er uheldig at være udsat for mere usynlig støj som jeg ikke kan se end dig. Prøv at komme til Kbh K. og nyd dit Wi-Fi. Først 2,4, så 5, så 2,4 igen, så 5 igen om onsdagen. Nulstil router. Lav nye kanaler. 2,4. 5. 2,4. 5. For til sidst at trække PDS-kabler rundt.

Hvis du læser BR18 vil du vide, at PDS-kabling (og ikke Wi-Fi) er europæisk (og dermed dansk) standard (DS EN 50173-1) inden for al nyetableret kontor og erhvervsbyggeri. Altså lovkrav. Så heller ikke enteprisebranchen på området giver tilsyneladende meget for dine trådløse resultater, selv om branchen om nogen nok ville ønske sig, at de blot kunne sætte en Wi-Fi router op i stedet for at trække kilometervis af dyre kabler i hver eneste byggesag. Det er ikke bare for at drille lærlingen, de gør det.
Foreningen for Analog TV, FM radio og PSTN
Gravatar

#10 nwinther 11. okt. 2018 15:13

Fint.

Jeg har længe efterspurgt denne metode ift. andet elektronik og hårde hvidevarer.

Hvis man køber en Siemens (eller et hvilket som helst andet mærke) fryser, har de enkelte modeller navne som GS29NVW3P, GS58NAW30, GS36NAI3P og GS58NAW41.

Er det nogen som har en idé om, hvad der er hvad? Hvad er bedst, størst, billigst, nyest?

Ser man på TV er det nogenlunde det samme.
Samsung TV hedder UE55NU7105, UE40NU7125, QE65Q9F og LT24E310EXXE.
Her er problemstillingen også den samme. Hvad er bedst, størst osv.?

(Det er i øvrigt mærkeligt, at man gider lave så mange forskellige modeller, indenfor den samme produktrække. Der skal jo være en produktionslinje til hver af dem).

Så giver det fint mening at man siger WiFi6, WiFi7 osv. og så ved forbrugeren, at 8 er bedre end 7, og muligvis endda at "det helt store spring kom fra 7 til 8. Der var ikke meget forskel på 6 og 7", eller hvordan man nu ser det.

Ser man på telefonerne, er de mest succesrige vel også dem som bl.a. forstår at formidle den slags - at 7 er bedre (eller nyere eller...) end 6, og plus er bedre end ikke-plus. Om GW er bedre eller ringere end LR (eller hvad det overhovedet dækker over) er straks sværere at sige.
Gravatar

#11 Athinira 11. okt. 2018 16:19

#9: Jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde med dit indlæg...

Vanvittig (9) skrev:
Du har ret i, at mange ikke har behovet. Disse folk skal stoppe med at optage min plads i YouSee-telefonkøen, hver gang de oplever deres daglige udfald.

Ja, for det er jo klart der 90% af alle opkald til YouSee ligger...
Hvis du vil være sur på nogen der, så vær sur på teleselskaberne over at de ikke sætter folk godt nok ind i de produkter de køber. I stedet for bare at sige "Du kan få 100/100 for X kroner om måneden." Et teleselskab bør spørge ind til kundens bopæl og give dem en god løsning der passer til deres behov. Det er ikke kundens skyld at de ikke får den rigtige vejledning.

Vanvittig (9) skrev:
Du kan sagtens være heldig med Wi-Fi og trådløse signaler. Man kan også spille Lotto og vinde mange penge.

I så fald burde jeg begynde at spille, for chancen for at jeg vinder i lotto er tilsyneladende rigtigt stor så.

Vanvittig (9) skrev:
Den dag datacentrene dropper deres fiber og PDS-kabling og blot bestiller en 4G router fra 3, vil jeg tage dit indlæg seriøst.

Så du vil ikke tage mit indlæg seriøst, men du selv sidder og sammenligner datacentre med en almindelig hustand?

Pot, meet kettle.

Vanvittig (9) skrev:
Jeg kan ikke bruge dine flotte speedtests til noget, hver gang jeg er uheldig at være udsat for mere usynlig støj som jeg ikke kan se end dig. Prøv at komme til Kbh K. og nyd dit Wi-Fi.

Og hvad jeg allerede bor der? I et lejlighedskompleks vel at mærke? Med naboer som også har Wi-Fi?

Ja, 2.4 Ghz er lort at få til at spille sammen med naboer. Det giver jeg dig gerne. Men det er også derfor man investerer sig ud af teknologi der bruger 2.4 Ghz. I modsætning til 2.4 Ghz, så er der er tonsvis af 5 Ghz kanaler (moderne udstyr kan bl.a. bruge de højere DFS-kanaler), og meget lidt til ingen interferens på det bånd.

Du kan ikke rende rundt med gamle enheder og være sur over at dit Wi-Fi ikke er up to snuff. Køb et ordentligt netkort.

Vanvittigt (9) skrev:
Så heller ikke enteprisebranchen på området giver tilsyneladende meget for dine trådløse resultater, selv om branchen om nogen nok ville ønske sig, at de blot kunne sætte en Wi-Fi router op i stedet for at trække kilometervis af dyre kabler i hver eneste byggesag. Det er ikke bare for at drille lærlingen, de gør det.

Det her kommer måske som et chok for dig, men trådløse adgangspunkter skal som udgangspunkt bruge netværkskabel og strøm. Du kan ikke opsætte et trådløst erhvervsnetværk uden kabling. Det lader sig ikke gøre. Nu nævnte jeg "min lille fine speedtest" på mit arbejde herover. Kan du gætte hvad mit arbejde er?

Hvis du nu vidste lidt om IT-drift i erhvervsøjemed, ville du vide at meget af det rykker derover. Virksomheder (og offentlige instutioner) investerer i højere og højere grad i trådløs infrastruktur og leverer trådløse enheder til deres medarbejdere. Trådløse adgangspunkter hos de fleste større leverandører løber ofte op i priser der ligger mellem 4-8.000 kr. - dertil kommer der ofte en Wi-Fi controller som typisk koster 10.000 - 50.000 kr. Dertil kommer der ofte serviceaftaler hos leverandører som Cisco mm. Det gør virksomhederne jo ikke for sjov. Det er fordi det er den vej verden bevæger sig, og fordi det faktisk virker. De bedste profesionelle setups kan få Wi-Fi til at fungerer i stadions med 15.000 mennesker.
Og det er bl.a. derfor kabling er vigtigt: jo bedre kabling der er i en bygning, jo bedre kan du placere dine adgangspunkter. Begrænset kabling giver begrænsede opsætningsmuligheder. Men igen, det er erhverv. Lad være med at sammenligne det med en almindelig husstand. Det er simpelthen dumt.

Sidst men ikke mindst, så er det ikke argument at loven specificerer disse typer kabling. 'Lov' og 'udvikling' er to ting som sjældent går hånd i hånd - visse love er forældede allerede ved indførslen. Men i dette tilfælde så er loven ikke så meget forældet, som du bare har misforstået hvorfor kabling er vigtig for en god trådløs infrastruktur.

Jeg hader at sige det, men dit indlæg er ikke andet end en sur mand der sidder i en YouSee telefonkø og som har knapt så meget forstand på emnet som han tror.
..hader folk der ikke kan finde ud af at bruge et fora-ratingsystem ordentligt
Gravatar

#12 Vanvittig 13. okt. 2018 16:51

#11

Folk der bruger Wi-Fi er de samme, som der køber konventionel kylling. Den er pumpet med vand så den ser stor ud, og så er prisskiltet behageligere at kigge på, end den økologiske landkylling, der ser mindre ud og som ligger ved siden af.

Ærgerligt er det, at den lille og dyrere økologiske landkylling mætter tre gange mere pr. enhed end den store, oppustede, væskefyldte torturkylling, der lover det dobbelte til det halve.

Trådløse installationer er sløseri og en dødssynd helt på linje med sex uden for ægteskabet. Forbyd det og (gen)indfør dødsstraf.

Længe leve parsnoede tråde og de gamle storebæltsfærger!
Foreningen for Analog TV, FM radio og PSTN
Gravatar

#13 Athinira 14. okt. 2018 05:46

#12 Man kan vist konkludere at dit brugernavn er mere end passende.
..hader folk der ikke kan finde ud af at bruge et fora-ratingsystem ordentligt
Gravatar

#14 Ronson ⅍ 22. okt. 2018 07:55

Athinira (5) skrev:
Hvad vil de mon så kalde 802.11ad ? Wi-Fi 6½ ? :-)

Der kommer helt sikkert low speed, full speed, hi-speed, superspeed, superspeed+. USB skal ikke være den eneste med forvirrende navne.
Steve Jobs has no public record of giving to charity. As of 2011 Bill Gates has given about 30 billion to charity.
Gravatar

#15 CBM 22. okt. 2018 07:58

jaj stemer får nogn majet nemmer navn...

viffi
viffi turbo
viffi super turbo
viffi super mega turbo
viffi meget super mega turbo
viffi super duper turbo
viffi meget super duper turbo
...

så deth mahjt mahjt nemmarr nåhr jæ ska the faisbåkh
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login