mboost-dp1

AMS

Verdens første robot-flåde på vej

-

I Amsterdam arbejdes der på at indføre selvstyrende både. Det sker i et samarbejde mellem Massachusetts Institute of Technology (MIT) og the Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute).

Projektet skal lede til ‘Roboat’ – en selvstyrende båd, der ikke blot skal kunne fragte personer rundt i kanalerne men også bruges som en slags flydende infrastruktur, der kan sættes op, når det er nødvendigt. Det kan f.eks. være som midlertidig bro eller en scene til kulturelle arrangementer. Alt sammen noget, der skal kunne sættes op og skilles ad på få timer.

På længere sigt håber forskerne også, at Roboat kan bruges til at rense kanalerne for flydende affald, mens andre opgaver udføres. Hvert år ender 12.000 cykler i Amsterdams kanaler, og måske kan Roboat også være med til at samle disse op igen.

Forskningsprojektet har et budget på 25 millioner euro, og de første udgaver af Roboat sættes efter planen i søen – eller kanalen – i 2017.

Gå til bund
Gravatar #1 - Meremad
25. sep. 2016 18:57
Jeg håber, de kommer i andre farver.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login