mboost-dp1

Google

USA starter retssag mod Googles reklame-monopol

- Via The Verge - , indsendt af arne_v

Den amerikanske stat og otte delstater, har startet en sag mod Googles reklame-produkt.

Det amerikanske Justitsministerium og otte stater sagsøger Google for monopolmagt i det digitale annoncemarked.

Agenturet hævder, at Google har misbrugt sin magt til at skabe adgangsbarrierer, tvinge konkurrenter til at opgive markedet og efterlade de få tilbageværende konkurrenter marginaliseret.

Google afviser anklagerne og hævder, at Justitsministeriets anmodning er et forsøg på at “omskrive historien”.

Justitsministerium hævder de sagsøger Google for at opnå økonomisk retfærdighed og muligheder for alle, samtidig med at deres retssag beder retten om at tvinge Google til at afhænde deres reklamevirksomheder.

Googles primære display-netværk forhandles via AdXchange, (typisk) via Google Admanager 360 – Google adskiller sig fra konkurrenterne ved at de kun vil byde på en reklameplacering, hvis de er de sidste der bliver spurgt.

Samtidig tilbyder de andre reklamenetværk adgang via Google Admanager 360, men kun som en teknisk eftertanke – og ikke uden at tage procentdele af det formidlede salg.

Gå til bund
Gravatar #1 - speedfreak
27. jan. 2023 22:35
Ejer Microsoft også Google?
Farverne i logo er præcis det samme.
Plus Microsoft om nogen har forstand på monopol!
Gravatar #2 - dugfrisk
27. jan. 2023 22:55
altså bill har patent på alt. Fra android, google, samsung, ericsson og nokia. Jeg tror listen er meget længere. Bill Gates købte på et tidspunkt en stor andel af Googles aktier, som blev handlet med igen.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login