Google Inc.

Universitet tester kort-apps: Google Maps er blandt de dårligste til privacy

Via Digi.no - , indsendt af Ufomekaniker

Wirtschaftsuniversität Wien har undersøgt en række kort-apps og er kommet frem til, at den populære Google Maps-app er blandt de dårligste, når det kommer til privacy.

Google Maps og andre lignende tjenester indsamler nemlig store mængder data om deres brugere – ofte også når appen ikke er i brug i form af passiv dataindsamling. Den indsamlede data bruges primært til at inddele brugerne i segmenter, så en annoncør derefter kan målrette annoncer.

Som man kan se nedenfor, har forskerne i rapporten sammenlignet Google Maps, Maps.Me, Waze, Here Wego og Osmand, hvor de to sidstnævnte er fremhævet i rapporten, da de ses som privacy-venlige alternativer.

Både Waze og Google Maps rammer helt i bund, når det kommer til privacy i standardindstillingere og scorer samtidig også meget lavt, når det kommer til inddragelse af brugeren.

Som en del af rapporten skulle en dataforsker bruge Googles ‘timeline’-funktion til at følge to anonyme brugere i en måned og danne en profil af dem. Positionsdata afslørede ikke bare, hvor brugerne havde været, men hvor gamle de var, om de havde børn, hvad de arbejdede med og mere end det.

Gå til bund
Gravatar

#1 DStruct 13. jun. 2018 07:41

til gengæld er de helt vild gode til at få mig derhen hvor jeg skal, hvilket er en superfed feature når det gælder kort ;)
Buy land. They've stopped making it
Gravatar

#2 Qw_freak 13. jun. 2018 09:41

DStruct (1) skrev:
til gengæld er de helt vild gode til at få mig derhen hvor jeg skal, hvilket er en superfed feature når det gælder kort ;)

Og så har de en virkelig god estimering på hvor lang tid det tager at køre turen samt opdatering af trafik oplysninger så mna kan mitigere kø-kørsel.
Like a BAWS...
Gravatar

#3 Claus Jørgensen 13. jun. 2018 09:55

Maps.me er en joke, of bruges primært af folk der ikke ved at Google Maps har en offline funktion.

Deres kort er super upræcise. F.eks. havde de placeret kilimanjaro omkring 100 km. in den forkerte retning.
Gravatar

#4 Chucara 13. jun. 2018 11:15

Ikke ligefrem overraskende (rapporten dækker iøvrigt også sociale netværk og messenger apps).

Blev introduceret til Here WeGo med min gamle Windows Phone, og det fungerer faktisk ganske godt.
Newz.dk: Hvor alle er eksperter indenfor alt.
Gravatar

#5 CBM 13. jun. 2018 16:25

Jeg tænker at siden privatliv alligevel har været en illusion i mange mange år nu .. så kan man lige så godt bare bruge google maps

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login