Google Inc.Trumps regulering af selvkørende biler: ikke-bindende anbefalinger

Amerikas præsident Donald Trump er klar med visionen for industrien omkring selvkørende biler i dokumentet ‘Automated Driving Systems 2.0’. Der bliver tale om anbefalinger til bilfabrikanterne, teknologiselskaberne og myndigheder i delstaterne.

Helt overordnet er præsidentens holdning således:

This Guidance is entirely voluntary, with no compliance requirement or enforcement mechanism.

Det er altså helt op til industrien at følge eller droppe retningslinjerne.

Det skal nævnes, at den forrige præsident, Obama, heller ikke udstedte andet end anbefalinger for området.

Begge præsidenter har haft den holdning, at stram lovgivning så tidligt i teknologiens udvikling vil kvæle innovationen.

Dokumentet kommer med 12 punkter, som man kan overveje, når man udvikler selvkørende biler – for eksempel overvejelser omkring det miljø, køretøjer skal navigere i, hvordan bilen finder tilbage på sporet efter en fejl, hvordan man vil teste bilens sikkerhed og vigtigheden af sikkerhed i forhold til hackere.

Gå til bund
Gravatar

#1 graynote 14. sep. 2017 16:38

Det giver måske også meget god mening - jeg er ikke helt up-to-date på området, men kunne godt forestille mig, at det er lidt for tidligt i udviklingsforløbet forløbet at fastlægge alt for stramme tøjler.Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login