mboost-dp1

Shutterstock

Trods advarsler skal kinesiske kameraer tilsyneladende filme danske veje

- Via Jyllands-Posten -

Der kan være problemer med både etik og sikkerhed ved brug af kameraer, som Vejdirektoratet har købt i Kina, lyder det fra Jyllands-Posten.

Bilister på de danske motorveje skal i fremtiden filmes med flere kameraer fra Kina. Nærmere bestemt kameraer fra det kinesiske selskab Hikvision, som både danske efterretningstjenester og menneskerettighedsforkæmpere advarer mod.

Vejdirektoratet har købt 175 overvågningskameraer. Kontrakten giver desuden mulighed for at lægge yderligere 75 kameraer i indkøbskurven.

Selv om der er tale om et relativt lille indkøb for højst fem millioner kroner, vækker beslutningen kritik fra flere sider. En af kritikerne er Cathrine Bloch Veiberg, der er programleder på Institut for Menneskerettigheder med speciale i erhverv og kædeansvar.

“Offentlige myndigheder bør som en del af deres ansvarlige indkøbspraksis ikke kun kigge på pris og leveringstid, men også på hvorvidt de her leverandører lever op til sociale og menneskeretlige forventninger. Der burde en leverandør som Hikvision bone ud som risikabel,” sagde hun.

Hikvision har de seneste år været dybt involveret i at opbygge et overvågningssamfund i Xinjiang-regionen i det vestlige Kina. I februar lød det fra Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerhed (CFCS), at videokameraer fra Hikvision udgør en ”kritisk trussel for sikkerheden”.

Gå til bund
Gravatar #1 - dugfrisk
28. nov. 2022 14:23
kædeansvar gælder kun elektronik.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login