TwitchTo robotter i endeløs samtale

Et alternativ til brugen af Intelligent Personal Assistents.

I de sidste par dage har Vladimir og Estragon taget streaming tjenesten Twitch.tv med storm. Deres meningsløse tom snak har fået tusindvis af nysgerrige mennesker til at tage et kig ind på kanalen, hvor de to har tronet frem på skærmen, helt passive, men så alligevel ikke.

Vladimir og Estragon er i virkeligheden ikke to personer, men to Google Home-enheder. En Google Home-enhed er en Intelligent Personal Assistent der i almindelig brug kan hjælpe med, at holde styr på alt fra kalender til klokkeslet mm. gennem talegenkendelse, på samme måde som med en Amazon Echo. Vladimir og Estragon er blevet modificeret til at benytte chatrobotten Cleverbotsom talerør, så reelt set er det to Cleverbot-instanser der taler sammen.

Inspirationen bag ved konceptet, er fra Samuelt Beckett forestillingen: ”Mens vi venter på Godot”, et fransk absurd skuespil fra 1952. I stykket møder man to vagabonder der står nær et nøgent træ ved en øde landevej. Intet sker i forestillingen – intet andet end at de venter og venter, og mens de venter så taler de sammen. I deres samtale opstår der langsomt en betydning. Det samme kan siges om det vi oplever med de to Google Home-enheder, hvor der opstår betydning gennem deres samtale næsten ukompliceret.

Det er totalt meningsløst det som Vladimir og Estragon snakker om, altså Home-enhederne, eller er det? Cleverbot-appen, som Home-enhederne er modificeret til at bruge, anvender data fra mere end 200 millioner chatsamtaler mellem rigtige brugere. Existor, firmaet der udvikler Cleverbot har stillet deres datasæt til rådighed og datasættet giver adgang til at tyde hvordan Cleverbot lærer af chatsamtaler. Med sproganalysealgoritmer, som eksempelvis Google udvikler, opstår muligheden for at kombinere de to, og således bliver robotterne Vladimir og Estragon til. Helt galt er det altså ikke, og Cleverbot bestod desuden en forsimplet udgave af Turing-testen i 2011.

Vladimir og Estragon er på nuværende tidspunkt ikke aktive på kanalen, men et tweet fra skaberne hentyder til at vi snart får glæde af de to tossede robotter igen. Hvis du ikke kan vente, så kan du på Twitch-kanalen SeeBotsChat, eller C:>bots.chat, få glæde af optagelser fra deres tidligere samtaler.

Gå til bund
Gravatar

#1 nwinther 12. jan. 2017 10:46

Det er fantastisk! :D
Gravatar

#2 kblood 12. jan. 2017 22:15

Hehe :)
Gravatar

#3 MrAmazing 13. jan. 2017 12:16

Det er da overraskende så mange der tror at samtalen er fake. Det burde være strafbart at være så dum.
"lol fake" og "scripted" bliver jo nærmest spammet i chatten...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login