The Linux FoundationTizen klar i version 1.0

Via Tizen - , redigeret af Net_Srak

Mobiloperativsystemet Tizen, der opstod som en erstatning for Meego, er nu offentliggjort i den første stabile udgave af systemet, version 1.0.

Udgivelsen har fået kodenavnet Larkspur, og byder også på et opdateret SDK, således at alt nu burde være klar til, at elektronikproducenter kan benytte operativsystemet på deres produkter.

Ændringerne i Tizen 1.0 byder blandt andet på en opdatering til fuld understøttelse af W3C’s HTML5-specifikation, således at der via API tilbydes adgang til enhedens kamera og vibration. Der er også kommet understøttelse for Wi-Fi Direct, der giver enheder med teknologien mulighed for trådløst at forbinde til hinanden, uden man behøver et adgangspunkt som mellemled.

Tizen har til formål at understøtte både normale applikationer samt web-applikationer, og det opdaterede SDK har blandt andet derfor fået en række nye browser-baserede værktøjer, som kan bruges til at udvikle web-applikationerne, uden man behøver bruge en simulator af systemet.

Tizens SDK kan findes på developer.tizen.org, mens kildekoden kan findes på source.tizen.org.

Gå til bund
Gravatar

#1 Zephox 2. maj 2012 13:53

Læste sgu lidt for hurtigt der.. Jeg troede der sted "Til fuld understøttelse af WC3's HTML5-Specifikation", og tænkte - SÅ ER DER DOTA PÅ MOBIL!
Gravatar

#2 HerrMansen 2. maj 2012 15:00

#1: Ja den har også irriteret mig at de to er så ens hvad angår forkortelsen :3
This is my opinion. There are many like it, but this one is mine...
http://www.knowyournewz.dk
Gravatar

#3 Zephox 2. maj 2012 15:19

HerrMansen (2) skrev:
#1: Ja den har også irriteret mig at de to er så ens hvad angår forkortelsen :3


Ja, man blev jo helt glad da man troede at der kom DotA til telefonerne - Men hva faen.. Ville egentlig også være super svært at spille DotA på en telefon :D

Tror bare jeg holder mig til at game HoN på en lille lorte bærbar...
Gravatar

#4 mfriis 2. maj 2012 19:49

. Der er også kommet understøttelse for Wi-Fi Direct, der giver enheder med teknologien mulighed for trådløst at forbinde til hinanden, uden man behøver et adgangspunkt som mellemled.

Nu kan jeg se på Wikipedia at det ligefrem er en "ny" standard der breder sig ud på telefonerne, men er det ikke bare en gammel "ad-hoc" forbindelse man opretter?

Det bruges da i stor stil på de håndholdte spillekonsoller som PSP og DS.
Gravatar

#5 LayZee 2. maj 2012 21:24

Det er da spændende, om det endelig lykkes Intel at få et mobilt OS på markedet, og om det kan få en fod til jorden ift. de andre mobile platforme :) Det burde da være muligt at porte det til diverse Android-telefoner.

- LayZee -
Gravatar

#6 froksen 3. maj 2012 10:29

Nogen der kender til nogle gode video gennemgang eller screenshot-serier hvor man kan se hvordan Tizen's Look'n'Feel er?

Syntes ikke der er så meget på deres officelle hjemmeside..
//Froksen
Gravatar

#7 Broedbaek 3. maj 2012 15:49

Spørg Google. "Tizen + video". Venligst.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login