mboost-dp1

tesla-kunders syv dages fortrysdelsesret forsvinder / newz.dk

Tesla

Tidligere Tesla-ansat anklaget for tyveri: Stjal softwarekode og -filer

- Via cnbc -

Alex Khatilov, en softwareingeniør og tidligere Tesla-medarbejder, er blevet sagsøgt af Tesla for at have stjålet softwarefiler og -kode.

Bilproducenten Tesla har anklaget en tidligere ansat for kontraktbrud og tyveri.

Den anklagede, Alex Khatilov, arbejdede som softwareingeniør for Tesla, og har ifølge anklageskriftet stjålet softwarekode og -filer om Teslas WARP Drive-program.

WARP Drive-programmet er Teslas egenudviklede software, der automatiserer en række forretningsgange og processer i forbindelse med Teslas produktion og salg.

Khatilov stjal angiveligt softwarekoden og -filerne ved at kopiere dem til sin Dropbox-konto. Tyveriet begyndte ifølge Tesla hurtigt efter Khatilovs ansættelse i slutningen af december 2020.

Læs også: Trump benåder tidligere Google-ingeniør dømt for industrispionage

Khatilov forklarede sine handlinger med, at han ved en fejl kom til at overføre de følsomme filer til sin Dropbox-konto, da han ville gemme en backup af en anden fil.

Frigivelsen af WARP Drive-softwaren er potentielt skadelig for Tesla, da det kan afsløre, hvordan Teslas teknologiske køreplan ser ud.





Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
26. jan. 2021 13:58
hehe i år 2077 ville Tesla sende nogle rigtig slemme gutter efter ham og true ham til at overdrage det og samtidig overbevise ham om at hvis en eneste linje af det kode nogensinde blev fundet i nogen andres software, så ville han bare forsvinde.

Men joke til side, det er pisse svært for et firma et gøre noget ved bagefter, man kan selvfølgelig slæbe ham i retten, men så vil han allerede have solgt det videre og det er svært at bevise.
Gravatar #2 - FeedMe
27. jan. 2021 10:23
Med det navn burde Tesla da have vidst at han var en ond hacker. De er blevet socially engineered.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login