mboost-dp1

sxc.hu

Test af nyt bølgekraftværk i beton

- Via Ingeniøren - , redigeret af Emil , indsendt af Climato

DEXA Wave Energy ApS har udviklet et nyt bølgekraftværk, der, i modsætning til andre kraftværk i samme kategori, skulle være billigt i produktion og vedligeholdelse. Det nye kraftværk kaldes DEXA-converteren.

Bølgekraftværkets pontoner er fremstillet i beton, og når pontonerne løftes af bølgerne, skabes et hydraulisk tryk i en cylinder, som omdannes til energi.

Beregninger viser, at DEXA-converteren kan levere strøm til 30 øre pr. kWh. Et prøveanlæg på 5kW er under udarbejdelse og skal afprøves ud for Hanstholm allerede i 2009.

I 2012 forventes et kraftværk på 250kW at være i drift.





Gå til bund
Gravatar #1 - luuuuu
16. sep. 2007 22:07
billig strøm er da altid godt og der stopper jo nok ikke med at være bølger sådan indenfor de næste 10 år
Gravatar #2 - rackbox
16. sep. 2007 22:09
En hurtig antagelse, så hiver en normal husstand 5-6kW i peak, hvilket betyder at 1 modul kan drive ca. 40 husstande med pålidelig energi (hvis de også har en løsning til at akkumulere energien, når bølgegangen ikke er så høj).

Det er da ret cool - især, hvis prisen er lavere end den tilsvarende energimængde i en vindmølle.

Interessant!
Gravatar #3 - Xill
16. sep. 2007 22:09
#1 .. arr .. det der fænomen med bølger på vandet, det giver jeg max 14 dage !
Gravatar #4 - Abekongen
16. sep. 2007 22:22
Endnu et tiltag af den gode slags, og det er næsten uundgåeligt såfremt at vi holder ved denne udviklings-retning, at disse alternative energi former bliver mere og mere raffinerede, effektive og rentable.

Jeg sad og funderede over noget i den forbindelse. Stort set alle de alternative energiformer vi hører om beror på 'dynamisk' energi, altså ting der er i bevægelse og bliver omsat til brugbar energi. Nu er jeg ikke den skarpeste til fysik på denne klode, men såvidt jeg ved bliver ALT med fysisk masse trukket ind mod jordens centrum. Der er altså et konstant træk. Kunne man ikke skabe en form for membram mellem store statiske objekter og jorden hvorpå de stod og skabe energi af den vej, ved det konstante 'træk' der er?

Det er sikkert prøvet, og måske afvist som værende brugbart...det var også bare en pludselig tanke der opstod.
Gravatar #5 - Thalion
16. sep. 2007 22:27
Positivt...

Ren energi er altid godt, og hvis de bliver placeret de rigtige steder, så har man energi hele året rundt. Så kan det være vi kan gå helt op til 50%+ af vores energi forbrug fra vedvarende energi

Men hvordan mon de klarer en god efterårs storm ved vesterhavet :-P
Gravatar #6 - rackbox
16. sep. 2007 22:32
#4 du kan ikke skabe energi uden at have en pol og en modpol, så at sige.

Du kan altså ikke trække energi ud af et konstant nedadgående træk, med mindre noget bevæger sig (og dermed skubber noget andet opad).

Hvis du f.eks. hænger et lod i en snor fra loftet, kan du ikke trække energi ud af den konstruktion, før loddet får lov at falde.

Potentiel energi er altså oplagret energi, som findes i mange sammenhænge i naturen. Det er først, når denne energi frigives (konverteres til kinetisk energi), at du kan bruge den.

Eksempler på potentiel energi, som konverteres til kinetisk energi i naturen:
* tidevand
* vandfald
* vandløb
* vind

Solen er den reneste energiform, vi kan udnytte relativt simpelt på jorden. Uden hjælpemidler kan du altså bruge solen til at varme en sort sten op, som senere kan holde sig varm i lang tid.

Håber, at det gav mening, og at jeg ikke har misforstået dig komplet.
Gravatar #7 - Abekongen
16. sep. 2007 22:45
#6
Nej du har forstået mig ret, og din forklaring vedrørende potentiel og kinetisk energi faldt i god jord og maner idéen i jorden. Med mindre man i selve den mellemliggende membram har et stof der kan modvirke trækket nedaf. Men det er er ren teoretisk snak for mit vedkommende, jeg er ikke uddannet i videnskabelig retning :-)

Men altid rart at lære noget nyt :-)
Gravatar #8 - rackbox
16. sep. 2007 22:51
#7 NP :) Rart at kunne være til assistance med min gymnasielærdom :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login