mboost-dp1

Shutterstock

Teenagere forlader Facebook i fuldt flor, viser undersøgelse

- Via TechCrunch -

Gen Z’s internetbrug er voksende, men den tid, som teenagere bruger på Facebook, er i den grad aftagende, rapporterer TechCrunch.

En undersøgelse fra Pew Research Center omhandlende teenagere, teknologi og sociale medier viste, at kun 32 procent af teenagere i alderen 13-17 år bruger Facebook, mens en tidligere undersøgelse fra 2014-2015 viste 71 procent.

Jules Terpak, en Gen Z-content creator, der dækker digital kultur, fortalte TechCrunch, at teenagere bare ikke finder værdi i Facebook længere. Hun mener, at Facebook, som teenagere ofte forbinder med deres forældre, ikke har meget at tilbyde Gen Z.

“Den kultur, som den gennemsnitlige Facebook-bruger dyrker, er meget adskilt fra det, der tiltrækker Gen Z til en platform i dag, og udstråler i stedet en energi tilsvarende en spam-e-mail,” sagde Terpak.

“Selvom Facebook stadig er dybt integreret i teenageres hverdag, ses det nogle gange som en nytte og en forpligtelse snarere end en spændende ny platform, som teenagere kan hævde som deres egen,” sagde Pews rapport fra 2013. I den ni år gamle undersøgelse fandt Pew ud af, at teenagere udtrykte mere entusiasme for andre platforme, selvom de ikke brugte dem så meget som Facebook. Den tendens er forblevet konstant – efterhånden som nye generationer af teenagere tilslutter sig sociale medier, har de næsten helt forladt Facebook.

Pews nye resultater er også i overensstemmelse med Facebooks interne rapportering ifølge dokumenter lækket af whistleblower Frances Haugen. En Facebook-forsker fandt i begyndelsen af 2021, at teenage-brugere på Facebooks app var faldet 13 procent siden 2019 og forventede, at tallet ville fortsætte med at falde med 45 procent i løbet af de næste to år.

“De fleste unge voksne opfatter Facebook som et sted for folk i 40’erne og 50’erne,” sagde det interne Facebook-dokument fra 2021.

Teen social media usage graphh

Gå til bund
Gravatar #1 - MOA
15. aug. 2022 12:17
Facebooks algoritme er også bygget ud fra hvem du kender og ikke dine interesser, som TikTok eks. gør.

Det venskab man havde for 5 år siden eller længere tilbage er sikkert ikke relevant i dag og derfor virker Facebook bare ekstremt kedeligt når man går på.
Gravatar #2 - SpegepølseBøvs
15. aug. 2022 13:58
For mig er Facebook bare en kæmpe telefonbog der er sponsoreret af målrettede reklamer. Der sker intet på den, og jeg laver heller intet på den. Jeg tror faktisk, at næsten hvert andet opslag på min side er reklamer der fylder halvdelen af siden.

Det eneste gode på Facebook (for mig) er deres marketsplace. Den er dårligere at bruge end DBA, men er alligevel mere effektiv.
Gravatar #3 - arne_v
15. aug. 2022 14:09
#0

Det er vel et udtryk for at i den aldergruppe er de grafisk orienterede sociale medier ved at udkonkurrere de tekst orienterede sociale medier.

Og det kan så skyldes enten at ønsket altid har været der men at den nødvendige båndbredde først nu er tilstede - eller at der er sket et skift i præferancer fra tekst til grafisk.
Gravatar #4 - XxXxX
15. aug. 2022 19:10
Jeg må indrømme at selvom jeg ikke er Gen Z (40+) så har jeg også droppet.

For at være ærlig så er de fleste sociale medier med til at tegne et falsk billede af folks liv. Folk poster gladeligt den uge om året hvor de er på en dejlig ferie, men resten af året hvor der også er "nedture" poster de ikke noget, det giver et billede af at folk er lykkeligere end de reelt set er og det betyder at venner og bekendte måske tror deres liv er mere spændende og at deres egne liv derfor er mindre spændende og det gør folk "kede af det"

Jeg har en regel om at jeg engang imellem ser på de ting jeg gør og om de giver mening og jeg må bare sige at facebook tager så uendeligt meget mere, end de giver, så jeg valgte at droppe det helt.

I starten tænkte jeg om det var en god ide, men jeg må bare sige at det er det i DEN GRAD og jeg kan kun opfordre folk til at gøre sig fri fra facebook, det er voldsomt befriende.
Gravatar #5 - arne_v
15. aug. 2022 19:17
#4

FB <> virkelighed

Men jeg vil næsten tro at at TokTok, Instagram og SnapChat er værre end FB i den henseende.

:-)
Gravatar #6 - AlmondMan
18. aug. 2022 07:27
Jeg er 40+ og har også stort set forladt facebook, og alle andre sociale medier. Jeg skriver og lægger aldrig noget op. Bruger det kun til at arrangere events og skrive beskeder med folk.
Gravatar #7 - speedfreak
18. aug. 2022 17:56
40+ her og har forladt alt SoMe.
Mit liv blev væsentlig forbedret.
Der er ikke noget godt at sige om de app/steder.
Gravatar #9 - arne_v
18. aug. 2022 23:19
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login