mboost-dp1

Sidebars

Struck Design udvikler teknologi til at aktivere knapper fra afstand / newz.dk

Struck Design

Stuck Design udvikler teknologi til at aktivere knapper på afstand

- Via engadget -

Stuck Design har udviklet teknologi specifikt designet til elevatorer – kan aktivere knapper uden at røre ved dem.

I kølvandet på covid-19-pandemien fraråder sundhedsorganisationer som CDC og WHO berøring af ansigtet efter at have berørt overflader. Virusset kan overleve på overflader, så overflader i offentligheden er en nem måde at sprede bakterier på og udbrede sygdommen.

Som løsning på dette problem har Stuck Design udviklet en teknologi, der gør det muligt at “trykke” på knapper på afstand.

Stuck Design

Der anvendes en Kinetic Touchless-teknologi, der er helt ideel i for eksempel elevatorer.

Teknologien kan aflæse håndens bevægelser og genskabe dem som demonstreret i prototypen i ovenstående GIF.

Ifølge Stuck Design vil teknologien også blive anvendt i andre sammenhænge fremover.

Teknologien er dog ikke implementeret i elevatorer endnu.

Gå til bund
Gravatar #1 - AppleSheep
26. jan. 2021 10:01
Er det ikke bare en proximity sendor i en elevatorknap?

Jeg tænker det er en kapasativ føler, og der er ikke noget specielt over den teknologi.
Gravatar #2 - T_A
26. jan. 2021 13:51
Der er mange måder at gøre dette på, men det svære er at have mange knapper tæt på hinanden og at den kun reagerer på en af dem.

Gravatar #3 - AppleSheep
26. jan. 2021 14:21
T_A (2) skrev:
Der er mange måder at gøre dette på, men det svære er at have mange knapper tæt på hinanden og at den kun reagerer på en af dem.Ja, det kan du have ret i. Er der ikke noget med at gamle mennesker meget ryster på hænderne? De vil da fucke de virtuelle knapper fuldstændig op, og få lidt af en ride op og ned i den elevatorskakt, som noget fanden selv ikke engang ville kunne finde på at gøre. Det vil de nok blive lidt trætte af i længden, vel jeg tro.
Gravatar #4 - Athinira
26. jan. 2021 15:00
Problemet og årsagen til at disse teknologier ikke vil vinde indpas er handikaprestriktioner. Det skal være muligt for handikappede (fx folk som ikke har nogen hænder men kun arme) at betjene udstyr som hjælper deres bevægelse rundt. Derfor tvivler jeg på at du de fleste steder vil implementere den slags teknologi i fx elevatorer, hvor du har mange knapper siddende på et lille område.

Så skulle det da være fordi de spreder knapperne udover en hel væg :-)
Gravatar #5 - FeedMe
27. jan. 2021 10:15
Dejligt med en udvikling hvor man forsøger at fjerne unødig interaktion, som bare er blevet en dum vane.

Heri har vi dog problemet. Mennesket - vanedyret.

Jeg arbejder et sted hvor vi har at gøre med test for COVID19. Man har desværre lavet sådan et bord i en skranke hvor folk henvender sig. Det bord MÅ INGEN RØRE VED. Der er sat et skilt op og det står der. Men det gør folk jo alligevel. De smider deres telefon, nøgler, sundhedskort - og holder så sundhedskortet med munden (gennem mundbindet) bagefter imens de jonglerer rundt med de andre ting......og så skaber det så en opgave hvor HELE bordet skal sprittes af med klude. Selv når man står og fægter med armene og siger "nej nej nej du må ikke lægge noget her" og man har barrikaderet bordet med spritdispensere, så det ikke er nemt at komme hen til det - så sker det alligevel.

De elevatorknapper vil - selv uden berøringsfunktion - skulle rengøres mindst lige så grundigt som de altid har skullet. Men synes da at det er en udmærket måde at tænke interaktion på i fremtiden - for de personer der er kompatible med det.
Gravatar #6 - larsp
27. jan. 2021 12:55
#5 Hunde sniffer hinandens bagdele og spiser direkte fra jorden. De smager på alt med tungen, sågar andre hundes høm høm'er.

Mennesker kan ikke engang trykke på en elevator knap uden at få dødelige virusser.

Rengøringsmanien har virkelig taget fart i denne covid tid. Jeg er ikke sikker på at det er en god ting. Vi er stadig pattedyr der er bygget til at være møgbeskidte og leve uden daglige afspritninger og sæbevask. Immunforsvaret skal have noget at se til, og gad vide om den overreaktion der ses ved alvorlig covid19 faktisk har noget at gøre med netop dette.
Gravatar #7 - TwistedSage
27. jan. 2021 13:50
Panelt i min bil har en række knapper på touch skærm forneden, der reagerer når min finger er over den, men tænker det ikke er på knap basis ;)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login