mboost-dp1

Democracy Now

Saudi-Arabien idømmer kvinde 34 års fængsel for at tweete

- Via The Verge -

Saudiarabisk kvinde får hård straf for at følge og videresende tweets fra kritikere af kongedømmets styre, skriver The Verge og Berlingske.

Kvinden er blevet idømt 34 års fængsel for at retweete aktivister gennem sin Twitter-konto og dele opslag, der talte til fordel for kvinders ret til at køre bil. Salma al-Shehab var ph.d.-kandidat ved University of Leeds i Storbritannien og blev tilbageholdt i januar 2021 efter at have vendt tilbage til Saudi-Arabien på en ferie.

Hun blev oprindeligt dømt til seks års fængsel for at have anvendt en internetside til at “forårsage uro og destabilisere civil og national sikkerhed”, men en appeldomstol afsagde mandag den nye straf – 34 års fængsel efterfulgt af 34 års rejseforbud.

Nu hed det sig også, at hun “assisterede” personer, som forsøger at underminere det enerådende styre i kongedømmet ved at følge deres skriverier på Twitter og ved at sende deres beskeder videre.

Det menes, at hun stadig har mulighed for at anke dommen.

Gå til bund
Gravatar #1 - nwinther
18. aug. 2022 11:12
Det er jo ikke "for at tweete". Det er for at tweete en holdning, som går imod styret. At det foregik som tweet er jo underordnet.

I kan lige så godt skrive, at hun bliver fængslet for at trække vejret - fordi man skal bruge luft, for at tale.
Gravatar #2 - arne_v
18. aug. 2022 16:21
#1

Ja. Det er indholdet ikke mediet/formatet som betyder noget her.

En ganske lille ændring "... for retweets" ville have gjordt overskriften mere korrekt omend "... for retweets af tweets om kvinders rettigheder" ville have været endnu bedre.
Gravatar #3 - arne_v
18. aug. 2022 16:25
#0

34 års fængsel for:


Shehab sometimes retweeted tweets by Saudi dissidents living in exile, which called for the release of political prisoners in the kingdom. She seemed to support the case of Loujain al-Hathloul, a prominent Saudi feminist activist who was previously imprisoned, is alleged to have been tortured for supporting driving rights for women, and is now living under a travel ban.


er jo grotesk.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login