mboost-dp1

Microsoft

Rygtemøllen: Microsoft introducerer windows 11

- Via The Verge -

Meget tyder på at Microsoft er ved at gøre klar til Windows 11 – der muligvis snart præsenteres

Forventningerne er store til Microsofts præsentation d. 24 juni, hvor Microsoft muligvis, vil præsentere deres næste generation af Windows – nummer 11.

Flere ting har peget i retning af en ny version af windows, blandt andet har Microsoft Direktør Yusuf Mehdi udtalt at han ser frem til “den nye version” og Microsofts chefproduktudvikler Panos Panay har fortalt om “næste generation” af Windows.

Forventningerne til Windows 11 er store visuelle ændringer i interfacet, der angiveligt skulle “få Windows til at føles ungt” – hvilket blandt andet medfører at de fjerner de sidste visuelle rester af Windows 95.

Microsoft har sit præsentations-event d. 24 juni

 

Gå til bund
Gravatar #1 - mr.jakel
4. jun. 2021 08:32
Lur mig om det ikke blot betyder en ny brugerflade med flere restriktioner og flere reklamer.
Gravatar #2 - ToFFo
4. jun. 2021 09:46
Havde Microsoft ikke meldt ud at Windows 10 blev det "sidste" windows, og det så blev evige opdateringer derfra?
Gravatar #3 - larsp
4. jun. 2021 10:26
#2 Det hørte jeg også i sin tid. Man skal åbenbart ikke tage den slags "udmeldinger" seriøst.

Nye ikoner er på vej. Det er bare SÅ banebrydende.

Gad vide om de har fået ryddet op i kontrolpanelet.
Gravatar #4 - Skak2000
4. jun. 2021 10:59
#3
Det er planen at de vil fjerne kontrolpanel helt. Spørgsmålet er hvornår de udruller den opdatering...
Gravatar #5 - Ni
4. jun. 2021 11:07
#3 De fandt nok ud af, at der er mange penge i nye versioner og at folk næsten kræver versioner for at kunne fornemme en udvikling :-)

Spørgsmålet er vel, om det også sker for Office 365
Gravatar #6 - DrHouseDK
4. jun. 2021 11:15
Lur mig om ikke de "bare" vil snakke 21H2. Det håber jeg da næsten...
Gravatar #7 - arne_v
4. jun. 2021 12:13
#3 og #4

Det håber jeg ikke.

Kontrol panel virker og folk kender det.
Gravatar #8 - Hack4Crack
4. jun. 2021 13:56
DrHouseDK (6) skrev:
Lur mig om ikke de "bare" vil snakke 21H2. Det håber jeg da næsten...

Ja, det tror jeg også. 21H1 blev en fuser, fordi alle store opdateringer er blevet udsat til 21H2. Det tager 10 min at installere 21H1 på de maskiner jeg har gjort.

Er de ikke også næsten i gang med at lægge Windows Server i graven? Den nye Server 2022 kommer sidst på året, så det er nok i virkeligheden den, vi skal se hvilke ny ikoner og kontrolpanel der er på.
Gravatar #9 - FeedMe
4. jun. 2021 18:39
ToFFo (2) skrev:
Havde Microsoft ikke meldt ud at Windows 10 blev det "sidste" windows, og det så blev evige opdateringer derfra?


Vil formulere det som "De har LOVET det"
Gravatar #10 - FeedMe
4. jun. 2021 18:40
Lad os gætte på at det nye og unge Windows 11 bliver uden en start-knap og at den genindføres i Windows 11.1
Gravatar #11 - sådan
4. jun. 2021 21:12
Jeg forudser endnu et flop :)
Gravatar #12 - linos
5. jun. 2021 05:57
Jeg læste også i sin tid at de lovede ikke at lave nye versioner af Windows, men hvis de insisterer på at køre det møg system videre, er de simpelthen også nødt til netop at gøre noget ved deres brugerflade og menuer, og indføre en eller anden form for logik!
Da et versions-bump giver mening ved store ændringer, er det mit håb, men overhovedet ikke noget jeg tror på er muligt, at de faktisk er seriøse når de erklærer deres kærlighed til Linux, og har brugt WSL som et springbræt til at bruge Linux kernel. Jeg har læst flere sige at Windows er en underskudsforretnibg for MS fordi det er vandvittigt dyrt at vedligeholde og opdatere, og vedligeholde kompatibilitet. Enormt meget af det arbejde ligger allerede i Linux kernel.
*Skulle* det ske *kunne* de bidrage til WINE som et kompatibilitetslag, men jeg ved godt at det er ønsketænkning. Det eneste vi har set fra MS siden de meldte ud at de elskede Linux, var Open Sourcing af udviklerværktøjer, lidt exFAT, og diverse andre ting, og ellers arbejde på at få Linux værktøjer til at virke på WSL2. De har ikke lavet nogen kæmpe bidrag som beviser det. De har ikke arbejdet mod at lave f.eks. office kompatibelt med Linux, eller bidraget til DXVK, eller noget. Der er intet af det arbejde de gør, der gør det nemmere for en bruger at bruge Linux, de bibeholder alt der låser folk til Windows, i Windows, og arbejder på at stjæle alt der gør Linux så kraftfuldt som det er
Gravatar #13 - Nize
5. jun. 2021 11:11
Mon ikke der bliver introduceret en pay-pr-month model, og man udfaser fast køb af licens, så det bliver slut med lovlig Windows til 90 kr for livstid.
Gravatar #14 - brostenen
5. jun. 2021 14:37
Nu må vi se. Men hvis det kommer, så fik jeg ret, da jeg kaldte det bullshit da de sagde at 10 blev den sidste Windows. Nøjagtig som da de meldte ud at der aldrig ville komme en ny flightsim. Det er en stor virksomhed, som har det primære mål at tjene penge på kunden.
Gravatar #15 - wendelboe
5. jun. 2021 17:42
Hvorfor ikke bare gå direkte til Windows 311 XD
Gravatar #16 - brostenen
6. jun. 2021 07:29
wendelboe (15) skrev:
Hvorfor ikke bare gå direkte til Windows 311 XD


Bare det ikke bliver vista-vista. (Lyder som en sangtekst)
Gravatar #17 - udenrigsministeren
6. jun. 2021 16:18
#13 Godt bud - jeg kommer i så fald til at køre en cracket udgave.
Gravatar #18 - CBM
6. jun. 2021 17:44
udenrigsministeren (17) skrev:
#13 Godt bud - jeg kommer i så fald til at køre en cracket udgave.

samme her
Gravatar #19 - kblood
6. jun. 2021 18:36
Historisk set har hver anden version af Windows altid været noget bæ.

Windows XP
Windows Vista
Windows 7
Windows 8
Windows 10

Før Windows XP var der 95, 98, ME og 2000, men ikke i den rækkefølge, men ud af dem var det egentlig kun 2000 der var rimeligt stabilt vil jeg mene.

Men Vista og 8 var godt nok ikke særligt gode. Så jeg bliver overrasket hvis at Windows 11 ikke også bliver en version jeg vil prøve at undgå så længe som muligt.
Gravatar #20 - Ni
7. jun. 2021 06:27
#19 XP var den største omgang gylle de nogen sinde har lavet, det tog over 3 år, at få det til at fungere nogenlunde og det endte med, at det stort set kun var GUI'en der var tilbage af XP. Behøver jeg at sige Root Kits, pop-ups og absurd dårlig håndtering af ram og pagefile?

Folk der sagde XP var godt, var fordi de aldrig havde prøvet andet. Det var 'fordi sådan har det altid været' argumenter. XP var en teknologisk bæ på alle leder og kanter.

Hvis man slog index funktionen fra i Vista, så kørte det som en drøm og efter SP1 var der ikke nogle problemer.

Gravatar #21 - AppleSheep
7. jun. 2021 08:16
Jeg kunne lide stort set alle Windows versioner lige fra 3.11 til Windows 7. DOS 3.33 blev brugt flittigt dengang. OS/2 var også lige en tur ind over, hvor jeg hurtigt fandt ud af, at det OS perfomede faktisk noget bedre end DOS og Windows. Men jeg kunne bare ikke vende mig til dets UI, så den røg ud til højre igen efter nogle dage.

Windows ME, XP (som senere blev bedre), og specielt Vista var noget hejs for mig. Om det var problemer med dårligt hardware eller dårlige driver, skal jeg ikke kunne sige, fordi det er næsten umuligt at fejlfinde på den slags som lægmand.

Da jeg købte en PC med Vista, knækkede filmen for mig, så jeg hoppede over på Linux, og prøvede der en slat distros. Ubuntu, Fedora, Mandriva og PCLinuxOS. Det var meget sjovt at lege med i et års tid eller der omkring. Men det virkede dengang som en half-baked løsning, så jeg hoppede over til Apple. Så nu ved i hvorfor jeg er ved Apple idag. Det var Vistas skyld :D

Jeg har dengang senere prøvet Windows 7, og jeg må sige, at den var ultra lækker at arbejde med. Men jeg beholdte mit Apple setup dengang.

Så kom Windows 8 og 10. Nu kan jeg slet ikke genkende Windows længere, og ej heller finde hoved eller hale i det, når jeg sidder ved en PC. Det er helt sikkert et fint OS, men jeg kan ikke gennemskue logikken i det OS. Så det er mig der halter her :D
Gravatar #22 - larsp
7. jun. 2021 09:38
#20 Popups? Pagefile issues? Rootkit? Hvad du taler om. Rootkit er man vist selv uden om. Pagefile virkede fint. Popups? Undlad at have 99 programmer til at autostarte, så går det fint. Kom ikke og sig at notifications i win 10 er mindre forstyrrende.

Windows XP (med service packs) var for mig peak of Windows og den sidste Windows jeg "holdt af". Min bærbare dengang var topoptimeret og alle settings var finpudsede. Der var 100% styr på services, så der ikke var noget overflødigt der spildte RAM og batteri (og åbnede sikkerhedshuller). Jeg havde en række diagnostics tools der kunne fortælle præcis hvad der foregik hvis et program lavede ballade (SysInternals mv.), jeg havde keyboard shortcuts til at åbne de hyppigst brugte programmer på splitsekunder.

Men da den maskine blev for gammel og jeg kom over på Windows 7 og siden 10 gav jeg bare op og droppede enthusiast tankegangen fuldstændig. Nu er Windows bare et nødvendigt onde der kun er i vejen og reelt får 10 gange så kraftig hardware til at føles langsommere end min gamle XP maskine, men, so what. De fleste apps er alligevel electrum i dag der frådser helt vildt med resourcerne.

Boot windows 10 og åben slack og spotify på en octa core monster PC er langsommere end at boote XP og åbne MSN messenger og winamp på en 800 MHz single core.

Linux er så heller ikke altid lykken, der er sandelig også issues i den verden, men i det mindste kan man blive fri for en masse "log ind hos Microsoft" chikane og man kan få lov at beholde en rimelig del af systemets performance til de programmer man vil køre.
Gravatar #23 - arne_v
7. jun. 2021 13:26
kblood (19) skrev:

Historisk set har hver anden version af Windows altid været noget bæ.

Windows XP
Windows Vista
Windows 7
Windows 8
Windows 10

Før Windows XP var der 95, 98, ME og 2000, men ikke i den rækkefølge, men ud af dem var det egentlig kun 2000 der var rimeligt stabilt vil jeg mene.

Men Vista og 8 var godt nok ikke særligt gode. Så jeg bliver overrasket hvis at Windows 11 ikke også bliver en version jeg vil prøve at undgå så længe som muligt.


Windows NT familen for desktop består af:

3.1
3.5
3.51
4.0
2000
XP
Vista
7
8
8.1
10

Vista, 8 og 8.1 var ikke store successer. Jeg mener heller ikke at 3.5 var en success. Men jeg kan ikke se noget "hveranden" mønster.

95, 98 og ME et et andet OS - anden kernel, delvist samme API og et UI med samme look and feel.
Gravatar #24 - arne_v
7. jun. 2021 13:28
#20

Er der nogen forskel på brug af pagefile i XP og i andre Windows NT versioner?
Gravatar #25 - dub
7. jun. 2021 15:11
Blev der ikke solgt rigtig mange maskiner op til Vista udgivelse der påstod de var Vista-Ready(tm), hvor specsen ikke helt levede op til hvad Vista entelig skulle bruge.
Gravatar #26 - Skak2000
7. jun. 2021 16:24
#25
Intel fik faktisk Microsoft til at sænke systemkravene til Windows Vista. Da mange af de chips de lå inde med ikke lever op til systemkravene.
Der blev solgt rigtig mange Vista-Ready maskiner der ikke kunne trække Vista ordentligt...
Gravatar #27 - brostenen
7. jun. 2021 17:36
Mit eneste issue med Vista, var at det krævede så store ressourcer, at jeg aldrig kom i gang med det for alvor. Men brugerfladen var sgu nice nok.

Win 8, 8.1 og 10 kan jeg bare ikke benytte.

Halvdelen af issues jeg så med XP var skide dårlige drivere og den anden halvdel var alle de virus og andet som inficerede.
Gravatar #28 - Kian
8. jun. 2021 06:38
Som mange skriver herinde så hørte jeg også at Windows 10 blev den sidste. Det er lidt noget pis hvis der kommer en 11'er. Jeg frygter abn og jeg håber at hvis abn bliver en realitet at kunderne så råber Microsoft ind i hovedet at det ikke er godt nok.
Det eneste positive et Windows 11 kan bidrage med er en generel oprydning. Windows 10 lider stadig under Windows 8-udskejelserne - fx Settings vs Control Panel, sprog-indstillinger (engelsk sprog med dansk tastatur) var simpelt at indstille i W7, start-menuen i Windows 10 er bare grim og jeg bruger den ikke mere, Win-genvejene er lavet om siden W7 mv.

larsp (3) skrev:
#2 Det hørte jeg også i sin tid. Man skal åbenbart ikke tage den slags "udmeldinger" seriøst.

Nye ikoner er på vej. Det er bare SÅ banebrydende.

Gad vide om de har fået ryddet op i kontrolpanelet.


Det ville være skønt at komme af med det nye Settings og tilbage til det gamle Kontrolpanel.


kblood (19) skrev:
Historisk set har hver anden version af Windows altid været
Før Windows XP var der 95, 98, ME og 2000, men ikke i den rækkefølge, men ud af dem var det egentlig kun 2000 der var rimeligt stabilt vil jeg mene.


Jeg sprang Windows 98 over blev på 95 fordi 98 var sindssygt ustabil og Windows 95 var super solid.
Gravatar #29 - linos
8. jun. 2021 06:58
kblood (19) skrev:
Historisk set har hver anden version af Windows altid været noget bæ.

Windows XP
Windows Vista
Windows 7
Windows 8
Windows 10

Før Windows XP var der 95, 98, ME og 2000, men ikke i den rækkefølge, men ud af dem var det egentlig kun 2000 der var rimeligt stabilt vil jeg mene.

Men Vista og 8 var godt nok ikke særligt gode. Så jeg bliver overrasket hvis at Windows 11 ikke også bliver en version jeg vil prøve at undgå så længe som muligt.

Præcis! Og 98 2nd edition, var faktisk ganske god
Gravatar #30 - linos
8. jun. 2021 07:18
Jeg læste lige lidt mere om det her.

https://www.xda-developers.com/windows-11/

Tilsyneladende vil meget af det der var i 10X blive brugt i 11.

Der er mange der taler for det gamle kontrolpanel, og ja, den er nemmere at navigere end det forfærdelige rod der er i Windows 10, men get with the times, people! XD

Apples OS'er, Android, Linux distros, de har alle settings menuer der er vandvittigt logiske og nemme at navigere, og helt enormt flade. Selv om det gamle kontrol panel gav mening, var det stadigvæk enormt rodet (i forhold til alternativerne), og gennemsyret af dybe menuer, af højreklik og properties. Jeg kan 99.99% af de ting jeg roder med via GUI på Linux idag (det kan man på alle de mest gængse distroer), og ja, nogen gange er man nødt til at bruge CLI, ligesom man skal hvis man vil ping'e, eller se ipconfig på Windows.
Gravatar #31 - CBM
8. jun. 2021 10:39
jeg vil altid bruge det gamle kontrolpanel hvis der er mulighed for det

Gravatar #32 - Target
8. jun. 2021 11:34
Det der generer mig mest ved det nye Settings vindue i Windows 10 er, at man kun kan have én instans åben af gangen...
Jeg har normalt altid Windows Update Settings åbent så jeg kan holde øje med hvad der kommer af opdateringer. Men hver gang jeg så skal noget andet i Settings, eller jeg trykker på en notification eller andet, så bliver jeg navigeret væk fra Windows Update Settings. Det er vildt irriterende. 1st. world problem, I know... Men come on... Det hedder Windows, netop fordi man kan have mange vinduer åbne ad gangen... Men lige præcis Settings vinduet må kun køre i én instans.
Gravatar #33 - DrHouseDK
8. jun. 2021 12:32
Nize (13) skrev:
så det bliver slut med lovlig Windows til 90 kr for livstid.

"Lovlig"... Meh. Der er vist meget langt mellem keys der bare på nogen tænkelig måde kan "strækkes" til at kaldes i det mindste i en gråzone - at så mange Youtubere reklamerer for den slags pseudopirateri forstår jeg simpelthen ikke.
Gravatar #34 - Nize
8. jun. 2021 12:46
#33

Grunden til det foregår åbent er at - og hold nu fast, sid eventuelt ned, drik et glas vand; det er fuldstændig lovligt at videresælge *ubrugte* - *OEM keys* - og det er dem der sælges.

Microsoft har forsøgt at stoppe det i retten, og blev bedt om at pisse HELT tilbage i bussen og holde kæft, fordi det netop er sådan de OEM keys skal sælges. Microsoft mente bare de kun måtte sælges 'i store klumper' til 'de rigtige' - og retten mente, at det skulle de bare blande sig udenom; det kunne frit sælges videre - INDEN de blev sat på en maskine/aktiverede; det var jo netop modellen til OEM/SI byggere.

Derfor sker det. Derfor gør MS intet ved det. Derfor virker det. Derfor er der flere butikker til den slags keys, derfor får ingen dem blokerede...

.. fordi - det er helt lovligt og super OK, prøvet i retten. Det er mange års siden, men det pjaskede da i baljen dengang. Først da aktiveringen af OS hele tiden var nødvendig, blev salget af OS keys udbredt for i de butikker også. (edit: tilretning sidste sætning)
Gravatar #35 - Nize
8. jun. 2021 12:47
(slet - dual post)
Gravatar #36 - arne_v
8. jun. 2021 13:27
#34

Der er faldet en EU dom som sikrer at Windows OEM licenser han handles lovligt.

Det er ikke det samme som at alle Windows OEM licenser der sælges er lovlige.

Men kig på prisen. Microsoft tager omking 15 dollar for en OEM licens solgt bulk.

Gang med en relevant valutakurs, lig web site omkostninger, kreditkorts transaktions omkostninger, profit og eventuel moms til. Er den faktisk pris lavere end det, så er der med 99% sandsynlighed noget galt.
Gravatar #37 - linos
8. jun. 2021 18:02
Target (32) skrev:
Det der generer mig mest ved det nye Settings vindue i Windows 10 er, at man kun kan have én instans åben af gangen...
Jeg har normalt altid Windows Update Settings åbent så jeg kan holde øje med hvad der kommer af opdateringer. Men hver gang jeg så skal noget andet i Settings, eller jeg trykker på en notification eller andet, så bliver jeg navigeret væk fra Windows Update Settings. Det er vildt irriterende. 1st. world problem, I know... Men come on... Det hedder Windows, netop fordi man kan have mange vinduer åbne ad gangen... Men lige præcis Settings vinduet må kun køre i én instans.


Det er også i deres "touch" menu, så det giver mening kun at tillade 1 instans, men nu må vi se, det er muligt at Windows 11 bruger noget i mere i retningen af de package-managers man kender fra f.eks. Linux, og jeg håber håber håber, at det bliver muligt at se hvad den laver, så det ikke kun er en overordnet procent, eller en eller anden cirkel der snurrer rundt, og ikke fortæller brugeren en pløk om om den er frosset, eller bare langsom.
Gravatar #38 - brostenen
9. jun. 2021 10:03
linos (30) skrev:
Jeg læste lige lidt mere om det her.

https://www.xda-developers.com/windows-11/

Tilsyneladende vil meget af det der var i 10X blive brugt i 11.

Der er mange der taler for det gamle kontrolpanel, og ja, den er nemmere at navigere end det forfærdelige rod der er i Windows 10, men get with the times, people! XD

Apples OS'er, Android, Linux distros, de har alle settings menuer der er vandvittigt logiske og nemme at navigere, og helt enormt flade. Selv om det gamle kontrol panel gav mening, var det stadigvæk enormt rodet (i forhold til alternativerne), og gennemsyret af dybe menuer, af højreklik og properties. Jeg kan 99.99% af de ting jeg roder med via GUI på Linux idag (det kan man på alle de mest gængse distroer), og ja, nogen gange er man nødt til at bruge CLI, ligesom man skal hvis man vil ping'e, eller se ipconfig på Windows.


Jeps.... Power user eller dem der vil lidt mere end standard bruger, bliver nødt til at benytte CLI.
Gravatar #39 - DrHouseDK
9. jun. 2021 11:42
arne_v (36) skrev:
Men kig på prisen. Microsoft tager omking 15 dollar for en OEM licens solgt bulk.

Så det du prøver at sige er at OEM licenser til $2 pr. stk. kan risikere at være sketchy? Who knew........ :-)
Gravatar #40 - kblood
11. jun. 2021 17:55
Nu er 15 dollars så også ret langt fra de 500 til 1000 kr. der ofte kræves for Windows licenser.

https://www.microsoft.com/da-dk/store/b/windows

1100 kr. og det er for en Home licens. Forhåbentlig er dette så ikke OEM og kan rent faktisk flyttes til en ny computer når man skifter computer.

Så vidt jeg ved kommer mange af de keys der er i omløb fra at man opgraderede Windows 7 og 8 licenser til Windows 10 licenser og så ellers stadig har en helt masse af dem.

Hvad der er lovligt af dem eller ej er svært at sige syntes jeg. Alt under 500 kr. ville jeg nok mistænke for at ikke være fuldt lovlig.
Gravatar #41 - arne_v
11. jun. 2021 18:38
#40

Ja.

Men der er også forskel på retail og OEM.

Ikke teknisk. Det er præcis samme OS.

Men udover at retail kan flyttes til en anden PC, så er det MS som yder support for retail versioner mens det er OEM leverandøren som yder support på OEM versioner.

Det kan være ligegyldigt eller super vigtigt alt afhængig af hvem man er.
Gravatar #42 - brostenen
12. jun. 2021 08:45
kblood (40) skrev:
Nu er 15 dollars så også ret langt fra de 500 til 1000 kr. der ofte kræves for Windows licenser.

https://www.microsoft.com/da-dk/store/b/windows

1100 kr. og det er for en Home licens. Forhåbentlig er dette så ikke OEM og kan rent faktisk flyttes til en ny computer når man skifter computer.

Så vidt jeg ved kommer mange af de keys der er i omløb fra at man opgraderede Windows 7 og 8 licenser til Windows 10 licenser og så ellers stadig har en helt masse af dem.

Hvad der er lovligt af dem eller ej er svært at sige syntes jeg. Alt under 500 kr. ville jeg nok mistænke for at ikke være fuldt lovlig.


Jeg ved det ikke. 350 kroner for en Windows på brugt markedet, lyder sgu rimeligt nok.
Gravatar #43 - brostenen
12. jun. 2021 08:50
arne_v (41) skrev:
#40

Ja.

Men der er også forskel på retail og OEM.

Ikke teknisk. Det er præcis samme OS.

Men udover at retail kan flyttes til en anden PC, så er det MS som yder support for retail versioner mens det er OEM leverandøren som yder support på OEM versioner.

Det kan være ligegyldigt eller super vigtigt alt afhængig af hvem man er.


Jeg har prøvet at få support af MS ved en blå skærm. Det var lidt sådan en bette fallit erklæring, at jeg måtte fortælle supporteren i den anden ende, hvorfor man skal google hex koden/tallet. Han vidste intet og jeg ville bare have et svar på hvorfor softwaren lavede issues. Det endte bare med at jeg ringede til kunden og sagde at hans data var sikkert på en CD-r og Windows var installeret fra bunden af igen. Så måtte kunden selv installere office og spil.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login