mboost-dp1

Shutterstock

Potentielt revolutionerende superleder, LK-99, møder skepsis og udfordringer i forskningen

- Via The Verge -

En nyhed om en potentiel revolutionerende superleder, LK-99, der kan fungere ved stuetemperatur, er gået viralt på sociale medier.

Men eksperter er skeptiske over for påstandene og peger på flere bekymringer vedrørende forskningen bag LK-99.

Artiklerne, der beskriver opdagelsen af LK-99, er endnu ikke blevet peer-reviewet, og der lader til at være uoverensstemmelser i dataene. Derudover er definitionen af “nul” modstand upræcis og der er tvivl om, hvorvidt LK-99 virkelig er en superleder.

Eksperter påpeger også, at forskerne ikke har udført en standard varmeanomalitest, som er afgørende for at bevise superledning.

Flere laboratorier arbejder på at kopiere resultaterne, men det vil tage tid at få et endeligt svar. Trods hypen omkring LK-99 er det altså stadig for tidligt at konkludere, om det er en ægte superleder.

Hvis LK-99 viser sig at være en superleder ved stuetemperatur, vil det have store konsekvenser for elektriske applikationer, men det vil stadig være en udfordring at implementere det i praksis.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login