SunOracle skruer op for Java-opdateringerne

Fremover skal der komme en ny udgave af Java Development Kit (JDK) hvert halve år, samt en ‘long term support version’ hvert tredje år. Derfor vil næste version af Java komme i marts 2018 – seks måneder efter denne måneds planlagte lancering af Java 9.

Dette er en ændring i forhold til tidligere, hvor Java har fået en opdatering cirka hvert andet år centreret om én eller flere markante funktionaliteter. Men denne opdateringscyklus har givet problemer og forsinkelser af JDK9, som nu ser ud til at være klar 21. september.

Skiftet er en konsekvens af, at Java i dag konkurrerer med fler platforme end tidligere, og derfor er det blevet vigtigere hurtigt at kunne levere også de mindre opdateringer og nye funktionaliteter.

Dermed lægger Oracle sig på samme linje som Microsofts Windows samt Fedora, Red Hat og Ubuntu-udgaver af Linux, der alle arbejder med opdateringer hvert halve år sammen med en mere ‘sikker’ udgave til udsendelse med flere års mellemrum.

Første ‘long term support version’ er sat til lancering september 2018.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login