SXC - kezze

“Op til” hastigheder på bredbåndsforbindelser skal forbydes

Via EPN.dk - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af drbravo

It- og teleordfører Trine Bramsen (S) vil ændre markedsføringsloven, så det ikke længere er tilladt at skilte med ‘op til’ hastigheder ved reklamer for bredbåndsforbindelser. I fremtiden skal det i stedet være minimumshastigheden der skal fremgå i reklamer. Det skriver epn.

Forslaget til lovændringen kommer efter, at telebranchen i mange år har haft problemer med, at leve op til de hastigheder de reklamerer med over for deres kunder.

Trine Bramsen skrev:
Den vildledende markedsføring er årsag til, at rigtig mange danskere hver dag oplever alt for langsomt internet, selv om de har betalt for en langt hurtigere forbindelse.

Telebranchen mener selv, at de har forbedret sig, bl.a. efter reglerne blev strammet af Forbrugerombudsmanden i 2008 og efter branchen lavede egne interne regler på området i 2010. Disse regler er ved at blive revideret, da man erkender at der er plads til forbedringer. Hos telebranchen så man derfor gerne, at man ventede med en lovændring indtil man så resultatet af disse revideringer.

Dansk Energi synes til gengæld, at lovforslaget er en god idé, da deres medlemmer, som består af en række elselskaber, netop har slået på tromme for, at garantere internethastigheden over for de kunder der bruger elselskabernes fibernet.

Thomas Woldiderich, Dansk Energi skrev:
Vi er normalt ikke tilhængere af lovindgreb frem for frivillige brancheaftaler, men på det her punkt viser erfaringerne, at den eneste vej frem er en skærpelse af lovgivningen.

Tine Bramsen håber på en hurtig lovændring, da hun ikke kan forestille sig, at nogle partier vil gå imod en lov der stiller forbrugerne bedre.

Gå til bund
Gravatar

#1 RobseRob 15. feb. 2012 09:07

På tide!

Åndsvagt man kan komme afsted med at sælge et produkt på den måde.
Robserob.dk =3
Gravatar

#2 Daniel-Dane 15. feb. 2012 09:08

Checkmate, Fullrate.
You are in control of your breathing, your arms have weight, you are controlling your blinking, and you can feel your tongue in your mouth.
Gravatar

#3 Mnc 15. feb. 2012 09:11

Fandme rart at politikerne fra tid til anden gør det rigtige. :D
Gravatar

#4 dinmor 15. feb. 2012 09:12

"Op til 1 liter mælk i kartonen"... Nej vel?
Gravatar

#5 El_Coyote 15. feb. 2012 09:16

Fremtidige reklamer:

minimum 56kbit mobil bredbånd.

Pga den måde 3G virker på kan man ikke love nogen hastigheder, man har så skiltet med hvad abonnementet var begrænset til.

Firmaerne er nu også efterhånden gået over til at skilte med den mængde data der er inkluderet i abonnementet i stedet for hastigheden - og det er nok den vej vi skal. Men det er ikke noget som folketinget behøves at bruge tid på imo. Det sker af sig selv.

Det største problem er nok forbrugeren der køber det i forventning om at man kan jogge et usb modem i en stationær fra år 0 og have god signal nede i kælderen mellem den stationære og den armerede betonvæg.
fnord!
Gravatar

#6 Mukke 15. feb. 2012 09:22

Ligegyldig lovgivning.

Værdien er marginal, men så kan de da få ov at bruge deres krudt på det.

Og så undrer man sig over hvorfor vi bare får flere og flere regler, frem for en simplificering af administrationen.
Verden er fuld af idioter.
Gravatar

#7 Cloud02 15. feb. 2012 09:24

Hvordan forestiller man sig så at virksomheder på ret vis skal kunne markedsføre internethastigheder via ADSL til kunder der bor langt fra en central?
Newz.dk - Stedet hvor vi alle er eksperter på det der bliver diskuteret.
Gravatar

#8 El_Coyote 15. feb. 2012 09:27

#7
Markedsfolkene skal nok finde på noget intetsigende salgsgas.
fnord!
Gravatar

#9 El_Coyote 15. feb. 2012 09:29

man kunne eventuelt afregne forbrugeren ud fra den forbrugte gennemsnitshastighed i løbet af måneden, op til et vist maksbeløb selvf.
fnord!
Gravatar

#10 Nvan Timekki 15. feb. 2012 09:29

Ideen er nu meget god til "os" der forstår teknikken.

Men det vil give en helvedes masse balade når "hr eller Fru Jensen" i nørre smedre forsøger at hente en fil fra et website i sydøst asian og ikke kan forstå hvorfor den IKKE henter med de minimum 40mbit som de er lovet.
Gravatar

#11 Tyrian 15. feb. 2012 09:29

I sidste ende kan dette vel blive dødsstødet til de kobberbaserede internetforbindelser. Som #7 skriver så er det jo umuligt for dem at garantere nogen særlig høj forbindelse, i og med kunderne er placeret vidt forskelligt i forhold til centralerne.
Gravatar

#12 -N- 15. feb. 2012 09:29

#5 Problemet knytter sig i høj grad også til ADSL, hvor du kan købe 20mbit/s, men reelt kun få 6-8mbit/s, hvis man er uheldig, hvilket jeg selv har været :-D

Problemet er dog lidt det samme, da det er umuligt at forudsige kvaliteten af kabler uden på ældre huse.
Gravatar

#13 Tyrian 15. feb. 2012 09:30

#9
Så det du skriver er, at de nu bare kan sælge "internet" uden at give nogle specifikationer på hastighederne? Tror og håber ikke folk er så dumme at de spiser den.
Gravatar

#14 -N- 15. feb. 2012 09:31

#9 Øhhh? - Alle med en adsl forbindelse leecher ikke max på diverse torrentsider :-D

Du kan jo ikke bedømme den tilgængelige båndbredde, hvis brugere sender mails eller chatter via msn/skype.

Mange websider er desuden begrænset, så du ikke kan max' deres forbindelse.
Gravatar

#15 El_Coyote 15. feb. 2012 09:36

Tyrian (13) skrev:
#9
Så det du skriver er, at de nu bare kan sælge "internet" uden at give nogle specifikationer på hastighederne? Tror og håber ikke folk er så dumme at de spiser den.


Jeg arbejder ikke med marketing, men jeg er overbevist om at det kan sælges med så vag en beskrivelse. Jeg siger ikke det gør situationen bedre, så foretrækker jeg den nuværende metode med "op til" hastigheder. Man kan jo bare lade købet gå tilbage hvis det viser sig at man ikke kan ramme en tilfredstillende hastighed.
fnord!
Gravatar

#16 el_barto 15. feb. 2012 09:38

El_Coyote (5) skrev:
Fremtidige reklamer:

minimum 56kbit mobil bredbånd.

Well, giver lige så meget mening som at love op til 40 mbit, som man kune opnår når man har sendemasten stukket op i røven ;)
Gravatar

#17 Magten 15. feb. 2012 09:39

Og hvad forventer de der vil ske med priserne hvis der skal være en garanteret hastighed?

Ja, den stiger. Tak for lort.
J'ai un lapin, dans mes pantalon.
Gravatar

#18 El_Coyote 15. feb. 2012 09:41

el_barto (16) skrev:
El_Coyote (5) skrev:
Fremtidige reklamer:

minimum 56kbit mobil bredbånd.

Well, giver lige så meget mening som at love op til 40 mbit, som man kune opnår når man har sendemasten stukket op i røven ;)


Netop. Det selskab jeg arbejder i sælger slet ikke mobil bredbånd med en hastighedsbetegnelse længere. Det er udelukkende mængdebegrænsningen der udgør produktnavnet.

At kunderne så spørger salgsfolkene om hvilken hastighed er så noget andet, de kan jo kun svare med en forventet hastighed fordi man ikke kan vide om naboens knægt sidder og fyrer torrents af eller om kunden bor i et hus med energiruder og god isolering.
fnord!
Gravatar

#19 Ravensholt 15. feb. 2012 09:47

Ja tak. Det er jo tåbeligt, at man køber en "Op til 20mbit forbindelse", men kun får leveret 6Mbit.
Hvis jeg som forbruger vil købe et produkt, vil jeg også have garanteret, at produktet så rent faktisk lever op til mine forventninger , i dette tilfælde de 20Mbit. Dette er også årsagen til, at jeg netop har skiftet min TDC HomeTrio ud med YouSee's pandant (YouSee Plus), da de (YouSee) ikke sælger internet i elastik-mål.
Gravatar

#20 Target 15. feb. 2012 10:02

Magten (17) skrev:
Og hvad forventer de der vil ske med priserne hvis der skal være en garanteret hastighed?

Ja, den stiger. Tak for lort.

Det var også min umiddelbare indskydelse, men jeg tror faktisk ikke det vil få priserne til at stige særlig meget.
Årsagen til dette er nok, at ADSL i større og større omfang skal konkurrere med fiberforbindelser (hvor minimumshastighed tydeligvis ikke er noget problem). Og hvis firmaerne øger priserne på ADSL, så bliver de endnu mindre konkurrencedygtige overfor fiber. Og prisen, det er noget hr. og fru Danmark forstår.
Løsningen bliver nok nærmere flere fremskudte centraler, fortsat med kobber ud til slutbrugerne.
Gravatar

#21 demolition 15. feb. 2012 10:11

Det lyder rigtigt fint, jeg har aldrig set grunden til at man skriver 'op til' på dsl forbindelser, da man ikke bør sælge en forbindelse til folk som deres linje ikke kan trække. Jeg havde selv 20 Mbps førhen, men i min nye lejlighed var der lidt for langt til centralen, så den kunne ikke trække det helt stabilt. Derfor blev hastigheden sat ned til 15 Mbps, hvilket kører helt stabilt, og jeg betaler heller ikke for mere.

Med trådløse forbindelser er sagen selvfølgeligt noget helt andet, da hastigheden kan variere meget alt efter tidspunkt og lokation, men det gør den altså ikke rigtigt på kablede forbindelser.

Og at folk ikke kan finde ud af at der er noget der hedder overhead bør heller ikke komme udbyderne til last, ligesom folk heller ikke skal brokke sig over at Windows kun rapporterer ~930 GB ledig plads på deres nye 1TB harddisk, dels pga. filsystemet, dels pga. måden Windows fejlagtigt beregner GB.
Gravatar

#22 fennec 15. feb. 2012 10:20

Min hastighed på faste forbindelser synes jeg er i orden.

Men på mobil giver det ingen mening, da den vil svinge fra 0 (ingen forbindelse) til max ved at flytte sig et par meter.

Ja, men kan selvfølgelig bare opsige sit nye abo, hvis det ikke lever op til ens forventninger, men der kan være meget arbejde lagt i at skulle skifte, hvis man har tlf, tv og internet i samme pakke.

Og man havde måske allerede noget der fungerede, som dog var langsomt, og man derfor ønskede noget hurtigere. Så er det sku træls at opleve en måske endnu langsommere forbindelse.

Som en person der har været igennem følgende pakker de sidst 10 år:
yousee + tdc
TDC hometrio,
Waoo (fuld pakke)
Waoo + boxerTV

...Kan jeg fortælle at et skift ikke altid har været til det bedre.
TDC Hometrio fungere konge godt. Der var aldrig problemer, men vi var lang fra den lovede internet hastighed, og det var dyrt.
Et skift til Waoo gav os hastigheden, til en billigere pris, men TV'signalet hakkede en gang i mellem, og brugervenligheden var ikke nær hvad den var på TDC's boks.
Vi skiftede så til lille Waoo pakke (tlf og internet) og smed Boxer-tv ind i stedet. Den harddisk tv-box vi købte via boxer larmer, og har det med ikke at optage det den skal. Brugervenligheden er dog bedre end Waoo, men dårligere end TDC.

Så fordi TDC ikke kunne levere den hastighed vi var lovet, har vi skiftet abo 2 gange, med det resultat at noget andet er blevet dårligere.

En lovgivning ville ikke have hjulpet mig, men så følte jeg mig i det mindste ikke snydt af TDC.
Its all fun and games until someone looses an eye. Then its fun and games with no depth perception.
Gravatar

#23 KilRoY 15. feb. 2012 10:28

Har kun været glad for mit Waoo internet so far, efter at have fået en router som faktisk kan håndtere 40/40 kan jeg nemt trække op imod 50/60 når jeg har medvind :)

På det trådløse net vil jeg dog stemme i og sige at man kan ikke forvente at der kan leveres noget minimum, da der som flere nævner er så mange faktor der påvirker dette (så som antal aktive på samme mast, afstand osv)...

demolition (21) skrev:

Og at folk ikke kan finde ud af at der er noget der hedder overhead bør heller ikke komme udbyderne til last, ligesom folk heller ikke skal brokke sig over at Windows kun rapporterer ~930 GB ledig plads på deres nye 1TB harddisk, dels pga. filsystemet, dels pga. måden Windows fejlagtigt beregner GB.


Så vidt jeg ved er det ikke Windows, men producenterne af harddiske som "regner forkert". Hvis du kigger nærmer på din Harddisk vil du opdage at de angiver det i 1000 i stedet for 1024.

Gravatar

#24 noise 15. feb. 2012 10:33

Jeg kan ikke se hvad problemet er for kabel baserede forbindelser.

Du betaler for en basis forbindelse, som er absolut minimum hastighed, og så kan du vælge at opgradere til 10 Mbit hvis TDC f.eks. kan påvise at de har opretholde en stabil 10 Mbit forbindelse til din hustand. Hvis du ønsker en 20 Mbit, men du er for langt fra centralen så er det produkt blot ikke tilgængeligt for dig.

Sydenergi giver altid deres kunder lidt mere end det de betaler for. Det betyder intet for deres fiber forbindelser. Mine forældres forbindelse har jeg f.eks. målt til 80/80 selvom de kun betaler for 60/60.

Så sidder man her selv med TDC 20 Mbit men kan kun trække 14 Mbit.
Gravatar

#25 gensplejs 15. feb. 2012 10:50

KilRoY (23) skrev:
Så vidt jeg ved er det ikke Windows, men producenterne af harddiske som "regner forkert". Hvis du kigger nærmer på din Harddisk vil du opdage at de angiver det i 1000 i stedet for 1024.

JDEC er skyld i forvirringen.

1GB = 1000MB osv er SI definitionen og bruges faktisk i rigtig mange sammenhænge inden for elektronik og computer industrien. eks.
1Gb Ethernet = 1000000000 bit/s.
1GB Harddisk = 1000000000 byte.
og der er mange flere....

1GB = 1024MB er den klassiske JDEC definition som blandt meget andet anvendes ved RAM... og af en eller anden grund anvender meget software den også til at optælle diskplads uden binært præfix.

For at løse forvirringen om hvad GB og MB betyder kom IEEE og IEC engang i sidste årtusinde frem til at man skal bruge et binært prefix.
1GB = 1000MB (SI)
1GiB = 1024MiB (IEC)

Hvis windows (og så vidt jeg husker også andre styresystemer) skrev MiB i stedet for MB var der ikke noget at mirforstå.

EDIT : Lidt info om binært prefix http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_prefix
//Hvorfor? Tjooo fordi jeg kan.
Gravatar

#26 Remmerboy 15. feb. 2012 10:52

wee.
hvis det lov var kommet til for mange år siden, havde jeg sluppet for at have en telenor 20mbit, som kun kunne trække 14mbit (i starten. til sidst var den nede på 12mbit).
så skiftede jeg til stofa's 25(dengang de havde den) hvor de garanterer hastiheden. jeg fik 25,6 eller deromkring. jeg fik hvad jeg betalte for og derfor følte jeg mig ikke snydt, desuden bliver markedet mere gennemsigtigt med garanteret minimumshastigheder
Gravatar

#27 RobertL 15. feb. 2012 11:25

Thomas Woldiderich, Dansk Energi, har måske lyst til at dele ud
af sine erfaringer på områder hvor 'frivillige branche-aftaler' virker bedre end lovgivning der håndhæves ??
Gravatar

#28 kalaha 15. feb. 2012 11:28

Magten (17) skrev:
Og hvad forventer de der vil ske med priserne hvis der skal være en garanteret hastighed?

Ja, den stiger. Tak for lort.


Bare lige for at nævne det:
Jeg har Yousee... Det må vel umiddelbart betragtes som et selskab med middel til høje priser.
Jeg giver 199 kr om måneden for 10/1.
Hastigheden er garanteret i deres abonnement. Og samtlige gange jeg har målt, på den ene eller den anden måde, ligger jeg et sted mellem det jeg har betalt for og 20% over.

Udover det, synes jeg kun det er logisk, at en virksomhed skal levere den bare, som man betaler for... Man kan vende og dreje det på alle mulige måder, men ovenstående logik kan jeg bare ikke se, at man kan komme udenom.
Gravatar

#29 Scapegoat 15. feb. 2012 11:33

Fremtidig reklame:
Garanteret 20-mbit forbindelse. (Hvis du bor på Svendborgvej nummer XX og XY.) -Med småt altså

Men syntes det er fantastisk! Købte telefon med 3-abbonnement til konen i sidste måned, og vidste godt der ikke var MEGA GOD 3-dækning hvor vi bor, men den blev købt med "op til 30 mbit lovning" eller lign. Og lige pt. hedder det sig at hun er heldig hvis der er forbindelse. Og det der med at roame på TDC's net virker heller ikke særligt godt.
Men okay, vi fik en billig telefon, og vi skifter udbyder om 5 måneder, så det går nok. Men ville da have været lækkert hvis man kunne gå tilbage til butikken og smide abbonnementet tilbage i fjæset på sælgeren og få pengene tilbage eller i hvert fald kompenseret det. Hvad skal jeg med 6 timer taletid om måneden hvis jeg kun har forbindelse i de 2?

Jeg syntes også det er flabet at der åbenbart er brancher, hvor det er accepteret at man ikke får det man betaler for. Ligesom når en tandlæge laver fejl. Mange bliver væk eller tager bare til en anden tandlæge fordi de havde dårlige erfaringer med den tidligere. Jeg har endnu ikke hørt om en tandlæge som har skullet betale erstatning for noget makværk, men jeg har hørt om folk der har fået lavet noget møg ved tænderne.
"I wanna watch the scary monkey show!" Gir - Invader Zim
Gravatar

#30 to125539 15. feb. 2012 11:41

Jeg synes at op til produkterne er helt i orden. De færreste læser betingelserne og/eller har forståelse for begrænsninger i teknologien (om det er 3G,4G eller DSL).
Derfor synes jeg så som sådan at "op til" hastigheder giver den bedste gennemskuelighed for forbrugerne. At man så kan diskutere rimeligheden i at købe en 10/1, hvor man kun får leveret 5-6 mbit, er i mine øjne ens egen sag, da man mig bekendt hos alle ADSL ISP'er har 14 dage fra online dato til at teste om forbindelsen lever op til det lovede eller om man accepterer forholdene. Er denne ikke acceptabel må man jo forsøge sig med andre løsninger; Skyline eller (og denne er ikke populær) egen betalt fibernedgravning.

Og at der sidder en Socialdemokratisk politiker der ønsker at få lidt billige point fra de IT interesserede i befolkningen er på lige fod med at en Fiberleverandør ønsker at fremhæve eget produkt på bekostning af andre.Gravatar

#31 pivpiv 15. feb. 2012 11:48

Hvis det er på TDC's kobberlinjer, giver det netop mening af love OP TIL 20 mbit. Der kan jo ikke laves en 100% nøjagtigt måling, inden dsl forbindelsen er blevet etableret. Vi kommer vel bare til at se at de lover et sted mellem 256 kbit og 20 mbit.
TDC selv levere jo slet ikke mindre linjer end 20 mbit. Og man kan endda opgradere til 50 mbit, hvor de lover 25 mbit, hvis linjen kan trække det.
http://privat.tdc.dk/internet/
249 om måneden for op til 20 mbit, eller 349 for op til 50 mbit, det er IMO billigt! Og man kan endda ikke bestille lavere hastigheder.
Jeg har engang givet over 800 kr for en 2 mbit. Og inden da gav jeg ~600 om måneden for dialup.
Gravatar

#32 FelixDrud 15. feb. 2012 11:53

Jeg mener ikke at kritikken af lovforslaget holder. Da jeg bestilte min 20/2 linje hos Fullrate, fik jeg en email om, at de havde målt min linje og at den kunne trække op til 40/4 (hvor de så tilbød at jeg kunne opgradere). Min 20/2 linje trækker maks. 16/1 - målt med Fullrates eget værktøj. Hvis der altid er et 10-20% overhead på en linje, så må de skrue op for min forbindelse så jeg i sidste ende rent faktisk får 20/2. De har jo selv erkendt at den sagtens kan trække det. Her har det intet med kobberens kvalitet eller afstanden til centralen, at gøre.
Gravatar

#33 Softy 15. feb. 2012 11:56

Dette er faktisk lige blevet indført i Polen 1/1-2012 ;-)

Hvis en udbyder tilbyder 100Mbit, så SKAL det være 100Mbit!
Ellers kan forbrugeren kræve erstatning ;-)

Det er dermed blevet slut med "op til", men rettere "minimum" ;-)

Kom nu med på trenden lille Danmark ;-)
Don't fix what ain't broke.
Gravatar

#34 terracide 15. feb. 2012 12:03

Så på hjemmesider skal man reklamere med:

1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
17
20
25 Mbit med 1 Mbit UL
Og så lige:

1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
17
20
25 Mbit med 1,5 Mbit UL

Og:

1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
17
20
25 Mbit med 2 Mbit i UL

Og så
Lige
25
30
40
50 Mbit med 4 Mbit i UL

Og så lige

25
30
40
50 Mbit med 8 Mbit i UL

Og så slutte af med
50 Mbit med 10 Mbit i UL

Lækkert og overskueligt.

Sæt så særskildt pris på alle produkter....og nu har kunderne så det fulde overblik...*host*

Linux is only free if your sparetime has no value & AMD is only cheaper if your (spare)time has no value...
Gravatar

#35 terracide 15. feb. 2012 12:09

FelixDrud (32) skrev:
Jeg mener ikke at kritikken af lovforslaget holder. Da jeg bestilte min 20/2 linje hos Fullrate, fik jeg en email om, at de havde målt min linje og at den kunne trække op til 40/4 (hvor de så tilbød at jeg kunne opgradere). Min 20/2 linje trækker maks. 16/1 - målt med Fullrates eget værktøj. Hvis der altid er et 10-20% overhead på en linje, så må de skrue op for min forbindelse så jeg i sidste ende rent faktisk får 20/2. De har jo selv erkendt at den sagtens kan trække det. Her har det intet med kobberens kvalitet eller afstanden til centralen, at gøre.


Hvis en linje kan trække 20/2 på ADSL2+ (med Annex M) betyder det ikke at din relle datamængde vil hedde 20/2.
Kontrolpakker, protokol overhead ect vil reducere dette.

At din linje så med VDLS2+ kan trække 40/4, betyder ikke man kan skrue op for ADLS2+ protokollen og låne fra VDSL protokellen øgede båndbredde.

VDSL =! ADSL..man kan ikke sammenlgine disse.

Og det er problemet her...alle mulig lægfolk der TROR de ved noget, men hvor man kun kan knalde panden i skrivebordet på de fremsatte argumenter.

Overhead så så mindre på VDSL end ADSL.

Men hvad måler du på TPTest på UDP?

Så kan vi snakke om hvem der får hvad de betaler for.

Terra - Overhead findes selv på LAN...
Linux is only free if your sparetime has no value & AMD is only cheaper if your (spare)time has no value...
Gravatar

#36 Magten 15. feb. 2012 12:13

Hvorfor er det i det hele taget at folk har så svært ved at ringe ind til sin ISP og sige "Den her linje performer ikke særlig godt, hvad kan vi gøre?"

Jeg har endnu ikke oplevet en ISP der ikke var til at snakke med på det punkt.

rd-Target (20) skrev:
Det var også min umiddelbare indskydelse, men jeg tror faktisk ikke det vil få priserne til at stige særlig meget.
"ikke særlig meget" er også en stigning, og det har jeg ikke brug for. Min linje trækker fint det jeg har bestilt så jeg gider sgu ikke betale mere fordi andre folk ikke kan finde ud af at klage over deres egen linje.

Forestil jer også lige alle de dingoer der sidder og måler på speedtest.net konstant og lige så snart der er bare det mindste udfald vil gribe røret og brokke sig til supporten.

Gawd folk er hjælpeløse i det her lorteland.
J'ai un lapin, dans mes pantalon.
Gravatar

#37 binderup 15. feb. 2012 12:14

#35

Hvis fullrate kan måle/kvalificere en linje til at kunne trække 40/4 så burde det da ikke være et problem at garantere kunden 20/2 (uden de magiske gummi procenters overhead), som produktet nu lover op til. Med andre ord i det tilfælde må Fullrate bare skrue op indtil at de 20/2 bliver ramt - de/i mener jo selv at kunne levere det dobbelte.

Dovenskab er ikke nogen undskyldning, ej heller for Fullrate.
Gravatar

#38 Magten 15. feb. 2012 12:15

binderup (37) skrev:
Hvis fullrate kan måle/kvalificere en linje til at kunne trække 40/4 så burde det da ikke være et problem at garantere kunden 20/2 (uden de magiske gummi procenters overhead), som produktet nu lover op til.
Når det er to forskellige teknologier der bliver brugt så kan det da sagtens være et problem.
J'ai un lapin, dans mes pantalon.
Gravatar

#39 binderup 15. feb. 2012 12:17

#38 hvor i #32's indlæg står der noget om at der er tale om 2 forskellige teknologier?
Gravatar

#40 terracide 15. feb. 2012 12:18

#37:
Du bliver nødt til at læse op....seriøst.
For du snakker jibberish fra et teknsik synspunkt
Linux is only free if your sparetime has no value & AMD is only cheaper if your (spare)time has no value...
Gravatar

#41 terracide 15. feb. 2012 12:20

binderup (39) skrev:
#38 hvor i #32's indlæg står der noget om at der er tale om 2 forskellige teknologier?


Det kan jeg så fortælle dig at det er...uanset hvad du tror.

20/2 Mbit = ADSL2+ med Annex M ved Fullrate
40/4 Mbit = VDSL2+ ved Fullrate.

Forskellige linecards, forskellige IAD's...forskellige teknologier...
Linux is only free if your sparetime has no value & AMD is only cheaper if your (spare)time has no value...
Gravatar

#42 Magten 15. feb. 2012 12:20

binderup (39) skrev:
#38 hvor i #32's indlæg står der noget om at der er tale om 2 forskellige teknologier?
Fullrates 20/2 linjer er ADSL2+. Det står der også på deres side.

20/2

50/10 (tidligere 40/4 svjh)
J'ai un lapin, dans mes pantalon.
Gravatar

#43 binderup 15. feb. 2012 12:28

#40

Nej

Hvis jeg bliver kontaktet af min udbyder med en besked om at min linje kan trække 40/4, så vil jeg da også undre mig over at den 20/2 man har solgt mig kun trækker 16/1.


#42
Jeg forholder mig til hvad der blev skrevet i #32 ikke Fullrates produktkatalog. Jeg siger ikke at der ikke er forskel i produkterne eller at du og terra ikke har ret, men det er jo heller ikke pointen.

#40, #42: Men det kunne da være sjovt at se hvad der rent faktisk stod i mailen. Står det meget tydligt i mailen at der er tale om to vidt forskellige teknologier eller står der blot at linjen er målt til at kunne trække en maks hastighed på 40/4. Er det, det sidste der er tilfældet, så har #32 helt god ret til sin undren over den manglende hastighed.
Gravatar

#44 terracide 15. feb. 2012 12:42

#43:
Jeg kigger lige hvad der står i brevene der ryger ud.
Linux is only free if your sparetime has no value & AMD is only cheaper if your (spare)time has no value...
Gravatar

#45 FelixDrud 15. feb. 2012 12:44

Jeg bestilte i sin tid 20/1 og fik vel en ADSL2+ router. Et par uger efter min forbindelse var oppe, fik jeg følgende email fra Fullrate:
http://cl.ly/2Q1B1d2T1H0P2Y09260B

Efter et år eller lign. tilbød Fullrate mig at opgradere mod en eller to måneders gratis internet. Det sagde jeg ja til og fik 40/2-4 (kan ikke huske den præcise upload hastighed). Samtidig fik jeg byttet min router til en VDSL router (så vidt jeg ved - Netgear VG2000 mener jeg). Jeg har efterfølgende nedgraderet igen. Jeg bruger dog stadig samme Netgear router. Min hastighed er ca. 16/1 og jeg betaler for 20/2.
Gravatar

#46 terracide 15. feb. 2012 12:47

Der står intet om teknologi...og det med god grund, jo flere teknsik termer du fylder på folk...jo mere forvirrede bliver Hr. og Fru. Jensen...bare prøv at forkalre folk "overhead"...selv på dette såkaldte nørd site fatter et fåtal af folk det...

Men man kan stadig ikke "låne" fra VDSL2+ til ADSL2+...
Linux is only free if your sparetime has no value & AMD is only cheaper if your (spare)time has no value...
Gravatar

#47 binderup 15. feb. 2012 12:50

#45 ud fra den mail vil jeg helt sikkert mene at du har fuld ret til at undre dig over at din 20/2 kun leverer 16/1

Der står intet om ADSL2+ eller VDSL2+ og så er det fuldstændig ligegyldigt at hastighederne spænder over to forskellige typer teknologier.

Fullrate har lavet en reklamemail som i den grad har misinformeret dig
Gravatar

#48 Zigma 15. feb. 2012 12:51

En af mine venner har en 20/1 (eller 2) forbindelse ved Fullrate og han ringede og beklagede sig, da han uanset hvad han gjorde (wired, wireless, hamster, duer) kun fik præcist 10Mbit ned.

Han ringede til dem og sagde at han havde testet det med min FTP, og fandt frem til at han kun fik en 10Mbit fra dem.

De sagde at de kunne måle linjen til 17Mbit, så han skulle prøve med et kabel direkte i modemmet og så computeren i fejlsikret tilstand. WTF?

Fullrate er så fulde af lort inde i deres support, at det gør helt ondt.

De mente også at det var fordi min ftp var belastet at han kun fik 10Mbit fra den. Men han forklarede at der var 60Mbit at tage af, og der ikke var andet der belastede linjen.
Men de insisterede på at det var hans PC og kabel der var skrammel og ikke deres lortemodem + linje.

Jeg har fiber, og vil aldrig tilbage til xDSL helvedet.
Gravatar

#49 terracide 15. feb. 2012 12:51

FelixDrud (45) skrev:
Jeg bestilte i sin tid 20/1 og fik vel en ADSL2+ router. Et par uger efter min forbindelse var oppe, fik jeg følgende email fra Fullrate:
http://cl.ly/2Q1B1d2T1H0P2Y09260B

Efter et år eller lign. tilbød Fullrate mig at opgradere mod en eller to måneders gratis internet. Det sagde jeg ja til og fik 40/2-4 (kan ikke huske den præcise upload hastighed). Samtidig fik jeg byttet min router til en VDSL router (så vidt jeg ved - Netgear VG2000 mener jeg). Jeg har efterfølgende nedgraderet igen. Jeg bruger dog stadig samme Netgear router. Min hastighed er ca. 16/1 og jeg betaler for 20/2.


Det vil så ikke ske igen uden omlægning.
Der er lukket for ADSL profiler på VDSL linecards (det gav uønsket crosstalk).
Men du fik skiftet trunk og blev fysisk flyttet til et andet linecard....fra et ACL til et VCL linecard.

Så igen, at stirre sig blind på hastigeheden uden at kende teknologien er...ja, uhensigtsmæssigt...det lader til det der internet er for kompliceret for de fleste...selv herinde.
Linux is only free if your sparetime has no value & AMD is only cheaper if your (spare)time has no value...
Gravatar

#50 terracide 15. feb. 2012 12:52

binderup (47) skrev:
#45 ud fra den mail vil jeg helt sikkert mene at du har fuld ret til at undre dig over at din 20/2 kun leverer 16/1

Der står intet om ADSL2+ eller VDSL2+ og så er det fuldstændig ligegyldigt at hastighederne spænder over to forskellige typer teknologier.

Fullrate har lavet en reklamemail som i den grad har misinformeret dig


Nu har vi kun hans ord for det...og at man brokker sig over overhead svarer til at brokke sig over at man sender en pakke, men også skal betale porto for pakken og ikke kun indholdet...
Linux is only free if your sparetime has no value & AMD is only cheaper if your (spare)time has no value...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login