Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.




Microsoft Corporation

Nyt preview build til Windows 10 Insider brugere

, indsendt af IT-ekspert Yvossen, redigeret af modgaard

Hvis du er bruger af Windows Insider programmet kan du nu downloade det seneste preview build. Nu er det med at holde fast, for det er noget af en størrelse.

Windows 10 har siden 2014 givet deres brugere muligheden for at være på forkant med de nyeste opdateringer til styresystemet gennem deres Insider program. Her mandag fik Fast ring brugerne adgang til det nyeste build: 15002 og denne opdatering er stor. Vi har derfor valgt et udpluk af de ummidelbart mest spændende opdateringer her.

Med denne opdatering kommer der nye Microsoft Edge forbedringer. Bl.a. kan brugerne nu drage nytte af "Tab Preview" - en funktion der gør det muligt at få vist en hurtig oversigt for hvilke vinduer der gemmer sig bag de faneblade der åbnet i browseren. Det nye Edge giver dig også mulighed for at skubbe dine faneblade til side og gemme dem til senere. Du kan på den måde oprette sektioner af faneblade og organisere din browsing efter arbejde og hobby eller andet. Edge kommer også med i kampen om forbedringer af quality-of-life med Jump List funktionen der giver mulighed for at åbne nye vinduer direkte gennem Edge ikonet på taskbaren.

Som en af de større forbedringer til brugervenlighed, tilbyder Windows 10 i denne opdatering at brugerne nu kan opdele deres Start menu i undermapper. Dette giver mulighed for at kategoriserer værktøjer og programmer, og en mulighed for hurtigere at kunne tilgå den rigtige app til det rigtige formål.

Den populære screenshot funktion fra OneNote er tilføjet Windows 10. Med kommandoen Win + Shift + S kan brugerne indramme et område af skærmen og kopiere det til deres clipboard. Herefter kan skærmklippet sættes ind i apps efter behov.

Den personlige assistent Cortana får også nye forbedringer. Det nye build forøger gennemsigtigheden for hvilke kommandoer Cortana reagerer på. Når brugeren søger efter et specifict værktøj eller app, vil en lille dialogboks dukke op ved siden af søgeordet, med den rette stemmeaktiveringskommando tilknyttet. I Danmark har vi endnu ikke adgang til Cortana og det kommer vi heller ikke til foreløbigt.

For de heldige med adgang, så har Windows Out-Of-The-Box-Experience holdet tilføjet Cortana som en del opsætningen første gang du starter din PC. Cortana lytter og hjælper brugeren på vej for at simplificere processen og gøre det hele mere tilgængeligt.

Windows Defender ser også nye opdateringer. Her ses bl.a. nye muligheder for at køre quick, advanced og full scans af systemet. Performance- og helbredscheck rapporterer om din PC's helbred, og der er nye forbedringer til instillinger så det bliver lettere at configure appen.

Build 15002 gør det også lettere for brugerne at finde de rigtige instillinger i Settings. Hver enkelte side i Settings har fået tilføjet yderlige information i toppen eller bunden alt efter skærmstørrelse. En ny kategori Apps er tilføjet, med app relaterede instillinger. Display Settings er også blevet opdateret og der kan bl.a. nu ændres på resolution direkte fra Display Settings siden. Desuden kan Windows nu også automatisk reducere mængden af blå lys der skinner fra din PC om aftenen - processen kan skemalægges efter lokal solopgang og solnedgang eller med personlige præferencer.

Alt dette og meget meget mere er blevet lagt ind i det nye preview build for Windows 10. Hvis du gerne vil frontløber og være en af de første til at afprøve nye opdateringer til Windows 10, så kan det være at Windows Insider Program er noget for dig.

Gå til bund
Gravatar

#1 brostenen 10. jan. 2017 16:39

De der talegenkendelses programmer og apps, der er blevet snakket så meget om i snart rigtig mange år. Er det ikke ved at være en joke i hele IT industrien. Cortana kommer ikke på dansk "denne gang" nøjagtig som Googles og Apples og andre. Nogen der ved om det overhovedet findes på dansk et eller andet sted? Selv på engelsk er det en joke efterhånden. Der var en gennemgang af Amazon's OS eller hvad man nu kan kalde det. På Osnews (tror jeg), hvor de kom frem til at selv på engelsk er talegenkendelse noget lort. Man skal snakke på en helt bestemt måde, og der tages ikke højde for alle de hundredevis af Engelske accent'er der nu en gang findes.

Så igen.... Er hele industriens snak om det revolutionerende ved talegenkendelse ikke en stor joke efterhånden? Mit bud bliver, at det kommer aldrig til at ske, med mindre man "hardcoder" funktioner til lyde man personligt indtaler. Nøjagtig som IBM fremviste i 80'erne...
(det viste sig også at være lort i sidste ende)

Redigeret
Ballmer smutter..... HURRA, HURRA, HURRA!!! :-)
Gravatar

#2 IT-ekspert Yvossen 10. jan. 2017 17:00

#1
Mindes nu allerede Siri allerede findes på dansk, men jeg kan da tage fejl.

Mht. talegenkendelse, så vil jeg sige at Google Now er ganske god til at forstå min dansk-engelske accent. Ulig IBM i 80'erne, så bruges der i dag neurale netværk til at lære maskiner bedre genkendelse, selv digtering af tekst. Det største problem for mig med f.eks. Google Now er at det ikke er rigtig natural language processing, det er stadig meget kommando-baseret og derfor føles det mere som at bruge Terminal/Kommandoprompt med stemmen end at snakke til en personlig assistent.

OT:
Glæder mig meget til Win+Shift+S til cropped screenshots. Ved dog ikke helt om jeg vil slippe Snipping Tool endnu da jeg mange gange også skal markere på billedet.

Generelt bliver det dejligt at se hvad næste opdatering bringer. Bruger bl.a. Microsoft Edge lige nu som et eksperiment, men til tider er jeg da ved at få grå hår af den.

Som stor fan af f.lux så glæder jeg mig også til at se hvad deres "blue light reduction" kan byde på.
Real cryptography has curves!
Gravatar

#3 mvoigt27 10. jan. 2017 17:03

brostenen (1) skrev:
De der talegenkendelses programmer og apps, der er blevet snakket så meget om i snart rigtig mange år. Er det ikke ved at være en joke i hele IT industrien. Cortana kommer ikke på dansk "denne gang" nøjagtig som Googles og Apples og andre. Nogen der ved om det overhovedet findes på dansk et eller andet sted? Selv på engelsk er det en joke efterhånden. Der var en gennemgang af Amazon's OS eller hvad man nu kan kalde det. På Osnews (tror jeg), hvor de kom frem til at selv på engelsk er talegenkendelse noget lort. Man skal snakke på en helt bestemt måde, og der tages ikke højde for alle de hundredevis af Engelske accent'er der nu en gang findes.

Så igen.... Er hele industriens snak om det revolutionerende ved talegenkendelse ikke en stor joke efterhånden? Mit bud bliver, at det kommer aldrig til at ske, med mindre man "hardcoder" funktioner til lyde man personligt indtaler. Nøjagtig som IBM fremviste i 80'erne...
(det viste sig også at være lort i sidste ende)





Ja virker åndsvagt til pc.... Men bruger det faktisk tit til at besvare sms'er på min mobil.....
Redigeret
Gravatar

#4 CBM 10. jan. 2017 17:47

#1: for superb talegenkendelse på dansk så ring til DSB's automatiske togplan

Dog var det helt tilbage i 2004 jeg brugte det sidst

#ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege
Gravatar

#5 brostenen 10. jan. 2017 18:25

#2
Hmmm... Så er det bare mit engelske den ikke fatter. Måske jeg skal prøve at snakke amerikansk og ikke engelsk til den. Syntes godt den fejler meget ved d og t. Ellers er det bare mig der forventer at de lancerer Google now på dansk, som de har lovet siden Jelly Bean.
Ballmer smutter..... HURRA, HURRA, HURRA!!! :-)
Gravatar

#6 brostenen 10. jan. 2017 18:27

#4
Jo.. Den var jo fin, til at bestille mellem to større byer, men ikke så god til små stationer eller hvis man skulle videre fra en lille provins station. Hverken min broder eller jeg kunne bruge den til det vi skulle.
Ballmer smutter..... HURRA, HURRA, HURRA!!! :-)
Gravatar

#7 mrtb 10. jan. 2017 18:51

brostenen (5) skrev:
#2
Hmmm... Så er det bare mit engelske den ikke fatter. Måske jeg skal prøve at snakke amerikansk og ikke engelsk til den. Syntes godt den fejler meget ved d og t. Ellers er det bare mig der forventer at de lancerer Google now på dansk, som de har lovet siden Jelly Bean.

Er det noget bestemt du mangler? Mit Google Now forstår imponerende godt dansk.

Edit: Dog ikke at jeg bruger det særlig meget at den grund. Allerhøjest til hurtigt at sætte navigationen til at pege hjemad.
Redigeret
Gravatar

#8 kblood 10. jan. 2017 19:15

brostenen (5) skrev:
#2
Hmmm... Så er det bare mit engelske den ikke fatter. Måske jeg skal prøve at snakke amerikansk og ikke engelsk til den. Syntes godt den fejler meget ved d og t. Ellers er det bare mig der forventer at de lancerer Google now på dansk, som de har lovet siden Jelly Bean.


Google Now and Siri har da begge under støttet dansk i, hvis ikke over et år, så snart et år.
Gravatar

#9 kblood 10. jan. 2017 19:16

Jeg tror nu at hvis man virkelig vil kunne bruge talegenkendelse så tror jeg der er bedre 3. parts programmer eller opsætte sit eget. Jeg er i gang med at undersøge det, og der er en del muligheder for at opsætte noget hvor man selv vælger keywords og sådan, og hvor at man selv kan træne den eller få hjælp af et community til det.
Gravatar

#10 Hærmoriden 10. jan. 2017 19:19

Siri findes på Dansk
Gravatar

#11 IT-ekspert Yvossen 10. jan. 2017 22:33

Har Google Now fået talk-back på dansk? Jeg har kun brugt den på engelsk.
Real cryptography has curves!
Gravatar

#12 brostenen 11. jan. 2017 02:12

Min telefon tolker "Find en kage" som "fint a" og skam også "15k".

Syntes ikke lige at det fungerer så fantastisk godt på dansk.

Jeg kører marshmallow 6.0
Ballmer smutter..... HURRA, HURRA, HURRA!!! :-)
Gravatar

#13 CBM 11. jan. 2017 05:42

#6: Jeg har ikke prøvet at bruge DSB automatiske rejseplan mellem små byer.
Kun på hovedstrækningen.

Men tror også Dansk er et svært sprog ift talegenkendelse
#ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege
Gravatar

#14 mrtb 11. jan. 2017 07:46

#12 bare for at teste det har jeg skrevet dette indlæg ved at bruge Google Now. Jeg synes det fungerer meget godt. jeg kan oplyse at det kun tog et forsøg.

Edit (Skrevet med tastatur dog): Jeg kører også Marshmallow og på en Galaxy S7.
Står din telefon til at være på engelsk? Jeg mener faktisk at Google Now skifter alt efter sproget på telefonen.
Redigeret
Gravatar

#15 HenrikH 11. jan. 2017 09:16

CBM (13) skrev:
Men tror også Dansk er et svært sprog ift talegenkendelse

Altså når mennesker der bor få hundrede kilometer fra hinanden kan have problemer, så tror jeg da pokker at de stakkels computere bliver forvirrede.....
Gravatar

#16 mvoigt27 11. jan. 2017 10:05

brostenen (12) skrev:
Min telefon tolker "Find en kage" som "fint a" og skam også "15k".

Syntes ikke lige at det fungerer så fantastisk godt på dansk.

Jeg kører marshmallow 6.0



Jamen det gjorde min telefon osse i starten, har osse 6.0 android.... Men så fandt jeg ud af det hjalp gevaldigt at ændre sproget for tale indstillinger fra Engelsk til dansk :)

Havde egentlig ikke regnet med det var noget jeg ville bruge... Men er super handy når jeg er ude og fiske og ikke lige gider stå og taste en sms ind...
Gravatar

#17 DrHouseDK 11. jan. 2017 10:44

Er jeg den eneste der er super spændt på at se deres nye og efter sigende forbedrerede håndtering af højopløsningsskærme og skærmskalering?
// Troels - Stolt Win7 bruger siden betaen.
Gravatar

#18 IT-ekspert Yvossen 11. jan. 2017 11:18

DrHouseDK (17) skrev:
Er jeg den eneste der er super spændt på at se deres nye og efter sigende forbedrerede håndtering af højopløsningsskærme og skærmskalering?


Jeg håber det kan give lidt bedre Win32 håndtering på min Surface 3, selvom den primært bruges til UWP apps. Jeg glæder mig også til at se hvad deres program throttling kan gøre ved batteri tid på bærbare enheder.
Real cryptography has curves!
Gravatar

#19 Kian 11. jan. 2017 17:07

ComputerWorld skrev:

Cortana er så stor en brik i Microsofts puslespil over fremtiden, at der ikke er råd til at fejle på samme måde, som Windows Phones, der aldrig slog igennem.


Det var sgu da den mest omvendte logik ever. Tror Microsoft at de _vinder_ botmarkedet ved _ikke_ at udrulle deres bot?

Apple har en glimrende Siri der forstår godt dansk. Google forstår også fint dansk. Microsofts Cortana forstår sikkert også fint dansk inde bagved, men Microsoft forstår ikke logik og spærre åbenbart adgangen. Herligt!
I'm gay, I'm wacky! its all about me and my boyfriend being gay... cv: http://www.pixlr.dk
Gravatar

#20 fusk 12. jan. 2017 22:20

Google now fungere fint på dansk og den svare også på dansk. Deres AI kommer helt sikkert også på et tidspunkt.
Gravatar

#21 kblood 12. jan. 2017 23:24

fusk (20) skrev:
Google now fungere fint på dansk og den svare også på dansk. Deres AI kommer helt sikkert også på et tidspunkt.


Googles AI? Kommer hvordan? De er begyndt at bruge den, f.eks. reverse image search mener jeg de har sat nogle af deres gennembrud inden for AI til at hjælpe med. Jeg kan ikke huske hvor meget mere end det, men læste en del om det på det sidste til en opgave.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login