mboost-dp1

Sidebars

Telia

Ny rapport: App- og videostreaming afgør forbrugerloyaliteten

-

Ændret forbrugeradfærd med video-apps skaber problemer for smartphonebrugere, på trods af netværks-forbedringer. Det viser en ny rapport fra Ericsson ConsumerLab.

Det mobile bredbånd er en hyppig kilde til utilfredshed blandt 73 procent af brugerne verden over. To ud af fem smartphone-brugere verden over oplever mindst 11 netværksproblemer ugentligt.

På trods af alle forbedringerne på mobile netværk siden 2013, har antallet af problemer, som smartphone-brugere møder dagligt, ikke ændret sig. En vigtig årsag til dette er den ændrede forbrugeradfærd i forbindelse med videostreaming verden over. Fra Sydkorea, hvor en tredjedel af alle smartphone-brugere ser live-streamede video-udsendelser fra andre brugere, til USA, hvor 14 procent er begyndt at bruge apps til live video-streaming.

To ud af fem smartphone-brugere hævder, at de oplever flere end 11 netværksproblemer om ugen. Rapporten viser, at der blandt disse smartphone-brugere er omkring dobbelt så stor sandsynlighed for, at de overvejer at skifte operatør.

Rapporten konkluderer, at oplevelser med det mobile bredbånd fortsætter med at være den primære drivkraft for smartphone-brugernes loyalitet over for deres operatør.

Smartphone-brugere benytter deres egne kriterier til at bedømme den mobile bredbånds-oplevelse, baseret på hvordan apps præsterer – særligt om video-apps streamer uden afbrydelser og hvor hurtigt brugeren kan uploade indhold på sociale netværk. Brugere i alderen 18 til 24 er mere interesserede i hvordan deres foretrukne sociale medier og video-streaming-apps præsterer på deres operatørs netværk, end i operatørens netværksdækning, viser undersøgelsen.

‘I takt med at nye apps dukker op og video-forbruget udvikler sig, vil netværks-ydeevne betyde mere end nogensinde før og afgøre hvor loyale smartphone-brugere vil være over for deres operatører,’ siger Jasmeet Singh Sethi, Senior Adviser i Ericsson ConsumerLab.

Gå til bund
Gravatar #1 - ShamblerDK
25. aug. 2016 13:15
Jeg oplever ingen problemer med mit Telia-abonnement. Jeg får et sted imellem 40 og 80Mbit i download-hastighed. Det eneste problem, jeg har med streaming, er at min YouTube-app ikke vil lade mig streame 4K-videoer på min 4K-telefon. Det er dog Googles skyld og ikke Telias :-)
Gravatar #2 - Ufomekaniker
25. aug. 2016 15:15
Efter som jeg har været på ferie i Asien i flere omgange (Filippinerne, Thailand og Vietnam), har vi Danskere absolut intet at brokke os over. Der er flere udfald dagligt i de lande, så det er ikke unormalt at skifte mellem to udbydere dagen igennem når den ene udbyder har udfald eller er overbelastet. De har 4G/LTE dernede, men de kører i en hastighed der ligner hvad en 56K modem kan trække og så op til ca 1,5 mbit. Det er det. Og prisen pr mdr er omtrent den samme som den vi giver. Men derfor skal vores kvalitet selvfølgelig ikke falde eller prisen stige. Det ville være dumt. Bare lige et ord med på vejen :)
Gravatar #3 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
25. aug. 2016 18:54
Det viser en ny rapprot fra Ericsson ConsumerLab.


En lille rettelse :)
Gravatar #4 - modgaard
26. aug. 2016 06:23
#2 Interessant vinkel.
Jeg tænkte, at tallene virkede voldsomme ift. det danske marked.

#3 Tak. Hermed rettet.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login