mboost-dp1

NSA

NSA spionerer på amerikanere

- Via Wired - , redigeret af Net_Srak

Chefen for NSA, Keith Alexander, talte ved Defcon hvor han udtalte, at NSA ikke har filer på amerikanere.

En tidligere ansat hos NSA, William Binney mener, at Keith Alexander lyver. Binney påstår at NSA indsamler data inklusive emails, tweets, internetsøgninger og andre onlinedata, og bruger disse data til at lave en profil.

William Binney skrev:
Unfortunately, once the software takes in data, it will build profiles on everyone in that data. You can simply call it up by the attributes of anyone you want and it’s in place for people to look at.

NSA skulle ifølge Binney have startet med at indsamle data om amerikanere allerede i februar 2001, hvor NSA bad telekommunikationsfirmaer AT&T, Verizon, Qwest og Bellsouth om opkaldslister.

Keith Alexander kom også ind på det tilfælde, hvor NSA indsamlede data om en ikke-amerikansk person og fik data på en amerikaner med i processen, at så skulle NSA ifølge loven minimere mængden af data på den amerikanske person. En tidligere advokat for NSA, Richard Marshall, forklarede dette i detaljer, hvor han fortæller at dette ikke var noget problem hvis amerikaneren ikke var målet for dataindsamlingen.

Richard Marshall skrev:
You’re looking at a data stream that originates in a foreign country. It just happens to be transiting the United States. You’re authorized by law to collect that data and to analyze that data. Even though it was captured on U.S. soil, it’s against a foreign target. Now in the process of doing that, yes, there is a possibility, more than a possibility I guess, that there will be some U.S. person who is involved in a conversation with a foreign entity, a foreign person. So what? If you’re not collecting data against that U.S. person, what’s the harm?


Alex Abdo fra borgerrettighedsorganisationen ACLU mener, at der er et smuthul i lovgivningen, hvor de indsamlede data om amerikanere kan bruges senere i en anden sag. Desuden mener både Alex Abdo og William Binney, at NSA også kan omgå lovgivningen ved at indsamle data fra call-centre i for eksempel Indien, som amerikanere ringer til når de skal købe ting eller have hjælp. Da call-centeret er en fremmed enhed, kan NSA dermed spionere på amerikanere.

Styrelsen som styrer den amerikanske efterretningstjeneste har overfor senatet erkendt, at NSA har overtrådt den amerikanske grundlov om forbud mod ulovlige ransagninger og indsamling af information.

Keith Alexander udtalte også ved Defcon, at selv hvis NSA ønskede at spionere mod amerikanere, var det ikke muligt, da NSA overses af Kongressen. Til dette siger William Binney, at Kongressen kun får at vide, hvad NSA vælger at fortælle dem. Dermed mener han, at NSA selv vælger hvor meget kontrol de ønsker.

Gå til bund
Gravatar #1 - Valkar
31. jul. 2012 12:03
uh oh, landet med flere hemmelige agenturer spionerer på alle og enhver... Ikke overrasket.

Men fedt at virkeligheden med at de ikke fortæller alt til kongressen passer perfekt til det som hollywood portrætterer.
Gravatar #3 - Brugernavn
31. jul. 2012 12:10
Hold da kæft, det er skræmmende nyt. Bare PET ikke gør det samme :-S
Gravatar #4 - SpYkE112
31. jul. 2012 12:15
Så NSA har det fint med at profilere alle andre end amerikanere? Har jeg forstået det rigtigt, eller er det omvendt?!
Gravatar #5 - duppidat
31. jul. 2012 12:18
#2 Just my thought....

Man er da bimlende skør hvis man tror at alle de her hemmelige agenturer vi har over det hele ikke spionerer på os. Hvad fanden skulle de ellers lave?

Tror godt at lande kunne trænge til en borger revolution hvert 30 år eller sådan noget.
Gravatar #6 - aajjager
31. jul. 2012 12:20
Nååårr,, de var også til defcon ;)
Gravatar #7 - terracide
31. jul. 2012 12:43
*finder popcron frem og kigger på kegler med sølvpapirshatte*
Gravatar #8 - Nielson
31. jul. 2012 12:55
*finder chipsene frem og kigger på tåben over mig*
Gravatar #9 - st0rm
31. jul. 2012 13:00
Vil vædde med Amerikanerne finder dette vildt overraskende!
Men det er jo blasfemi og upatriotisk at stille spørgsmål til deres regering.

Hele ideen med at lave en profil over alle mennesker er at finde et mønster i kaosteori, og derved forudsige vores handlinger (fremtiden). Og viden er magt, og med den viden kan de stortset gøre alt og slippe afsted med det!
Gravatar #10 - ragemar
31. jul. 2012 13:05
For noget tid siden var der en historie ude omkring folk der ikke fik lov til at komme ind i USA pga. en besked på Twitter.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4095372/...

Og det er nok de færreste der tror at det er noget de søger efter når du står i lufthavnen.

Personligt kan jeg ikke se et problem med det, så længe de ikke misforstår situationen. Men at NSA har en profil omkring mig og at de ved jeg bruge halvdelen af min tid på nettet til at surfe porn tsk. det er nu ret ligemeget.
Det er ikke et større problem end når "hacktivister" lyncher passwords og tømmer paypal.
Gravatar #11 - Tukanfan
31. jul. 2012 14:11
Det er Binneys ord mod NSA's. Binney kunne jo godt tænkes at have et mellemværende med NSA, som han ønsker at tage hævn over. Han kunne også være en Alex Jones-type, der vil have medieopmærksomhed.
Gravatar #12 - ufomekaniker2
31. jul. 2012 14:36
Hvad skal de bruge alle de data om civile personer til?

Er det hobbymateriale for NSA eller NWO der er under opsejling? (ironi)

Hvad hvad skal der til før at NSA kan få viden om evt. terrorister inden de når at fælde nogle flere skyskrabere derovre? (tror de forbygger end at slukker brande).
Gravatar #13 - zikka37
31. jul. 2012 15:14
er der noget nyt i det?
Gravatar #14 - kblood
31. jul. 2012 20:49
What else is new?

zikka37 (13) skrev:
er der noget nyt i det?


Arrg. Du fik tanken før mig.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login