mboost-dp1

boston dynamics hunderobot spot til salg snart / Newz.dk

Boston Dynamics

New Yorks politi sender robothund på pension: “Digidog” tiltrak negativ pressse

- Via Ars Technica -

Boston Dynamics’ robothund Spot har været brugt af politiet i New York til at desarmere farlige situationer og beskytte betjente. 

En robothund fra Boston Dynamics ned navnet Digidog, er blevet sendt på pension efter dårlig presse.

Robotten blev sammenlignet med en episode fra science fiction-serien Black Mirror, hvor en gruppe robothunde angriber mennesker.

Digidog har været ansat på prøvebasis hos politiet i New York, og skulle egentligt have været testet helt frem til august. Men nu er robotten altså på vej hjem til Boston Dynamics.

New Yorks borgmester Bill de Blasio udtaler til mediet ABC7 New York at han er “glad for at Digidog er blevet aflivet.”

Læs også: Boston Dynamics-robot er nu i arbejde.

Robotten Spot blev udviklet af Boston Dynamics med det mål, at robotten kunne bruges til at overvåge farlige industrielle områder som eksempelvis et atomkraftværk.

I Boston Dynamics købsbetingelser står der dog, at robotten hverken må bevæbnes eller bruges til at true mennesker eller dyr.

Politiet underskrev en kontrakt på 94.200 dollars for robotten. Det har også fået kritikere til at fremhæve, at de penge måske kunne bruges bedre andre steder.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login