mboost-dp1

Sidebars

spacex starship sn8 testflyvning raptor /newz.dk

SpaceX

Musk afslører næste skridt i Starship-program: Vil “fange” Super Heavy-raket

- Via Ars Technica -

Elon Musk udtaler på Twitter, at SpaceX vil forsøge at “fange” Super Heavy-raketten med en affyringsrampe. 

Når Starship i fremtiden skal sende mennesker til Mars, så er det med løfteraketten Super Heavys hjælp.

I stil med deres mindre Falcon 9-raketter, så har SpaceX nu også planer om at udvikle en måde at genbruge Super Heavy-raketten.

Den metode SpaceX-stifter, Elon Musk, ser som en potentiel løsning, er ganske enkelt at “fange” den.

Musks plan for fangsten er stadig kun en teori, men rent hypotetisk vil Super Heavy kunne bruge sine massive gitterfinner som kroge til at blive “fanget” i en affyringsrampe.

Læs også: SpaceX klar til testflyvning af ny Starship.

I stedet for at udstyre Super Heavy-raketten med landingsfødder, som SpaceX har gjort med deres Falcon 9-raket, så vil denne metode gøre Super Heavy-raketten lettere og dermed billigere.

Udover at være en billigere landingsmetode, så vil Super Heavy-raketten også hurtigere kunne tankes op og blive anvendt til en ny opsending.

Gå til bund
Gravatar #1 - AppleSheep
6. jan. 2021 11:38
Det er så vildt det der. En Super Heavy Booster er omkring 70 høj, hvilket svare til an 20 etagers bygning sådan circa. Og den vil de lige snuppe midt i luften og svinge den stille og rolig på plads igen. Jeg mindes ikke engang at have set en SciFi film med det stunt i - og slet ikke i den størrelsesorden. Det SpaceX laver overhaler altså med andre ord SciFi film inden om her. Det er fanme vildt at leve i sådan en tid.
Gravatar #2 - gyuert
11. jan. 2021 10:49
Det er spændende!
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login