mboost-dp1

Shutterstock

Mindst 300 TikTok-ansatte arbejdede for kinesiske statsmedier, viser ny rapport

- Via New York Post -

En ny rapport fandt en vis overlapning mellem hundredvis af ansatte hos TikToks moderselskab ByteDance og kinesiske statsmedier.

Det oplyser New York Post.

Forbes undersøgte hundredvis af LinkedIn-profiler tilhørende ByteDances ansatte og fandt, at mindst 300 medarbejdere tidligere havde haft stillinger i kinesiske statsmedier, mens 15 af dem i øjeblikket arbejder for begge.

“Femten nuværende ByteDance-medarbejdere angiver, at de også er ansat af kinesiske statsmedieenheder, herunder Xinhua News Agency, China Radio International og China Central/China Global Television,” hedder det i rapporten.

TikTok er kommet under øget kontrol, efterhånden som amerikanske embedsmænd fortsætter med at advare om den nationale sikkerhedstrussel, som appen udgør: FCC-kommissær Brendan Carr opfordrede i juni Googles og Apples administrerende direktører til at fjerne appen fra deres butikker med henvisning til rapporter, der tyder på, at appen høster “masser af følsomme data”.

“TikTok er ikke, hvad det ser ud til at være på overfladen. Det er ikke kun en app til at dele sjove videoer eller memes,” skrev Carr. “I sin kerne fungerer TikTok som et sofistikeret overvågningsværktøj, der høster omfattende mængder af personlige og følsomme data.”

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login