mboost-dp1

Microsoft

Microsofts PowerShell bliver open source

- , indsendt af arne_v

PowerShell, som er Microsofts scripting- og automatiserings-framework, bliver open source. Programmet bruges blandt andet af systemadministratorer til at opsætning og konfiguration af automatiske opgaver i systemer på hele .Net-platformen.

Dermed sender Microsoft nye versioner af PowerShell på gaden til Mac OS X og Linux – her særligt udviklet til Ubuntu, Centos og Red Hat. Det sker på en ny PowerShell GitHub-side, der findes her. Det er samtidigt stedet, hor Microsoft for fremtiden vil modtage bidrag til koden.

I første omgang er det dog kun Microsofts egne folk, der kan tilføje bidragene til systemet, men det skulle kun være et spørgsmål om tid, før andre får mulighed for dette.

Med de nye version til Linux og Mac er der åbnet for et mere flydende arbejde for systemadministratorer i såkaldte ‘blandede miljøer’, hvor der både bruges Windows, open source og Mac. Scripts, kommandoer og arbejdsgange vil kunne deles frit mellem de forskellige platforme.

Linux-udgaven er indtil videre i alpha-mode, og Microsoft forventer en fuld version næste år.

Gå til bund
Gravatar #1 - Scavy
22. aug. 2016 08:18
Jeg synes det lyder meget fornuftigt.
Umiddelbart har jeg ikke selv det store at bruge det til, lige pt.

Men jeg kan se muligheder i bedre integration af linux i windows miljøer.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login