mboost-dp1

Microsoft

Microsoft stopper AltSpaceVR – usikker fremtid for HoloLens

- Via Windows Central -

Microsoft har afskediget det hold, der stod bag AltSpaceVR og Mixed Reality Tool Kit.

Afskedigelsen af medarbejderne er sket under deres sidste runde af afskedigelser.

Nedskæringerne kan rejse alvorlig tvivl om fremtiden for HoloLens, som i øjeblikket kæmper for at bevare en kontrakt med den amerikanske regering.

Med afskedigelserne i AltSpaceVR, har Microsoft dermed også afsluttet et stort projekt i  “metaverset” – og afskediget hele holdet bag MRTK.

MRTK (MixedRealityToolkit)  funger som en integration mellem Unity VR, metas headsets og HoloLens.

Gå til bund
Gravatar #1 - larsp
25. jan. 2023 12:54
Holo lens, ligesom VR, egner sig bedst til at se blærede ud i reklamer. Det var et hype-train ligesom så mange andre hype-trains.

Der er dog en potentiel genial anvendelse, og det er instant talegenkendelse inklusiv oversættelse til et andet sprog. Det ville svare til at få undertekster på real life samtaler. Jeg tror dog ikke at modparten ville synes det var særlig spændende at tale med én der bruger den slags teknologi.
Gravatar #3 - Claus Jørgensen
25. jan. 2023 14:28
#1

VR har været et hype train siden computeren blev opfundet. Og jeg ser det som et absolut win at Microsoft, Facebook, etc. har hældt et par milliarder dollars i det.

Og der er kommet mange brugbare ting ud af VR udvikling. At kunne måle ting med sit smartphone kamera, eller se hvordan et IKEA møbel kan passe ind i stuen er jo ting der er kommet ud af VR.

Der er bare ikke brug for et VR headset, ihvertfald ikke endnu. Måske til astronauter og militær, men der er fysiske problemer (kvalme etc.) der ikke er løst endnu, og det er nok mere biotech end Microsoft der skal løse den slags problemer.

Microsoft er i sidste ende en software virksomhed.
Gravatar #4 - arne_v
25. jan. 2023 14:34
#1

Software er suverænt Microsofts største forretningsområde.

Men de laver også lidt hardware (Xbox, Surface etc.) og de har en rimelig stor hardware udlejnings forretning (cloud).
Gravatar #5 - Hack4Crack
25. jan. 2023 23:18
Hvad har de gang i, går de imod deres egen fremtid?

Alle de store techfirmaer har prædiket VR og metaverse de sidste 5 år, og nu hopper de af toget? Er der så kun Mark Zuckerberg tilbage, til at skumme kagen på big business, når vi alle skal leve i et VR headset.
Gravatar #6 - nwinther
26. jan. 2023 06:59
Claus Jørgensen (3) skrev:
#1
Og der er kommet mange brugbare ting ud af VR udvikling. At kunne måle ting med sit smartphone kamera, eller se hvordan et IKEA møbel kan passe ind i stuen er jo ting der er kommet ud af VR.


Lyder som nogle ret lidt brugbare ting. At se hvordan et møbel passer ind i stuen - altså set fra din telefonskærm? Jeg vil kalde det en gimmick, du muligvis bruger én gang i dit liv, og det blev ikke afgørende for, hvor du købte sofaen.

Der må da være noget andet.
Gravatar #7 - Claus Jørgensen
26. jan. 2023 20:13
Gravatar #8 - nwinther
27. jan. 2023 06:52
Claus Jørgensen (7) skrev:
#6

Alting AR, https://en.wikipedia.org/wiki/Augmented_reality


Men AR og VR er jo ikke det samme.
Gravatar #9 - dugfrisk
28. jan. 2023 20:31
og hvorfor er 3d brillen dømt ude?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login