mboost-dp1

Microsoft

Microsoft sælger ‘feature phone’ forretning

- , indsendt af arne_v

FIH Mobile, der er et datterselskab til Foxconn, køber sammen med finske ‘HMD Global Oy’ hele Microsofts flåde af ‘feature phones’.

Prisen er 350 millioner dollars.

Microsoft købte i 2014 Nokia, der på tidspunktet var den største producent af enkle telefoner, der måske nok kan gå på internettet og lignende, men som er langt mindre featurespækkede end smartphones. Nokia var samtidigt et af de få selskaber, der havde satset på Microsofts mobilplatform.

Efterfølgende gik Microsofts CEO, Steve Ballmer, af, og den nuværende CEO, Satya Nadella, skar drastisk ned i Nokias stab. 18.000 stillinger blev fjernet i 2014 og 7.800 i 2015.

Nokia har tidligere på året lovet et comeback til telefonmarkedet.

Dette kan blive understøttet af salget, da HMD Global Oy allerede har underskrevet en licensaftale om at bruge Nokia-brandet på selskabets nye enheder.

Microsoft meddeler, at selskabet vil fortsætte med at udvikle smartphones og det medfølgende Windows 10 Mobile. Lumia-telefoner vil også fortsat blive supporteret.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login