Mærsk A/S

Mærsk og IBM stifter nyt selskab baseret på blockchain-teknologi

Via Finans -

Den danske virksomhed A.P. Møller-Mærsk vil sammen med IBM ved brug af blockchain-teknologi forbedre international handel med et nyt selskab med hovedsæde i New York.

IBM mener, man kan spare 200 mia. kr. ved at skabe en fælles handelsplatform til shipping-industrien, som skal bygge på blockchain-teknologi – kendt fra kryptovaluta.

På den måde kan man nemt og sikkert via kryptering digitalisere stempler, underskrifter, scanninger, postforsendelser og så videre.

Mærsk fragtede sidste år 10,4 millioner containere, og der bliver årligt fragtet varer for 24.500 milliarder kroner rundt i verden.

En femtedel af disse fragtomkostinger går til administrationen. Denne del kan reduceres med blockchain-teknologi.

Planen er en fælles, digital handelsplatform, der er åben for alle virksomheder i shippingindustrien, hvorfor det skal godkendes af konkurrencemyndighederne.

Får de grønt lys, vil de to virksomheder lancere selskabet inden for seks måneder. Mærsk ville eje 51 % af selskabet og IBM 49 %.

Gå til bund
Gravatar

#1 EmilKampp 20. jan. 2018 10:29

Fedt! Man kan håbe at det også bliver sværere at smugle fx. mennesker, når der kommer bedre styr på, hvem der har håndteret fragten hvornår.
Gravatar

#2 antimate 21. jan. 2018 15:07

Spændende. Starter på maskinmester uddandelsen om en uge. Og håber på at finde arbejde hos mærsk. Så spændende meget spændende
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login