Liberal Alliance

Liberal Alliance vil ændre lovforslag om genbrug af data til overvågning

Justitsminister Søren Pape Poulsen er på vej med et kritiseret lovforslag, der gør det muligt for de danske myndigheder at dele og persondata med hinanden. Forslaget skulle træde i kraft d. 25. maj.

Regeringspartiet Liberal Alliance vil nu have ændret lovforslaget, da det er for vidtgående og giver for mange bemyndigelser til justitsministeren og myndighederne.

LA’s retsordfører, Christina Egelund, er derfor gået i dialog med Søren Pape Poulsen.

Uændret ville lovforslaget gøre det muligt for ministeren udelukkende med en bekendtgørelse at give en myndighed adgang til persondata, der er indsamlet af en anden myndighed. Så data, indsamlet til kørekort, kan bruges til at føre kontrol med sociale ydelser.

 

Gå til bund
Gravatar

#1 Sn3akr 24. jan. 2018 11:06

De bliver ved at forsøge at tage små bidder af privatlivet konstant.. Men så snart en person med mere end et 03 fra 7. klasse går på nettet og sætter deres data ind i en formel til at udregne deres personnummer, så skal han sagsøges, fængsles, landsforvises og værre, men kun fordi det er deres eget privatliv der pludseligt er truet.

Jeg er ligeglad med hvilke argumenter de bruger og hvor smart det er til opklaring af kriminalitet, for historisk set er indskrænkelse af privatlivet altid blevet misbrugt af de der sidder ved magten, og det vil også ske på et tidspunkt her, men måske i en hel anden sammenhæng.
Gravatar

#2 Ni 24. jan. 2018 11:43

#1 De forsøger ikke, de gør det rent faktisk og når man siger noget, så bliver man skudt i skoene, at man er paranoid. Ikke desto mindre er retten til ens bevægelsesfrihed et grundlæggende retsprincip i et demokrati.

Vi må først overveje, om vi vil have demokrati eller ej, for med overvågning har vi ikke demokrati. Det er lidt som at fratage stemmeretten, så har man reelt heller ikke demokrati længere.

Demokrati er meget mere end stemmeret og er også ytringsfrihed (som er en sober politisk debat, ikke muhammedtegninger, de er per definition udemokratiske, uanset hvad pia k har presset folketinget til at sige)
Gravatar

#3 CBM 24. jan. 2018 13:22

Jeg er 100% enig med #1 & #2
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#4 dugfrisk 24. jan. 2018 20:51

CBM (3) skrev:
Jeg er 100% enig med #1 & #2

Me too lad
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login