Darpa

Kunstig intelligens bedre i læsetest end mennesker

I en læseforståelses-test, udviklet på Stanford til at teste kunstige intelligensers læsefærdigheder, har en kunstig intelligens (AI), udviklet af den kinesiske virksomhed Alibaba, nu slået mennesker.

Den kinesiske online-handels platform Alibabas AI bruger såkaldt ‘Natural Language Processing’ (NLP) til at besvare kundehenvendelser for virksomheden og til at tage læseprøver som Stanford Question Answering Dataset (SQuAD).

I testen besvarede den kunstige intelligens 100.000 spørgsmål lavet ud fra 500 Wikipedia-artikler. Den kunstige intelligens skal så finde den bid tekst i en af Wikipedia-artiklerne, som kan besvare pågældende spørgsmål.

Inden testen er AI’en trænet med et lignende dataset med et antal spørgsmål lavet ud fra Wikipedia-artikler. I denne test scorede Alibabas AI 82.440, hvilket er lidt højere end den menneskelige score på 82.304.

AI’er som Alibabas er dog stadig bedst til at besvare entydige spørgsmål og ville således endnu ikke kunne slå mennesker i alle former for læseprøver, hvis f.eks. prøven krævede, at man implicit skulle finde svaret i en tekst.

Repræsentanter for Alibaba fortæller, at deres AI-teknologi er brugbar inden for mange forskellige områder så som kundeservice, museumsomvisninger eller online svar på medicinske henvendelser.

Gå til bund
Gravatar

#1 Unicco33 19. jan. 2018 09:05

Medicinske henvendelser :-). Hvorfor dog lige medicinske spørgsmål. Bare rottegift ud til alle - det fint nok.
Gravatar

#2 T_A 19. jan. 2018 11:12

En data mængde på 500 Wiki artikler er ikke en ret stor "baggrundsviden".

Bare ud fra bestemte søgeord i spørgsmålet er det meget muligt at der slet ikke er mulighed for AI'en at tage fejl, da den ikke behøver at vurdere sammenhæng.
(hvilket er det svære).

I de fleste svar behøver den ikke kunne "læse&forstå" men bare mere eller mindre lave database søgning og copy/paste svar.

Lad den få adgang til alle Wiki artikler omkring et emne og lad os så se om den kan forstå spørgsmålet korrekt og finde det rette svar.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login