mboost-dp1

Shutterstock

Kina planlægger tre missioner til Månen efter at have opdaget nyt måne-mineral, der kan fungere som fremtidig energikilde

- Via Business Insider -

Kina sigter mod at lancere tre ubemandede missioner til Månen efter at have opdaget et nyt måne-mineral, der kan være blive en fremtidig energikilde.

Det skriver Business Insider.

Rumkapløbet mellem Kina og USA accelererer, efter at Beijings National Space Administration fik grønt lys til at opsende tre orbitere til Månen over de næste 10 år.

Det sker blot en dag efter, at Kina blev det tredje land til at opdage et nyt måne-mineral, som de døbte “Changesite-(Y)” ifølge den kinesiske statskontrollerede avis Global Times.

Kinas ‘Chang’e-5’-mission hentede prøver fra Månen i 2020, og disse er blevet beskrevet af Global Times som et “fosfat-mineral i søjleformet krystal” fundet i Månens stenpartikler. Mineralet indeholder helium-3, som kan være en fremtidig energikilde.

Der findes forekomster af helium-3 på Jorden, men det er meget lidt, og vi opbruger det med stigende hast, mens der på Månen findes næsten en million tons helium-3, har forskere beregnet. Heraf vil cirka 250.000 tons kunne fragtes tilbage til Jorden.

Opdagelsen kan lægge mere pres på USA for at øge indsatsen, efter at dens ‘Artemis I’-månemission blev udskudt for anden gang.

Gå til bund
Gravatar #1 - Mr.Smiley
13. sep. 2022 12:47
Det fik mig da lige til at tænke på serien 'For All Mankind' (kan fint anbefales, hvis man er til den type serier). Ikke kun mht. Helium-3, men også muligheden for et "space race" igen.

Det er da fedt, hvis det kan "hives hjem" og benyttes bedre. Alternativer er kun en god ting - så længe det selvfølgelig er bedre alternativer.
Gravatar #2 - nKKE
15. sep. 2022 08:57
"Efter at have opdaget nyt måne-mineral"

De har snakket om at høste helium-3 fra månen på Discovery channel siden jeg var barn for 20 år siden.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login