mboost-dp1

No Thumbnail
- Forside
- ⟨
- Forum
- ⟨
- Nyheder
Det synes jeg er et fint tiltag... Det gør det meget nemmere at gennemskue om en restaurent er værd at bestille fra... Gør i hvert fald at de restaurent'er som ikke opretholder en hvis standard bliver 'hængt' lidt ud... hvilket jeg synes er okay!
Når man ikke fysisk besøger restaurent'en har man jo ellers ikke en jordisk chance for at vurdere renlighed osv...
Når man ikke fysisk besøger restaurent'en har man jo ellers ikke en jordisk chance for at vurdere renlighed osv...
#1, ja for nettet er kendt for 100% saglighed hvergang...
Nej der er en rigtig god idé. Mange sites har brugerrating, men her er den en officiel myndighed der har en ensartet og lovmessig bedømmelse. Og når man har været igennem et Smiley tjek så ved man at det ikker er for sjov..
Nej der er en rigtig god idé. Mange sites har brugerrating, men her er den en officiel myndighed der har en ensartet og lovmessig bedømmelse. Og når man har været igennem et Smiley tjek så ved man at det ikker er for sjov..
Værdien af smileys er efter min mening stærkt overvurderet. En af de få gange jeg har set en sur smiley, var det fordi restauranten havde rod i deres opgørelse af egenkapitalen. En oplysning der efter min mening overhovedet ikke rager mig som kunde. Hygiejne er blot en af mange faktorer der bestemmer hvordan smileyen ser ud, men set fra de fleste kunders synspunkt tror man automatisk at en sur smiley betyder at de er nogle svin mht. hygijene.
fuzhi:
Jeg har i københavn på indtil flere pizzarier set sure smileys pga. dårlig hygiejne, og jeg er hver gang gået derfra med det samme !
Jeg har i københavn på indtil flere pizzarier set sure smileys pga. dårlig hygiejne, og jeg er hver gang gået derfra med det samme !
#8, når de har en sur Smiley har det ofte noget med Egenkontrol at gøre, og ikke økonomien. Egenkontrol er hvordan butikken sørger for at hygiejnen forbliver god, det er ofte også fordi medarbejderne ikke har hygiejne kurser. Begge disse ting er jo ikke ensbetydende med dårlig / bedre hygiejne, men det hjælper meget...
Den mest groteske årsag til en "sur" smiley jeg har hørt var fordi den pågældende slagter ikke rettidigt havde fået hængt sin bedømmelse op. Det gav så en sur smiley ved næste bedømmelse. Det mest syge er, at den han ikke havde fået hængt op faktisk var en glad smiley!?
Det er da en fin ide, men de forskellige resturanter kan selv vælge om deres smileys skal vises og sjovt nok har mange af dem med en dårlig smiley valgt ikke at få deres smileys vist på just-eat :)
Men det sætter da focus på smileys og man kan altid fødevarestyrelsens hjemmeside at slå op samt finde årsagen til smileyen, som jeg mener er vigtig, fordi nogle gange er der givet en dårlig smiley pga. rod i økonomien eller lign.
Men det sætter da focus på smileys og man kan altid fødevarestyrelsens hjemmeside at slå op samt finde årsagen til smileyen, som jeg mener er vigtig, fordi nogle gange er der givet en dårlig smiley pga. rod i økonomien eller lign.
Ser I nogle sure smileys derindè?
Dem i vejle som har sure smileys har de valgt slet ikke at vise deres smileys.
Husk at justeat får deres penge fra pizzariaerne og de vil ikke udstilles dårligt.
Ellers synes jeg at det er et megafedt koncept de har justeat og en fed side.
Har dog ikke brugt justeat i et par år andet end at se menukorts og så selv ringe til pizzamanden.
Det er nemlig tit sådan at pizzamanden forlanger penge for at bringe ud når man bestiller hos justeat mens det er gratis hvis man ringer i telefonen.
Dermed score de de penge som de skal give til justeat. Jeg har skrevet til justeat omkring dette men det er et lidt ømt emne for dem og de ville ikke svare på det.
Måske er det lavet om nu men for et par år siden var det sådan.
3 gange har jeg også prøvet at bestillingen ikke kom igennem da pizzamanden ikke lige havde papir i hans fax (Det fik man intet at vide om...først når man ringer ind og klager)....endnu en god grund til at ringe.
Dem i vejle som har sure smileys har de valgt slet ikke at vise deres smileys.
Husk at justeat får deres penge fra pizzariaerne og de vil ikke udstilles dårligt.
Ellers synes jeg at det er et megafedt koncept de har justeat og en fed side.
Har dog ikke brugt justeat i et par år andet end at se menukorts og så selv ringe til pizzamanden.
Det er nemlig tit sådan at pizzamanden forlanger penge for at bringe ud når man bestiller hos justeat mens det er gratis hvis man ringer i telefonen.
Dermed score de de penge som de skal give til justeat. Jeg har skrevet til justeat omkring dette men det er et lidt ømt emne for dem og de ville ikke svare på det.
Måske er det lavet om nu men for et par år siden var det sådan.
3 gange har jeg også prøvet at bestillingen ikke kom igennem da pizzamanden ikke lige havde papir i hans fax (Det fik man intet at vide om...først når man ringer ind og klager)....endnu en god grund til at ringe.
Det er jo fint så kan man bare vælge kun at handle ved dem der står ved deres smiley - de andre forsøger vel at skjule noget.
Og til den der med rod i økonomien der gav dårlig smiley, er det noget der findes links til?
Og til den der med rod i økonomien der gav dårlig smiley, er det noget der findes links til?
Jeg syntes Just-eat.dk er en fantastisk hjemmeside, desværre kan jeg ikke benytte mig af den så tit pga. alle resturanter der inde ligger for langt væk til at jeg kan få bragt mad ud.
Men det skal dælme benyttes når jeg flytter til "byen" hehe!
Sagde du morgen mad? --> just-eat.dk
Snack? --> just-eat.dk
Aftensmad til damen? --> just-eat.dk :D
Men det skal dælme benyttes når jeg flytter til "byen" hehe!
Sagde du morgen mad? --> just-eat.dk
Snack? --> just-eat.dk
Aftensmad til damen? --> just-eat.dk :D
#14
"Det er jo fint så kan man bare vælge kun at handle ved dem der står ved deres smiley - de andre forsøger vel at skjule noget"
Den passer jo så ikke helt (se #10) Naturligvis kan man argumentere at slagterdimsen måske skulle se at få den hængt op.
#12 Enig, fødevarestyrelsen bør koncentrere sig om det som de er bedst til !
Efter min mening er den her "smiley-ordning" noget ligegyldigt skod, fødevarestyrelsen skal koncentrere sig om at kontrollere fødevarer. Om et firma eks. har dårlig egenkapital skal Told&Skat nok tage sige af.
:) Leon
"Det er jo fint så kan man bare vælge kun at handle ved dem der står ved deres smiley - de andre forsøger vel at skjule noget"
Den passer jo så ikke helt (se #10) Naturligvis kan man argumentere at slagterdimsen måske skulle se at få den hængt op.
#12 Enig, fødevarestyrelsen bør koncentrere sig om det som de er bedst til !
Efter min mening er den her "smiley-ordning" noget ligegyldigt skod, fødevarestyrelsen skal koncentrere sig om at kontrollere fødevarer. Om et firma eks. har dårlig egenkapital skal Told&Skat nok tage sige af.
:) Leon
Det jeg altid har syntes var weird med smileys på mad. Er at selv om der kommer påbud (og det er altså rimelig slemt) så er det "kun" nok til til en smiley med lige mund. Man skal ryge ud i bøder før man når op på en sur smiley.
Mens en småsmilende smiley rent faktisk betyder at fødevaretilsynet har måttet lave indskærpelser overfor restauranten. Det er sgu da ikke noget at være halv-glad over.
MEn ja kan kun være enig i at det er et hul i lovgivningen at det er lovbefalet at have smileyerne hængende så kunder kan se den tydelig FØR de bestiller i butikken - mens det ikke er lovpligtigt ved onlinebestilling af samme vare
Mens en småsmilende smiley rent faktisk betyder at fødevaretilsynet har måttet lave indskærpelser overfor restauranten. Det er sgu da ikke noget at være halv-glad over.
MEn ja kan kun være enig i at det er et hul i lovgivningen at det er lovbefalet at have smileyerne hængende så kunder kan se den tydelig FØR de bestiller i butikken - mens det ikke er lovpligtigt ved onlinebestilling af samme vare
#16
Yep - enig! Det var ikke smart af ham ikke at få den hængt op. På den anden side kunne man dog skele lidt til det faktum at det ikke var en "sur" men en "glad" smiley der var tale om. Hvis det var en "sur" kunne jeg på sin vis godt forstå at det i alt fald skulle have en eller anden form for konsekvenser. Dog synes jeg at smiley-systemet mister sit fokus når det benyttes som straf for alle mulige "overtrædelser".
Yep - enig! Det var ikke smart af ham ikke at få den hængt op. På den anden side kunne man dog skele lidt til det faktum at det ikke var en "sur" men en "glad" smiley der var tale om. Hvis det var en "sur" kunne jeg på sin vis godt forstå at det i alt fald skulle have en eller anden form for konsekvenser. Dog synes jeg at smiley-systemet mister sit fokus når det benyttes som straf for alle mulige "overtrædelser".
#16 nu er jeg 99 % sikker på at det der har været tale om er EGENKONTROL og IKKE egenkapital. Egenkontrol er en meget stor del af hygiejnen mens egenkapital er ligegyldig
info: Virksomhedens egenkontrol: Virksomheden skal selv overvåge, at fødevarernes holdbarhed er i orden ved modtagelse, at temperaturen, de opbevares ved, er kold nok og så videre. Gør den det godt nok?
info: Virksomhedens egenkontrol: Virksomheden skal selv overvåge, at fødevarernes holdbarhed er i orden ved modtagelse, at temperaturen, de opbevares ved, er kold nok og så videre. Gør den det godt nok?
come on. der er sågar en slagter der har fået den sureste smiley fordi han lavede en fransk-spegepølse. da den var lavet af ham selv i DK kunne den jo ikke være fransk, så det var falsk varedekleration. argh.
nej, intet link, men det var på DR1 da det var fremme.
Jer der udtaler Jer om smiley-systemet - aner i rent faktisk en skid om det?
nogle krav:
man skal købe en bestemt bog som skal læses fra start til slut. ellers => dårlig smiley
man skal bruge bestemte farvekoder på karkludene. gul til en ting, blå til noget andet. bytter man om => dårlig smiley
en gryde står og koger lige ved siden ad emhætten => dårlig smiley hvis man ikke sætter en emhætte op direkte over. fuck om den oprindelige emhætte er stærk nok, det har intet at sige..
jeg gider egentligt ikke foresætte længere, min pointe er blot er der er så sindsygt mange måder af få en dårlig smiley på, uden den rent faktisk har en skid at gøre med hygiejnen. så bedøm ikke på en smiley, men kig på årsagen til den er givet.
nej, intet link, men det var på DR1 da det var fremme.
Jer der udtaler Jer om smiley-systemet - aner i rent faktisk en skid om det?
nogle krav:
man skal købe en bestemt bog som skal læses fra start til slut. ellers => dårlig smiley
man skal bruge bestemte farvekoder på karkludene. gul til en ting, blå til noget andet. bytter man om => dårlig smiley
en gryde står og koger lige ved siden ad emhætten => dårlig smiley hvis man ikke sætter en emhætte op direkte over. fuck om den oprindelige emhætte er stærk nok, det har intet at sige..
jeg gider egentligt ikke foresætte længere, min pointe er blot er der er så sindsygt mange måder af få en dårlig smiley på, uden den rent faktisk har en skid at gøre med hygiejnen. så bedøm ikke på en smiley, men kig på årsagen til den er givet.
Jeg synes det er et godt tiltag.
Ligesom fyn.dk har haft det i lang tid!
Synes ikke man kan brokke sig over sådan et tiltag, det er med til at hjælpe os som forbrugere.
Og mon ikke man også kan se hvorfor der er givet sur smiley??
/bjavle
Ligesom fyn.dk har haft det i lang tid!
Synes ikke man kan brokke sig over sådan et tiltag, det er med til at hjælpe os som forbrugere.
Og mon ikke man også kan se hvorfor der er givet sur smiley??
/bjavle
#24
Slagteren - Det er falsk varebetegnelse, lev med det!
Bogen - Der er noget essentiel viden medarbejderne skal have, om hygiejne og lign., den bog har den viden.
Farvekoderne - Ville du bryde dig om at pizza manden tørrede bordet, hvor han ruller dejen ud, af med gulv kluden? Nej, det tænkte jeg nok.
Emhætten - Varme stiger op, en emhættes funktion er ikke at suge den varme luft/mad os til sig, men at transportere den ud. Hvis mad osen bliver i køkkenet, og sætter sig på væggen/loftet, giver det grobund for forskellige bakterier.
At justeat viser smileys er dælme på tide, jeg har ikke brudt mig om at bestille fra pizzariaer som jeg ikke har besøgt først, den tid er over nu - tak justeat.
Slagteren - Det er falsk varebetegnelse, lev med det!
Bogen - Der er noget essentiel viden medarbejderne skal have, om hygiejne og lign., den bog har den viden.
Farvekoderne - Ville du bryde dig om at pizza manden tørrede bordet, hvor han ruller dejen ud, af med gulv kluden? Nej, det tænkte jeg nok.
Emhætten - Varme stiger op, en emhættes funktion er ikke at suge den varme luft/mad os til sig, men at transportere den ud. Hvis mad osen bliver i køkkenet, og sætter sig på væggen/loftet, giver det grobund for forskellige bakterier.
At justeat viser smileys er dælme på tide, jeg har ikke brudt mig om at bestille fra pizzariaer som jeg ikke har besøgt først, den tid er over nu - tak justeat.
#26:
det kunne lige så godt være et navn. det er fucked up, har intet med hygiejne at gøre.
+#27:
om et firma bruger en pink klud til at tørre borde af med, eller om den er blå er sgu også ligemeget. bare man ikke bytter rundt. men det må man ikke iflg. smiley-bossen, men det har heller intet med hygiejne at gøre.
#26:
bogen: den viden kan man have uden bogen, der er vel en grund til man tager en uddannelse for at arbejde i et storkøkken.
det kunne lige så godt være et navn. det er fucked up, har intet med hygiejne at gøre.
+#27:
om et firma bruger en pink klud til at tørre borde af med, eller om den er blå er sgu også ligemeget. bare man ikke bytter rundt. men det må man ikke iflg. smiley-bossen, men det har heller intet med hygiejne at gøre.
#26:
bogen: den viden kan man have uden bogen, der er vel en grund til man tager en uddannelse for at arbejde i et storkøkken.
#28
Det er sikkert ikke nemt at afgøre hvorvidt en klud har været brugt hvor den "ikke må". Det er, alt andet lige, nemmere at sige; "den blå må ikke ligge i gulvspanden, i ved det, gør noget ved det."
Det er en standardisering og hvis den bliver indgroet, bliver klude ikke brugt hvor de ikke må-agtigt.
Og hvor mange shawarmabarers medarbejdere i kbh tror du er uddannede?
Det er sikkert ikke nemt at afgøre hvorvidt en klud har været brugt hvor den "ikke må". Det er, alt andet lige, nemmere at sige; "den blå må ikke ligge i gulvspanden, i ved det, gør noget ved det."
Det er en standardisering og hvis den bliver indgroet, bliver klude ikke brugt hvor de ikke må-agtigt.
Og hvor mange shawarmabarers medarbejdere i kbh tror du er uddannede?
#28 Hvordan kan man vide at medarbejderne har læst bogen? Stil dem spørgsmål, der kan besvares udfra bogen. Så er det da ligemeget om det fra bogen de har svarene, eller fra en uddannelse. Desuden er der her tale om, at det er langt de færreste i fastfood branchen der har nogen form for uddannelse inden for noget restaurations relevant... endsige en gyldig opholdstilladelse(men det er en lidt anden snak) - anyway de skal have den viden, den kan de få i bogen... basta!
Omkring kludene, standarder er dejlige, har man først lært hvad de forskellige farver skal bruges til, skal man ikke have det at vide igen, når man arbejder et andet sted.
Hvis jeg køber en fransk spegepølse, forventer jeg dælme at den er lavet i Frankrig, ellers ville man jo kunne sælge "fransk" vin som man selv havde trampet ude bagved.
Desuden er vedkommende du kalder "smiley-bossen" i langt de fleste tilfælde cand.med.vet altså dylæge, og ved nok noget mere end os om levnedsmiddel hygiejne.
Omkring kludene, standarder er dejlige, har man først lært hvad de forskellige farver skal bruges til, skal man ikke have det at vide igen, når man arbejder et andet sted.
Hvis jeg køber en fransk spegepølse, forventer jeg dælme at den er lavet i Frankrig, ellers ville man jo kunne sælge "fransk" vin som man selv havde trampet ude bagved.
Desuden er vedkommende du kalder "smiley-bossen" i langt de fleste tilfælde cand.med.vet altså dylæge, og ved nok noget mere end os om levnedsmiddel hygiejne.
jer der syntes det er dårlig system med smileys og har sympati med folk der for dårlige smileys, sku måske kigge nærmere på de reporter der hænger.. Står lige presis hvad grunden til at de har fået dårlige smileys.. hvis ikk under standart "smiley-regler" så står det i kommentare.. De skal skrive hvad grunden er så folk kan se det.. Ikke bare gi en smiley og så det ude af verden..
Hvis ham slagteren virkelig fik en sur smiley..
Som ikke kan lade sig gøre på grund af han ikke hængte den op da en sur gir, Bøde, Politiandmeldese eller selve godkendelsen indraget.. Ikk bare givet en sur smiley.. så ville der ha stået i kommentare det var fordi han ikk havde hængt den op ;)
Arbejder selv som kok.. Så har styr på reglerne.
Kig selv efter her.. Er en af deres reporter..
http://smiley.fdir.dk/Frameset.aspx?region=10&...
Hvis ham slagteren virkelig fik en sur smiley..
Som ikke kan lade sig gøre på grund af han ikke hængte den op da en sur gir, Bøde, Politiandmeldese eller selve godkendelsen indraget.. Ikk bare givet en sur smiley.. så ville der ha stået i kommentare det var fordi han ikk havde hængt den op ;)
Arbejder selv som kok.. Så har styr på reglerne.
Kig selv efter her.. Er en af deres reporter..
http://smiley.fdir.dk/Frameset.aspx?region=10&...
Synes ikke altid det hænger helt sammen det smiley ordning. Der skal ikke meget til at få en halv smiley. Hvilket ikke nødvendigvis betyder der er noget slemt galt.
Men teksten under forklare jo hvorfor den er misfornøjet, men hvor mange læser den.
Kender en resturant som fik en misfornøjet smiley pga. de havde en lille revne i deres flise på vej ud til køkkenet. Alt andet var i tip top form.
Personligt vil jeg ikke mene deres mad bliver meget dårligere af den grund. Så synes det kan være lidt tyndt.
Men teksten under forklare jo hvorfor den er misfornøjet, men hvor mange læser den.
Kender en resturant som fik en misfornøjet smiley pga. de havde en lille revne i deres flise på vej ud til køkkenet. Alt andet var i tip top form.
Personligt vil jeg ikke mene deres mad bliver meget dårligere af den grund. Så synes det kan være lidt tyndt.
Selvfølgeligt læser man sgu da det der står nede under.. Uanset hvad.... Hvad laver du ellers mens du venter på maden ??
Jeg tjekker dem desværre altid først EFTER jeg har bestilt, tilgengæld bliver de også læst. Som sagt, noget skal jeg få tiden til at gå med....
Jeg tjekker dem desværre altid først EFTER jeg har bestilt, tilgengæld bliver de også læst. Som sagt, noget skal jeg få tiden til at gå med....
svappe: Lige netop, personligt læser jeg dem normalt når man alligevel står og venter på det bliver ens egen tur :)
Opret dig som bruger i dag
Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.
Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.