mboost-dp1

No Thumbnail

Jakob Stegelmann får computerspilpris

- Via DR online - , redigeret af Net_Srak

Som den første nogensinde fik DRs Jakob Stegelmann, vært på Troldspejlet, i weekenden overrakt den nye nordiske computerspilpris; ‘Nordic Game’-prisen.

Det skete på den såkaldte D3Expo-messe (Danish Electronic Entertainment Expo) i Øksnehallen i København, og tilmed blev Jakob Stegelmann stillet i udsigt, at prisen næste år bliver opkaldt efter ham.

“Uden Stegelmann ingen spildækning i dansk nationalt tv, så enkelt kan det sige. Med sin evigt brændende kærlighed til og interesse for nye subkulturer og medier samt en eminent evne til at bruge ’Troldspejlet’ og videreformidle den til både store og små seere, fremstår Stegelmann i dag som en af meget få visionære danskere inden for tv-mediet, der har forstået spilfænomenets reelle betydning for underholdningskulturen,” lyder begrundelsen for valget.

Gå til bund
Gravatar #1 - bjerh
20. nov. 2006 15:30
Wow, imponerende. Men jeg syntes sq også han er en god anmelder. Ser nu engang stadig troldspejlet hver mandag. :D Uh minder mig om at jeg snart skal tænde for DR1..
Gravatar #2 - kezze
20. nov. 2006 15:32
Helt berettiget! Han har udført et kæmpe formidlingsarbejde og været med til at fremme interessen for de moderne medier blandt børn og unge.
Gravatar #3 - übermench
20. nov. 2006 15:33
Jakob Stegelmann er jo også "Lord of The Nerds".... så det er vel-fortjent.
Jeg ber også til ham hver dag mens jeg vender mit ansigt mod TV-Byen.
Gravatar #4 - David Munch
20. nov. 2006 15:35
Det er meget velfortjent! Har set Troldspejlet siden det startede, og det er kvalitet.. :)
Gravatar #5 - Trentors
20. nov. 2006 15:42
Bukker dybt!

Jakob Stegelmann og Troldspejlet er en institution som har været en del af mit liv i mange år. Elsker stadig at se programmet og Stegelmann's altid optimistiske tilgang til alting... selv når han skulle være med fordømmende. Men der er nok mennesker i denne verden til at kritiserer så Jakob skal have et skulderklap for sin ukuelig optimisme. Keep up the good work.


P.S. Kan huske første afsnit af Troldspejlet. Der lavede de en feature på filmen "Willow" og det efterfølgende program handlede om "Flight of The Navigator" og "Short Circuit 2" ("Nr. 5 Lever stadig"). Senere kom Amiga og "spilboksene" med i programmet og så blev det rigtig sjovt. Nå ikke mere tid til at skrive...skal hjem og se Troldspejlet :-D
Gravatar #6 - Modvig
20. nov. 2006 15:45
Whoa, han er vidst også ved at have nogle år på bagen med det program, hvormange er det han er ved at være oppe på efterhånden?
Gravatar #7 - silencio
20. nov. 2006 16:03
Fuldstændig velfortjent, han er sku så hyggelig og genial til at videreformidle sin viden!

Sidder altid og ser troldspejlet :D
Gravatar #8 - gentox
20. nov. 2006 16:04
#6
I følge imdb, har troldspejlet været sendt siden 1989.
Så om et par år har programmet 20 års jubilæum :)
Gravatar #9 - Amunium
20. nov. 2006 16:14
Han er meget hyggelig, men altså... jeg har seriøst aldrig set nogen være SÅ dårlig til at spille computerspil som ham, hvis man går ud fra, det er ham der spiller, når man ser klip fra spil i Troldspejlet. Seriøst, manden sigter som en gammel kone i FPS-spil og dør hvert 3. sekund :P

Men det er jo i princippet ligegyldigt. Det er stadig fortjent. Jeg tror ikke vi havde haft andre spilanmeldelser på nationalt tv, hvis det ikke var for ham.
Gravatar #10 - Norrah
20. nov. 2006 16:17
#9 BLASFEMI, ingen siger noget ondt om stegelmann... Og så samtidig at give ham skylden for Game-tv på kanal 5, du er et forstyret menneske, jeg vil ha en lov om at man ikke må sige noget ondt om ham, og så skal dyskrasia ned til tv-byen hvor han skal stenes ihjel af konsol efter eget valg.... mens han ser Sviger-Monster.

*Flaimbait var bare for sjov, der er nok nogen der retter op på det skal du se, med mindre de flaimbaiter dig som du fortjener.

Ej, har haft æren af at møde ham engang, han holdt et fordrag på min søsters animations skole, og min første tanke var "holy shit han er høj" men der ud over er han virkelig intelligent. Så det er helt velfortjent
Gravatar #11 - zaggi
20. nov. 2006 16:22
Tillykke, det er en stor ære at se denne mand modtage netop denne pris.

Jakob Stegelmann er som mange nok ved, en gud for sig selv, og ikke mindst mig.
Gravatar #12 - nhslaw
20. nov. 2006 16:47
Han har også skrevet en god bog om Walt Disney... Og hans kultfilmprogram på DR2 er sejt.
Gravatar #13 - christian21
20. nov. 2006 17:09
Kan kun erklære mig enig med alle jer andre i at han virkelig har gjort meget for formidlingen af spil, bøger, film og andet godt.
Gravatar #14 - HardcoreWizard
20. nov. 2006 17:21
Fedt mand, må også sige at han er ekstremt vedholdende og engageret. Så ham slet ikke til D3-messen, den var ellers røvfed! Andre der var med?
Gravatar #15 - mr ac
20. nov. 2006 17:56
Endelig får han den anerkendelse han fortjener - jeg har set troldspejlet siden første program og selvom der er sket meget, så synes jeg stadig kvaliteten og seriøsiteten omkring spil og andre nørde-emner er i top.

Håber han holder ved mange år endnu
Gravatar #16 - vulpus
20. nov. 2006 18:09
Før i tiden syntes jeg egentlig at troldspejlet var ret godt. Det hændte endda at de var på forkant med enkelte ting. Idag ser jeg det dog sjældent, da jeg syntes der findes langt bedre kilder på nettet. Halvdelen af de produkter han anmelder interesserer mig overhovedet ikke, så derfor syntes jeg det er lidt spild af tid.
Gravatar #17 - Chucara
20. nov. 2006 18:10
Velfortjent, selvom jeg ret tydeligt husker en Quake (2?) anmeldelse hvor man ret tydeligt ikke brugte musen til noget :D
Gravatar #18 - blomma
20. nov. 2006 18:18
Så mangler vi bare at DR lægger hele deres arkiv af f.eks. Troldspejlet ud på nettet.

Har ikke selv set Troldspejlet i snart 10 år, men det var noget jeg voksede op med dengang i begyndelsen af 90'erne :-)
Gravatar #19 - ProDoc
20. nov. 2006 19:21
Ja jeg er også enig i de foregående, det er fortjent at netop Stegelmann går denne pris, men også opkaldt den efter sig da det er ham der er faderen til det der sker i Dk på det område! Men jeg vil nu også jeg vil give #16 en smule ret, har også altid set Troldspejlet og ser det stadig, men synes der er kommer for meget af alt muligt andet ind i programmet. Men det er nok fordi det er blevet kategoriseret som et børne program udelukkende. Og det at sige at han ikke kritiserer er nok så meget sagt, hvis I så programmet i dag, så var det ikke helt positivt det han sagde om det Garfield spil!!! :)
En anden ting som skuffer mig specielt er, hvorfor dælen er den hjemmeside ikke bedre??? Det er et teknologiprogram og så ligner hjemmesiden noget fra 1999 af? Jeg er da sikker på at samtlige af DR's www designere med glæde ville lave en lidt mere kompliceret site bare at respekt for the StegelMann... Og hvorfor kan man ikke se Troldspejlet online og de gamle afsnit... og hvorfor er der ikke et forum på hjemmesiden hvor man kan dele sin erfaringer anmeldelser etc... eller er det kun nu der føler det... ? Men sorry kom af sporet, som sagt et kæmpe velfortjent tillykke til Jakob Stegelmann.
Gravatar #20 - fennec
20. nov. 2006 19:40
Jakob Stegelmann er gud. Det kan ikke siges på andre måder.

Troldspeglet er et så genialt program. Og har I nogen sinde tænkt på hvorfor spil/bøger/film ikke får x stjerne ud af x i det program?? Så har Stegelmann selv udtalt at det er med fuld overlæg. For hvad en synes er et godt produkt, synes en anden er skod. Når I ved det så prøv at lytte til hvad han siger næste gang. Han får altid sagt hvem der skal købe produktet, og hvem der ikke skal.

Og den svinestreg han blev udsat for med Valhalla er langt om længe oprettet. Ja, det var nemlig vores alle sammens Jakob Stegelmann der stod bag den tegnefilm, indtil han blev smidt ud af produktionsselskabet. Han drømte bare om at lave en tegnefilm som var værdig til verden, men det kostede åbentbart for meget.

Og lad os så få Pixel ind i programmet igen.
Gravatar #21 - Simm
20. nov. 2006 20:50
Tillykke Stegelmann, fuldt fortjent :)
Gravatar #22 - Lobais
20. nov. 2006 21:12
Uh, så lige i fjernsynet i dag, at han ville komme og hjernevaske nogen med en stålbørste, hvorfor det var en vært uden hjerne, der præsenterede programmet... Uhyggeligt...
Gravatar #23 - Cloud02
20. nov. 2006 21:17
#10
billeder af nævnte søster som har interesse i computere tak :P

On-topic: Fuldt fortjent. Det kræver sit at kunne fastholde et "nørde-program" i primetime for børn & unge gennem 17år.
Gravatar #24 - Scurvy Lobster
20. nov. 2006 22:03
Nu kunne jeg ikke se det nævnt i denne tråd, men han spiltester ikke selv. Det er der muligvis mange som tror. De har vist hyret folk under 18 til at teste alle spillene. Det var i hvert fald status sidste gang jeg var til foredrag med ham.

Og ja, han er høj! :-)
Gravatar #25 - gentox
20. nov. 2006 22:04
#23
Fra 1989 til og med 2006 giver 18, ikke 17 år.
og ikke mindre imponerende.

Edit: Men det er selvfølgelig først 18 år til februar. Så du har ret i at det er 17 nu, men synes vi er meget tæt på de 18 :)
Gravatar #26 - atrox
20. nov. 2006 22:17
Som 12 årig kan jeg tydeligt huske at Stegelmann fik mig til at glæde mig mere til at se Troldspejlet end Disney Sjov, så han har da haft en ganske nævneværdig indflydelse på mig personligt :)
Gravatar #27 - Borg[One]
20. nov. 2006 22:44
#10 men der ud over er han virkelig intelligent. Så det er helt velfortjent
Så havde det vist sig manden var dum i nakken, men stadig producerede TS som han gør - så havde prisen ikke været fortjent...?

#23 og har hun et BMI på under 25, ser vi hende helst i upåklædt tilstand, og med en rød læbestift skrevet 'Hej Newz.dk-venner' hen over maven...

Anywho - rart at der bliver kigget med lidt 'seriøse' øjne på formidlere af drengerøvs-materiale...
Gravatar #28 - Decipher
20. nov. 2006 22:51
Nu får jeg nok på hatten .. men hvorfor får en anmelder en spilpris? Filmanmeldere får heller ikke oscars?

Stegelmann har skam banket et op program sammen i mange år, lidt en nitte der er så meget om nørdede tegneserier men det kan man jo springe over :)

Og ja - det har faktisk altid undret mig at han har været i stand til at lave fornuftige anmeldelser af spil han på ingen måde har kunnet finde ud af at spille (hvis indslagene viser ham selv spille).
Gravatar #29 - Huleboeren
20. nov. 2006 23:02
Jeg syntes der var for lidt spil anmeldelser og for mange bøger :p
Gravatar #30 - terracide
20. nov. 2006 23:45
Jeg har nu altid syntes han stinker til at anmelde spil...
Han er ikke "gamer" og det afspejles helt klart når han anmelder spil.
IMHO fik han prisen fordi der ikke er andre på scenen i DK.
Gravatar #31 - bnm
21. nov. 2006 00:34
terracide: hvilket betyder at vi kan takke ham for at vi overhoved kan tale om en sådan scene.
Gravatar #32 - atrox
21. nov. 2006 02:51
#28, #29, 30#:

I burde skamme jer. Stegelmann har formåedet at formidle information omkring noget ingen andre gad skænke en tanke tilbage i 1989. Bøger, tegneserier, computerspil, alt sammen noget ingen i mainstreamen gad høre om. Men sjovt nok som årene gik blev interessen for især computerdelen større og større. Personligt begyndte jeg at læse en del bøger og hoppede fra Anders And til tegneserier med lidt mere indhold.

Jakob Stegelmann er i stand til at tage et stille og roligt kig på et produkt og anmelde det i ord selv en husmor kan forstå. Han leverer troværdigt TV på en måde så alle kan være med, hvilket er grunden til at han har fået denne pris. Der er rigtigt langt imellem journalister der går op i deres arbejde på samme måde som han gør nu om dage.
Gravatar #33 - terracide
21. nov. 2006 02:51
#31:
Det ændre ikke ved at han stinker til det.
Men så igen er TV et elendigt middel til at anmelde spil på, nettet/demos er 100 gange bedre.

Og i programmet d. 13/11 anmeldte han et spil(Titan Quest) fra Juni/Juli.
Det kan jeg vitterligt ikke bruge til noget.
Har endnu ikke set ham anmelde et spil jeg enten ikke HAVDE gennemført..eller ingen interesse i havde på det tidspunkt han "anmeldte" det.
Så hellere GameSpot, der kan jeg følge med i spil før de udkommer, se videor og andet guf.
Alt sammen 100 gange bede end Troldspejlets "anmeldelser".

Men jeg går ud fra at hvis man kun spiller 1-2 spil om året, så rækker Troldspejlet *shurgs*
Gravatar #34 - terracide
21. nov. 2006 02:55
#32:
Jeg skammer mig ikke over at sige min mening.
Prøv den "tatik" på børn, kan være de hopper på den...
Desuden drejer min kritik af ham sig om spil-delen, som er under middel.
At han er god til tegneserier/film har vist intet at gøre med en pris for spil..som han kun får fordi han er de eneste der laver den slags herhjemme. *shrugs*
Gravatar #35 - leGnu
21. nov. 2006 08:12
#5
- Du tror for det første ikke at andre på redaktionen, er med til at spille alle de spil som Troldspejlet anmelder? Så du kan jo ikke bare par tout antage at Jacob Stegelmann er en dårlig FPS-gamer. Desuden, er det jo TOTALT ligemeget om han netop ER sådan en gamer. Da fåtallet af de der spiller computer er elite-gamere, henvender han sig jo bare endnu mere til dem, da han har en reél mængde dygtighed til at spille, at han er i stand til at fortælle selv uerfarne gamere om dette spil er godt eller ej! Så ja, blasfemi! Tænk dig om, før du taler!

Noget helt andet, og ontopic, er at Jacob Stegelmann helt sikkert fortjener den her pris. Han er dén mand på gaming-, spilanmeldelse- og subkultur-scenen, der virkelig forstår at fange et publikum, ungt som mindre ungt. Manden er genial! Tusind gange tillykke til ham. Troldspejlet ville ikke være uden ham, og hans kollegaer.
Gravatar #36 - Trentors
21. nov. 2006 08:23
#35
Tak for svineren ;-) Tror du ikke at du har skrevet forkert da jeg slet ikke nævner noget om Stegelmann som gamer. Fiks det lige tak - jeg er stor fan af Stegelmann og Troldspejlet og vil helst ikke stå model noget dårlig omtale af begge...
Gravatar #37 - smiley
21. nov. 2006 09:17
Jeg har aldrig rigtig kunne forholde mig til Stegelmann som nogen form for gamer.
Er der nogen der ved om det overhovedet er ham der sidder og spiller? Det virker for mig mere som om han altid læser op fra en andens synspunkter på det spil han kigger på =/

Men det kan jo også sagtens være =) Han er jo næppe alene om programmet ;)

Han rammer typisk ret om et spils værdi.
Men et spil som Diablo II fx, som reelt har meget lidt rigtig indhold, har stadig en enorm underholdnings værdi for millioner af mennesker verden over.
Det lykkedes ham at svine spillet til, primært over den dårlige AI og nærmest fejede det til side. Den havde jeg godt nok svært ved at sluge den gang..

Jeg er ked af det drenge, men på trods af at jeg har vokset op med ham, så er jeg ikke enig i hans "gude" status.

Som man siger.. den enøjede er konge blandt blinde.

Vi mangler flere som kan støtte Stegelmanns arbejde og branche.
Troldspejlet er en blanding af hurtige reviews og tips om nye tegneserier, spil og film. Men jeg vil aldrig kunne basere et spil køb på hans anmeldelse =/

Til gengæld er jeg ret enig i hans film og tegneserie anmeldelser, det har givet mig nogle gode oplevelser.


Det skulle ikke undre mig om jeg blev flamet af fanboy ignoranter som ikke vil høre andet end deres egen mening.
Så før du kommenterer denne post, så tænk dig meget godt om.
Gravatar #38 - fidomuh
21. nov. 2006 09:46
#37

OMG N00B N00B! STEGELMAN IS GOD! NOOG YOU!..

Ahem :D

Anywho, komplet enig i det du siger.

Han har gode film og bog anmeldelser ( specielt for de lidt mere eventyrlige af hjerte ), men hans spil anmeldelser er oftest taet paa at vaere til grin.
Een ting er at de kommer lang tid efter spillet er udkommet, men ofte saa bliver spillets fulde kvalitet slet ikke taget til overvejning..

Fx med diablo2, der lagde han stor vaegt paa singleplayer delen, men selvom jeg var 15 aar dengang, saa havde jeg alligevel bare en smule indsigt i hvor stor online delen kunne blive.. Og det var da klart her D2 udmaerkede sig ifht. konkurrenterne :)
Gravatar #39 - Sid
21. nov. 2006 09:47
Bare lige et lille hint: Stegelmann anmelder sjældent spillene selv. Til det har han børn og unge der får et spil ud og kan spille det igennem. De laver så en anmeldelse som han så viderformidler gennem troldspejlet.

Man kan så sige, at med tanke på en stor mængde computerspil har en helt anden målgruppe end børn, så burde der måske være et alternativt program til de lidt ældre computerspillere, tegneserielæsere og så videre.

Men derudover er han en fandens behagelig person, at snakke med og en ildsjæl som få. Da DR2 blev lanceret havde han et koncept klar til DR som kunne fylde sendefladen med computerspil, manga, tegnefilm og lignende. Det var DR dog ikke moden til på det tidspunkt ;)
Gravatar #40 - fidomuh
21. nov. 2006 09:54
#39

Mkay, men saa har han jo paa ingen maade fortjent denne pris?

Hans program er godt, ja, men naar han ikke engang selv anmelder spillene?

Det svarer lidt til at give mig en oscar fordi jeg laver et indslag om en film.. Endda en film jeg ikke selv har set :P
Gravatar #41 - Sid
21. nov. 2006 10:03
Han er manden bag programmet, manden som formidler alt det her ud. Manden som brænder for emnet. Uden Stegelmann havde der ikke været et Troldspejlet.

Prøv lige, at overveje hvor meget arbejde der egentlig ligger i det program. Hvis han samtidigt med alt det andet der skal laves også skal spille samtlige spil igennem på alle platforme, så ville han næppe have tid til, at lave andet end at spille computer. Det er jo heller ikke den samme anmelder som spiller alle spil igennem i diverse computerblade.

Derudover er det vel fair nok, at man erkender man næppe er verdensmester til alle typer spil. Personligt kan jeg godt lide racerspil, FPS og nogen gange et Rollespil og et strategispil. Sæt mig til at anmelde en flysimulator eller et RTS spil og det ville få rasende dårlige karakterer, uden nogen reel grund anden end, at jeg ikke bryder mig synderligt om genren.
Gravatar #42 - fidomuh
21. nov. 2006 10:10
#41

Og hvad saa?

Giv troldspejlet en "[email protected]" pris..

Hvad fanden er ideen i at give en "gaming" pris til Jakob Stegelman?

Han har hverken fortjent den, eller overhovedet gjort noget for at faa den :)

Eneste umiddelbare konklusion er at han er den eneste spiller paa banen :)
Gravatar #43 - Sid
21. nov. 2006 10:19
Han har da i den grad fortjent den. På nuværende tidspunkt spiller han ikke spillene selv, men det har han gjort, markedet er bare blevet så meget større, og programmet bredere, at det simpelthen ikke kan lade sig gøre. Samtidig er han manden som i den grad har fået computerspil ind som et accepteret medie. Hvis nogen har været forgangsmand på det område er det sgu ham.
Gravatar #44 - smiley
21. nov. 2006 11:18
Som jeg sagde.. det er ikke svært at være den bedste, hvis man er den eneste. Og det er derfor han har fået prisen.
Det er udemærket arbejde, men jeg ville ønske en bedre repræsentant af spil ville stå frem.
Gravatar #45 - fidomuh
21. nov. 2006 11:37
#43

Men han har faaet en gamer pris?
I hvilket henseende har han fortjent den?

At han har fortjent "noget" for sit arbejde med troldspejlet er vi slet ikke uenige om.. Men en gamer pris?

No offence, men den har han ikke "fortjent", men som #44 udpeger..
Det er ikke svaert at vaere den bedste, hvis man er den eneste


:)
Gravatar #46 - Cloud02
21. nov. 2006 12:01
#33 terracide
Det handler ikke om han er god som anmelder eller ikke , det handler om at han er med til at formidle viden og interesse omkring et emne som ikke tidligere har været særligt populært. Nu er det ikke alle der er som dig, og tjekker gamespot eller for den sags skyld ved at man kan finde anmeldelser på nettet. Det kunne jo være at forældre så programmet med deres børn og derved fik ideen til at købe et spil som de så i progarmmet.
Gravatar #47 - Sid
21. nov. 2006 12:17
Det kommer da i den grad an på hvad man lægger i ordet "gamer pris". I mine øjne handler det om, at han har udbredt kendskabet til spil, og i den grad medvirket til, at det er blevet en mere accepteret del af underholdningen. Derfor kan han godt i mine øjne få en "gamer pris". Hvis du i ordet "Gamer" lægger, at han skal sidde og spille spil hele tiden og være svine god til det, jamen så kan vi godt diskutere om der er andre som kunne være mere velegnede. Men jeg syntes den er fortjent.
Gravatar #48 - smiley
21. nov. 2006 12:36
#47

jeg hader når ting bliver for subjektive..

Jeg er ret skuffet over at der ikke står hvorfor han har fået den pris. Han har videre indformeret, det er hvad der står, men hvorfor er det mere værd end at stifte et firma der laver spil..?

Hvad med IO Interactive (eller hvad de hedder), som har lavet hitman serien? De har da reelt lagt Danmark på verdenskortet i spilverden. Eller dem der lavede Seed(som nu er dødt), en dansk MMO..

Jeg forstår ikke hvad der gør Stegelmann mere fortjent til prisen, og så ovenikøbet for den opkaldt efter ham. o.O
Gravatar #49 - fallen_dk
21. nov. 2006 12:41
#45: det er jo ikke en gamer pris på den måde at han skal være CPL materiale, det er en pris han får for at have gavnet computerspils udbredelse for underholdningsbranchen. Og det kan du ikke imo stille tvivl om at han har.
Gravatar #50 - Zombie Steve Jobs
21. nov. 2006 12:47
Han er jo ikke den eneste, som nogen påstår. Der er det grimme skidt boomtown kører på DK 4, eller er det TvDanmark?
Det er eddermame lowbudget crap og talentløse værter. Det samme gælder diverse internet portaler, hvor selvsamme talentløse nørder forsøger at formidle et eller andet.

Stegelman har i det mindste en erfaring, talent og en uddannelse. Han er enormt dygtig synes jeg.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login