mboost-dp1

SXC - wmagni

ITEK bekymret for dansk tilbagegang på it-ranglister

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Danmark har i flere år kunnet bryste sig af enten at være med helt i front eller på vej opad på flere internationale ranglister, der har fokus på it.

På det seneste er det dog gået den forkerte vej på disse lister, og det vækker bekymring hos ITEK og IT-Branchen. Selvom der ikke er tale om store fald – fra en tredje- til en fjerdeplads på The Connectivity Scorecard og fra en første- til en tredjeplads på Networked Readiness Index – så mener branchedirektør Tom Togsverd fra ITEK ifølge Computerworld, at der skal ske noget.

Tom Togsverd, branchedirektør i ITEK til CW skrev:
Faldet på ranglisterne er bekymrende, og jeg synes, vi skal se det som et wake up call. Hvis vi skal være i særklasse, bliver vi nødt til at udvikle os hele tiden.

Togsverd mener, der skal sættes fokus på udviklingen af Danmark som højhastighedssamfund, og at virksomhederne skal blive bedre til at anvende it for at genvinde det tabte.

Hos både ITEK og IT-Branchen mener man, en af måderne for at opnå dette er, at der skal satses mere på uddannelse, så Danmark får et fagligt højt niveau inden for it-kompetencer.





Gå til bund
Gravatar #1 - Mikkelpf
7. apr. 2010 07:17
Satse mere på uddannelse, tjo, og måske gøre noget for at bekæmpe den - stadigt eksisterende - fejlopfattelse at man er socialt retarderet, hvis man ved "noget om IT".

Og så ville det nytte hvis vi havde bare et par politikere der vidste noget om det, istedet for den flok vi har nu - og her snakker jeg bredt over det politiske spektrum.
Gravatar #2 - Casperin
7. apr. 2010 07:30
Tredje- til en fjerdeplads? Danmark er et uland når det kommer til it. Vi er langt bagefter de såkaldte tredjeverdenslande.

Det eneste vi er gode til, er at udlicitere opgaver til store firmaer.
Gravatar #3 - Mort
7. apr. 2010 10:35
Et af de oplagte trin vil også være at fjerne multimedieskatten. Det er på ingen måder sundt for hverken produktiviteten eller fleksibiliteten at man bliver beskattet af 3000 om året hvis man ønsker at bringe sin arbejdscomputer med hjem for at arbejde hjemmefra.

Vil man udbrede brugen af IT er det en dårlig idé at straffe dem der gerne vil bruge det.
Gravatar #4 - Deleet
7. apr. 2010 10:37
Cool. Fjern beskatning på alt bredbånd, eller bedre: fjern beskatning på top-notch forbindelser hvadend det måtte være (nok primært fiber).
Gravatar #5 - Billy Blaze
7. apr. 2010 11:03
Det undrer mig lidt at de asiatiske lande er så langt bagefter, men det er nok fordi man måler relativt bredt og ikke kun på hvem som har de bedste snuggle androids... :)
Gravatar #6 - x3me-brain
7. apr. 2010 13:25
#5
Nok fordi der måles lidt bredere end som så. F.eks. er det jo ret kendt at Sydkorea har de fedeste fiber internetforbindelser, men hvis du tager sådan noget som mobiltelefoni med, så er Sydkorea meget bagefter. Det koreanske mobilmarked er meget lukket af diverse service provider lock-ins, samtidig med at Samsung og LG deler 80% af telefon markedet. Det betyder at Samsung og LG ikke gider bruge en masse energi på at udvikle til det koreanske marked, og de telefoner der sendes på markedet i Korea fra de to firmaer er langt bagefter det de samme firmaer sender til Europa og USA. Sammen med lock-ins betyder det også at det eneste koreanerne rigtigt er foran med på deres telefoner er DMB. Et godt eksempel på det er at iPhone først blev introduceret i Korea i slutningen af 2009, da det var blevet hængt op i en eller anden teknisk handelshindring siden den blev introduceret i resten af Verden.

PS: Bor i Korea for tiden. Et af lyspunkterne jeg ser frem til når jeg flytter hjem er at kunne få en ordentlig telefon.
Gravatar #7 - ktg
7. apr. 2010 15:33
Casperin (2) skrev:
Tredje- til en fjerdeplads? Danmark er et uland når det kommer til it. Vi er langt bagefter de såkaldte tredjeverdenslande.
Hvorfor? Faktisk mener jeg at vi generelt gør det meget godt i forhold til stort set alle andre lande.

#0 skrev:
Togsverd mener, der skal sættes fokus på udviklingen af Danmark som højhastighedssamfund, og at virksomhederne skal blive bedre til at anvende it for at genvinde det tabte.
Sjovt, for jeg er slet ikke enig. Eller dvs. jeg synes det er gode områder at ønske udvikling, men jeg mener slet ikke det er her fokus burde ligge. Højhastighedsforbindelser synes jeg kommer løbende. Fiber bliver mere udbredt, og ellers er stort set alle dækket af en ADSL-forbindelse. Mere vil have mere, men egentlig synes jeg vi er meget god med.

Hvor jeg hellere så at fokus blev lagt var i det offentlige.
Jeg har bla. også lige fået brev fra Feriekonto. En strimmel skal så skrives på, jeg skal ind til Borgerservice, de skal stemple den, og så skal jeg betale porto for at strimlen bliver sendt med posten. Hvis det var gjort så smart som aflæsning af el, så ville jeg i værste fald få et brev med login til deres hjemmeside - eller besked via min netbank - hvor jeg kunne krydse af hvornår jeg ønskede at holde ferie, og de kunne så bekræfte elektronisk.

Sådanne ting kunne sagtens gøres fuldautomatisk, eller simplificeres meget, ved ikke at skulle sende breve ud, skrive på dem, få det underskrevet, sende videre, og få en maskine til at aflæse. Et elektronisk system vil aldrig have problemer med at aflæse grimme blokbogstaver.

Jeg forstår generelt ikke hvorfor der skal bruges så meget papir i det offentlige. Det gavner ikke miljøet, det gavner ikke overblik og det gavner ikke effektiviteten (hvis et fælles offentligt system blev vel udviklet på tværs af kommunerne). E-boks er et godt skridt i den rigtige retning, selv også inde for private firmaer.
Gravatar #8 - onetreehell
7. apr. 2010 16:42
Sorry, det blev en lang rant. Hvis du ikke gider at læse det, så skip ned til tl;dr.

#7
Jeg synes ikke e-boks er et godt system. Udover at den brokker sig over at jeg ikke bruger Adobe Acrobat Reader(r)(tm)(c)(bbq) til at læse mine pdf, så må man ikke gemme særligt mange af sine egne dokumenter (f. eks. noget man selv har scannet ind eller fået gennem alm. email).
Jeg var inde for at checke hvor meget det var. I starten mente jeg at det var 10 mb (det er ikke mange pdf'er).
Jeg stødte ind i nogle problemer. Digital-signatur-login-java-appletten ville slet ikke loade i opera. Nå...
Så prøver jeg da bare google-chrome. "Nej!1 Din browser understøtter ikke cookies!11eleven". Jeg måtte lige dobbelt-tjekke om jeg var kommet til at slå cookies fra. Nej. Den var sat til "tillad alt lortet".
Videre til næste browser, midori. Samme problem.
Næste igen... Denne gang Epiphany. Nej, duer heller ikke, sagde prinsessen.
Jeg gik så i gang med at skrive en sur mail til e-boks over det, da jeg kom i tanke om at jeg HAR jo haft det til at virke flere gange i firefox. Det måtte jeg så prøve, og vupti! Det virkede. Jeg skrev selvfølgelig mailen færdig og sendte den alligevel. Det duer ikke at det ikke virker med 6 webbrowsere (hvoraf 5 af dem er ganske fornuftige). Anyway, jeg kom endelig frem til det jeg ville, nemlig se hvor meget plads jeg måtte bruge til egne dokumenter.
1,0 fucking mb...
Hvis jeg kun havde dokumenter i ascii eller utf-8 clear text var det måske okay. Men 1,0 mb... En lille aflevering jeg lavede for ~en måned siden på 4 sider og et lille billede der illustrerer en cirkel med stiplede linier, stortset, fylder 4,1 mb. Der har jeg altså overskredet kvoten med 4 gange bare på eet dokument. Måske fylder det billede ret meget, men hvad fanden... hvis jeg skulle skanne dokumenter ind, ville det jo fylde langt mere!
Kazehakase og konqueror duer i øvrigt heller ikke...

tl;dr: sådan noget som e-boks.dk skal bare virke. Det gør det ikke. Og det duer ikke at snakke om et papirløst kontor, hvis det betyder at du kun må have ét dokument på kontoret ad gangen.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login