mboost-dp1

Dansk Politi

IT-medarbejder hos Østjyllands Politi idømt to års fængsel for hacking af kollegers telefoner

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

En nu tidligere it-medarbejder hos Østjyllands Politi har fået to års fængsel for at hacke naboer og kollegernes telefoner.

Med den ulovlige adgang medarbejderen skaffede sig, kopierede han kollegaernes private billeder, herunder også nøgenfotos.

Medarbejderen brugte derudover samme fremgangsmåde til at skaffe sig private fotos fra naboer.

Hvordan selve hacket er foregået er uvist, men tv2østjylland beskriver hvordan medarbejderen har brugt et kabel mellem computer og iPhone – hvilken kunne lyde som alt fra en simpel kopi af telefonerne, til installation af rootkits.

Tidligere ved ekstrabladet, er det beskrevet hvordan medarbejderen har fået adgang til op mod 144 kvindelige kollegaers computere, når de f.eks. har indleveret maskinerne til IT – eller når medarbejderen fik adgang til deres telefoner.

Af dommen på to års fængsel er de tre måneder ubetinget – og den dømte skal desuden udføre 250 timer samfundstjeneste og undersøgelse af sexologisk behandling.

Gå til bund
Gravatar #1 - CableCat
24. jan. 2023 13:48
Jeg gætter på at han har lavet en "backup" of ofrenes udstyr, for at så bagefter grave filerne igennem efter billeder af seksuel karakter.

Jeg tror ofrene skal være glade for at data blev slettet og politiet ikke fik deres egen kopi.
Gravatar #2 - SpegepølseBøvs
24. jan. 2023 13:55
Man kan da heller ikke stole på nogen som helst efterhånden.
Gravatar #3 - nKKE
1. feb. 2023 08:13
Havde det været en politimand havde den (U)afhængige Politiklagemyndighed nok ikke fundet nogen årsag til at igangsætte en undersøgelse.
Gravatar #4 - dugfrisk
5. feb. 2023 18:38
nKKE (3) skrev:
Havde det været en politimand havde den (U)afhængige Politiklagemyndighed nok ikke fundet nogen årsag til at igangsætte en undersøgelse.

DUP eller SIND/ankestyrelsen. Hvad er forskellen?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login