mboost-dp1

SXC - flaivoloka

It-angreb kan købes som pakkeløsninger

- Via DR - , redigeret af Pernicious

Det bliver nemmere og nemmere at udfordre it-sikkerheden, nu kan selv brugere uden større indsigt i computersikkerhed lave et angreb mod sin bank eller den lokale skole.

Man skal ikke mange år tilbage, før de it-kriminelle var unge mennesker med stor baggrundsviden inden for it. I dag er færdiglavede pakker og botnets blevet hverdagskost, hvilket gør det nemmere end nogensinde at blive cyberkriminel.

De færdiglavede pakker købes på de mere lyssky sider på nettet, hvor de findes i mange forskellige udgaver til varierende priser. Hver af pakkerne kan lave en lang række forskellige variationer af angreb, og dette gør det, ifølge Peter Schjøtt fra Symantec, som DR har talt med, svært for antivirus-selskaberne at følge med.

Han råder folk til at beskytte sig med de større sikkerhedspakker og tænke sig godt om, når de går på nettet eller modtager mistænkelige e-mails. Dertil kommer, at det er vigtigt at holde softwaren på sin computer opdateret, hvilket ikke kun gælder antivirus-softwaren.

Schjøtt påpeger, at de fleste nye angreb går efter huller i browsere og plugins som f.eks Flash eller QuickTime, hvofor det er lige så vigtigt at opdatere disse løbende.

Gå til bund
Gravatar #1 - Tukanfan
18. jan. 2011 15:10
Jaja, "købe de store pakker" - og DR køber den med det samme. Samme mangel på kildekritik burde man skulle lede længe efter.
Gravatar #2 - Borgbjerg
18. jan. 2011 15:11
haha - denne nyhed svinger godt med den nyhed, lige før...
Gravatar #3 - Alrekr
18. jan. 2011 15:12
Que: Secunia PSI. Den kender ikke alle programmer, men den holder styr på mange programmer. Samtidig kan den nye version opdatere visse programmer automatisk.

'Køb de store pakker' - manden kommer fra Symantec, som tilfældigvis sælger de store pakker! Jeg tvivler i øvrigt stærkt på at det er den normale computerbruger som forsøges ramt, det er nok skolen eller virksomheder som skal passe på..

Gravatar #4 - csstener
18. jan. 2011 15:19
er jeg den eneste som tænkte wuut da jeg læste overskriften??
Gravatar #5 - csstener
18. jan. 2011 15:20
Borgbjerg (2) skrev:
haha - denne nyhed svinger godt med den nyhed, lige før...
jep
Gravatar #6 - Bean
18. jan. 2011 15:39
Nyhed skrev:
Han råder folk til at beskytte sig med de større sikkerhedspakker og tænke sig godt om når man går på nettet, eller modtager mistænkelige e-mails. Dertil kommer, at det er vigtigt at holde softwaren på sin computer opdateret, hvilket ikke kun gælder antivirus-softwaren.

Schjøtt påpeger, at de fleste nye angreb går efter huller i browsere og plugins som f.eks Flash eller Quicktime, hvofor det er lige så vigtigt at opdatere disse løbende.


Nøj, et godt råd. Hvis folk der har ansvaret for diverse institutioners it-sikkerhed kan bruge dette råd til noget, så kan jeg sgu godt forstå at det er underholdende at lave angreb mod dem. Jeg ville have det dårligt som administrator, hvis jeg tænkte "Nå ja! Window, samt de andre vigtige og anvendte programmer, skal da lige opdateres en gang imellem!" når jeg læser denne nyhed.
Gravatar #7 - grok
18. jan. 2011 15:48
Alrekr (3) skrev:
Jeg tvivler i øvrigt stærkt på at det er den normale computerbruger som forsøges ramt, det er nok skolen eller virksomheder som skal passe på..

En hel del angreb er ret lige glade med hvem de rammer. Det drejer sig bare om at sikre sig kontrol over en række maskiner som så kan misbruges til de verse videre angreb, eller sælges til andre kriminelle.
Gravatar #8 - BeLLe
18. jan. 2011 16:23
@Overskriften - Hvor kan jeg købe disse pakker?

Det må være muligt at give nogle links til sider hvor man kan fremskaffe disse angrebs pakker så vi selv kan se hvordan det hænger sammen... ellers kan vi jo ikke vide om det bare er noget symantec finder på for at sælge software
Gravatar #9 - done
18. jan. 2011 19:18
Mon ikke også selv at symantec probber lidt penge i udviklingen af de IT angrebs pakker????
Gravatar #10 - HNicolai
18. jan. 2011 19:27
@9: Det behøver de ikke, de (cyber) kriminelle tjener gode penge på det.

Og @8 det kræver (desværre) ikke mere end en google søgning for at finde det, så selvf findes de. Dog er den bedste beskyttelse lige netop ikke en "all-around" AV løsning, men gratis programmer(/addons) som NoScript og Secunia PSI
Gravatar #11 - engfeh
18. jan. 2011 22:50
#10
Og du er sikker på at det ikke bare er scams? Dvs: har du prøvet at købe en og se hvad der sker?
Gravatar #12 - Nize
19. jan. 2011 01:23
Wow...

Jeg omskriver den lige:

"Sælger mener, at alle bør købe hans produkter - især de dyre. Det er godt for dem. Licensbetalt medie bringer reklamen videre, det var slow-news tuesday."

Det får da Apple til at virke amatøragtige! Nånej, alle journalister er idiotisk forelskede i, og forherliger, Apples produkter. Det er gennemført.

I rest my case.

Gravatar #13 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
19. jan. 2011 06:30
Jeg tror det han mener med "større sikkerhedspakker" er, at man ikke bare skal nøjes med den gratis version af AVG, eller hvad ved jeg - men derimod have både firewall, antivirus og evt. en form for malware-blocker ... Hvilket jo snildt kan klares med Win7 firewall + MSE ;)

Ingen siger man skal købe Symantec-produkter, men blot bare tænke sig om ... Husk på, intet i verden er gratis!
Gravatar #14 - Alrekr
19. jan. 2011 08:07
#13, oprøret kom efter der i nyheden stod, at man skulle købe de store pakker. Det er ændret nu, og jeg kan også se, at det ikke står i kilden.
Gravatar #15 - HenrikH
19. jan. 2011 08:26
Og for nu at få vores vanlige bil analogi:
Benzinproducenterne anbefaler at folk køber biler der bruger benzin, fremfor at benytte sig af anden for for som transport, som f. eks. en cykel >_<
Gravatar #16 - arrogant
19. jan. 2011 08:43
Det er jo ikke nogen nyhed at det kan købes, især ikke hvis man arbejder med IT sikkerhed.

Jeg kan dog godt grine over prisen i deres artikel.

En zeus installation med unlimited domains koster maks $500
Gravatar #17 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
19. jan. 2011 08:53
arrogant (16) skrev:
Det er jo ikke nogen nyhed at det kan købes, især ikke hvis man arbejder med IT sikkerhed.

Jeg kan dog godt grine over prisen i deres artikel.

En zeus installation med unlimited domains koster maks $500


Det var også derfor jeg ikke tog prisen med i nyheden - havde trods alt lidt kildekritik ;)

---

Alrekr (14) skrev:
#13, oprøret kom efter der i nyheden stod, at man skulle købe de store pakker. Det er ændret nu, og jeg kan også se, at det ikke står i kilden.


Really? Jeg må ha sovet da jeg skrev den så :D
Gravatar #18 - HNicolai
20. jan. 2011 22:03
plz (11) skrev:
#10
Og du er sikker på at det ikke bare er scams? Dvs: har du prøvet at købe en og se hvad der sker?
Nej jeg har ikke købt dem, men har set massere af hackede hjemmesider hvor de var uploaded til.

Så ja, jeg er 100% sikker på at de findes, og da der findes utroligt mange dumme mennesker, så er jeg også sikker på at de tjener gode penge på dem ;)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login