SXC - kezzeIntel indgår måske forlig med de amerikanske myndigheder

Via The Register - , redigeret af Net_Srak

I kølvandet på gigantbøden fra Europakommissionen til Intel valgte den amerikanske handelskommission (FTC – Federal Trade Commission) sent sidste år også at kigge chipgiganten nærmere efter i sømmene.

Årsagen var, at Intel angiveligt havde benyttet sin dominerende markedsposition til at tvinge forhandlere væk fra konkurrenten AMD. Ligeledes har FTC valgt at kigge på Intels markedsposition på grafikmarkedet.

Nu har advokater fra både FTC og Intel udsendt en fælles erklæring, hvori de skriver, at undersøgelsen af Intel er sat på pause, imens parterne forsøger at komme til enighed om et forlig.

Pausen vil vare i en måned, indtil den 22. juli, hvor parterne skal have fundet en løsning. Skulle det lykkes at komme til enighed, står Intel stadig over for en sag anlagt af statsadvokaten i New York, der ligeledes mener, Intel har misbrugt sin markedsposition på CPU-markedet.

Gå til bund
Gravatar

#1 Thinq 22. jun. 2010 11:45

Måske skulle man lave en international "monopolhåndbog" som blev rundsendt til firmaer, når de når en vis størrelse/markedsandel. Det er ligesom at der er mange der ikke rigtig kan finde ud af at der gælder særlige regler når man bliver markedsdominerende. *Suk*
Gravatar

#2 moulder666 22. jun. 2010 12:04

Hmm - det giver da ikke specielt meget mening at indgå forlig vedrørende en igangværende undersøgelse - hvis de ikke ved præcis hvad der er at komme efter, kan de sguda ikke finde en ordentlig løsning!
You, Sir, constitute the "anal" in car analogy!
Gravatar

#3 Sengir 22. jun. 2010 12:28

Sådan, rart at nogen er vågne. Alt for mange udnytter deres markedsandel til at tvinge de andre væk. Det går i den rigtige retning det her.

Forstår heller ikke forliget, men det må vel betyde at Intel godt selv er klar over, at de har gjort noget forkert.
Gravatar

#4 Hald 22. jun. 2010 12:58

Utroligt at man kan blive straffet for at lave sit arbejde så godt at man kan bruge sætninger som: "nothing can stop us now!"

Og så bliver man sagsøgt for det.. typisk..
Jeg er Microsoft Certified Professional.. og derfor er jeg Apple fanboy!
Gravatar

#5 lorric 22. jun. 2010 13:27

Dont feed the troll!
Dette indlæg er vurderet af en expert.
Gravatar

#6 Spiderboy 22. jun. 2010 14:22

Thinq (1) skrev:
Det er ligesom at der er mange der ikke rigtig kan finde ud af at der gælder særlige regler når man bliver markedsdominerende.

Teknisk set gælder reglerne alle - du må ikke lave konkurrenceforvridning.

Det er dog kun de dominerende firmaer, som reelt har mulighed for det, og det er derfor at det i praksis er dem, man er efter.
Gravatar

#7 ztyle 23. jun. 2010 03:20

AMD køre med CPU'er der er baseret på Intel's grund design, jeg kunne forstå sagen vis AMD havde udviklet deres egen mikro prosesser design, men søgsmåene kommer vel fordi at AMD ikke har de storheds tider som de havde med k6 serien, som var alt dominerende indtil PIII
Gravatar

#8 HenrikH 23. jun. 2010 08:30

Thinq (1) skrev:
Det er ligesom at der er mange der ikke rigtig kan finde ud af at der gælder særlige regler når man bliver markedsdominerende. *Suk*

Der gælder den dejlige regel, at når man har monopol på et nødvendigt gode, så kan man sætte prisen som man lyster. Det er da ethvert firma's absolut våde drøm at kunne det -_-
moulder666 (2) skrev:
Hmm - det giver da ikke specielt meget mening at indgå forlig vedrørende en igangværende undersøgelse

Det gør det hvis man ved man er skyldig, og ved man får slemme hug for det ;-)
Sengir (3) skrev:
Sådan, rart at nogen er vågne. Alt for mange udnytter deres markedsandel til at tvinge de andre væk.

Ja for dælen, ned med den fri konkurrence! Store firmaer skal bare ned med nakken. Når et firma bliver for store, så tvangsdeler vi dem sku. Så kan vi også tage Socialkammeraternes ide om at de skal tvinges til 50% kvinder i bestyrelsen eller tvangsopløses med det samme.

Se så har vi det godt, en masse små kommunistiske firmaer med folk der bestemmer baseret på deres køn, som egentlig bare skal fastholde en lille flok kunder.

Udvikling, kompetence og lave priser er dybt overvurderet.

Note: Ovenstående kan muuuhligvis indeholde sarkasme -_-
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login