mboost-dp1

Trifork A/S

GOTO: Blogs fra GOTO Aarhus

- Via newz.dk -

Fra 30. september til 2. oktober afvikles GOTO Conference i Aarhus, der er en international anerkendt konference for softwareudvikling, tidligere kendt under navnet JAOO.

Fokus er på nyheder og trends inden for udviklingen af software, hvor det er muligt at se og høre nærmere om, hvad der rører sig i branchen. Konferencen lavet af softwareudviklere for softwareudviklere.

I år har vi her på newz.dk fået muligheden for at bringe en række blog-indlæg fra nogle af deltagerne på konferencen. Disse vil vi bringe som artikler i løbet af de kommende dage og under selve konferencen.

Den første er allerede klar og omhandler Big Data. Følg linket til kilden for at læse den.

Gå til bund
Gravatar #1 - syska
30. sep. 2013 12:21
I år har vi her på newz.dk fået muligheden for at bringe en række blog-indlæg fra nogle af deltagerne på konferencen. Disse vil vi bringe som artikler i løbet af de kommende dage og under selve konferencen.


Ligner bare et lidt større tweet ... :-(
Gravatar #2 - syska
30. sep. 2013 12:23
Hvad er det lige for en Big Data database som er skabt her i landet?

Er der nogen der har spist af den blogpost?
Gravatar #3 - arne_v
30. sep. 2013 14:12

Men hvor er Danmark så i forhold til andre steder i verden? Hvordan ville Gartners Hype Curve se ud set fra et dansk perspektiv? Til dato har jeg kun hørt om én Big Data database (en afart af en NewSQL database) som er skabt her i landet, så min egen konklusion må være at vi i Danmark har vores force i at udnytte eksisterende teknologier til at skabe nye produkter, hvilket som sådan kan være fornuftigt i mange tilfælde. Det kan dog også give den udfordring at kernen i de teknologier som man baserer sit produkt og eventuelt hele sin forretning på er utilgængelig og at man simpelthen mangler de kompetencer der skal til for at forstå hvordan den underliggende teknologi er skruet sammen. Det kan gøre det svært f.eks. at forbedre og tune sit produkt til at gøre det ekstra interessant for verdensmarkedet, altså at være de bedste i klassen.

Men forskning og teknologiudvikling koster mange penge, og mon ikke det især er her det går galt i Danmark? De skarpe og visionære hjerner har vi jo…”


Hmm.

Hvad med den helt simple forklaring.

Store datamængder hænger sammen med store firmaer.

Og Danmark er præget af små og mellemstore virksomheder ikke store virksomheder.
Gravatar #4 - jASTDK
30. sep. 2013 21:59
#3: Det er nu ikke nødvendigvis rigtigt at store data-mængder hænger sammen med store firmaer. (afhængigt af hvordan du definerer store firmaer). Men eksempler som energi-trading, aktie-trading eksisterer her i landet og absorberer ret store mængder data.

Og lur mig om de ikke har forskellige Big Data løsninger under opsejling.
Gravatar #5 - arne_v
4. okt. 2013 02:25
#4

Sikkert.

Men energi-trading og aktie-trading er ikke ligefrem noget som fylder meget i dansk erhvervsliv.
Gravatar #6 - mfriis
4. okt. 2013 06:31
Det er ikke noger jeg ved noget som helst om, men kunne man ikke forestille sig at Vestas og Novo får nogen ret store mængder data når de laver deres simulationer?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login