mboost-dp1

android smartphones mærker hurtigste opdateringer undersøgelse / Newz.dk

Google

Google vinder i retssag om API-ophavsret

- Via Ars Technica -

En milliardstor retssag har stået på i over et årti, men højesteretten i USA har nu afgjort sagen i Googles favør.

Sagen har rødder i tilblivelsen af Android-platformen, hvor Google valgte at bruge programmeringssproget Java, der dengang var ejet af firmaet Sun.

Sun gik konkurs og blev opkøbt af Oracle, der efter opkøbet valgte at lægge sag an mod Google, fordi de mente, Google havde stjålet kode til brug i Android-styresystemet.

Google havde ganske rigtigt uafhængigt implementeret Javas API (application programming interface) til brug i Android. API’en skulle sikre, at udviklere havde nemt ved at arbejde med platformen.

For at gøre Android-platformen kompatibel kopierede Google blandt andet Javas argumenttyper, metodenavne samt klasse- og pakkehierarkier.

Læs også: Mozilla leder an i kampen for netneutralitet i USA: Flere firmaer slutter sig til.

Højesterettens dom afgjorde, at Googles kopiering af Javas API var lovligt under det såkaldte “fair use”-princip, der tillader, at man i visse tilfælde kan bruge materiale uden tilladelse, selv hvis det er underlagt ophavsret.

Afgørelsen vil ifølge Ars Technica have implikationer for den bredere softwareindustri, da en afgørelse i den anden retning ville have igangsat en bølge af lignende retssager.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login