google assistant dansk / Newz.dk

newz.dk

Google Assistant kan nu tale dansk: Smart-højtalere må vente

Google Assistant har lært dansk – til at starte med dog kun på mobiler og tablets.

Den danske version af Googles AI-assistent har været undervejs et stykke tid. Nu er den her officielt til mobiler og tablets, men ikke smart-højtalere.

Med Google Assistant kan man altså nu – på dansk – bede den kunstigt intelligente assistent om at finde svar på nettet, finde vej et sted hen, afspille en sang på Spotify, se en film på Netflix eller minde dig om noget i næste uge.

Google Assistant kan i første omgang kun dansk på mobiler og tablets – inklusiv Apple-enheder med iOS 10 og op efter.

Det vil sige, at smart-højtalere som Sonos One eller Googles egne Home-højtalere endnu ikke kan dansk. Den danske Google Assistant vil dog komme til smart-højtalere inden udgangen af november, fortæller Google Danmarks kommunikationschef til Recordere.dk.

På iOS skal man hente Google Assistant appen, og med Android-telefoner, der er sat op til dansk, så skulle assistenten selv begynde at snakke dansk til dig, når den er klar.

Gå til bund
Gravatar

#1 ToFFo 11. sep. 2018 10:54

Det virker da glimrende på min Google Home Mini. Jeg er faktisk imponeret over hvor godt det virker på dansk, og hvor flydende den taler, når den skal læse noget op.
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#2 MHammer 12. sep. 2018 06:40

#1 Jeg synes ikke at kan få min slået over på dansk, så kan ikke helt forstå hvordan du har kunnet få den til det. Men kan se du havde skrevet på HOL at det bare kom af sig selv. :)

Ville nu også gerne prøve at tale med den på dansk.

//Hammer
If everything seems under control, it's not going fast enough!
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login