mboost-dp1

google logo co2 arv carbon legacy / Newz.dk

Google

Google afslører klon af OpenAIs ChatGPT – “Apprentice Bard”

- Via Ars Technica - , indsendt af arne_v

Google afholder en nødbegivenhed den 8. februar, hvor de vil afsløre deres klon af OpenAIs ChatGPT.

Dette projekt er et forsøg på at gøre det mere naturligt og intuitivt at finde det, man har brug for.

Google har allerede en chatbot-sprogmodel og en billedgenererende AI, men de holder det internt og taler kun om det i blogindlæg og forskningsartikler.

Deres klon af ChatGPT kaldes “Apprentice Bard” og skal bruges som en ledsager til søgning.

Google har tidligere overreageret på andre populære ting på internettet, og det er ikke klart, om ChatGPT er et reelt problem for dem.

Deres Google Assistant har allerede en grænseflade til direkte svar, men de har ikke været i stand til at tjene penge på det.

Gå til bund
Gravatar #2 - larsp
6. feb. 2023 17:01
Nuværende søgningssvar på Google er sådan lidt ud over det hele. Et AI-agtigt bud på et direkte svar, wiki link, "people also ask", reklamer, og så de traditionelle hits fra webcrawleren sorteret efter algoritmen.

Det irriterer mig lidt, for er traditionel google-fu stadig godt? Det plejer at være godt at liste en masse stikord for at finde noget specifikt. Nu synes jeg ofte at det er bedre at stille google et grammatisk korrekt spørgsmål med normal ordstilling og fyldord, eg. "does haribo contain animal gelatin" i stedet for "haribo candy animal gelatin content". De to søgninger giver lidt forskellige resultater.

Jeg håber at Googles tiltag her kan overtage alle de fancy chat-agtige spørg og svar funktioner, så traditionel google kan tilbage til at fokusere på webcrawler resultater. Men jeg holder ikke vejret...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login