mboost-dp1

IT-Branchen

Gode tider for it-branchen

-

Med en samlet omsætning på over 105 milliarder kroner første halvår af 2016, ser det ud som om, at it-branchen igen i år kommer over de 200 milliarder kroner i samlet omsætning.

‘Nu kan vi endelig sige, at vi som branche har rystet finanskrisen af os, og at virksomheder og samfund igen er begyndt at investere i it,’ siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Både omsætningen og eksporten har udviklet sig positivt de seneste år, og væksten har især taget fart fra første halvår 2014 til første halvår 2016, hvor omsætningen er steget med 9,4 % og eksporten med 28,7 %.

Der er i dag 83.506 ansatte i branchen, hvilket er en stigning på 2.516 medarbejdere i forhod til samme tid sidste år. Det er især på de mere tunge eller specialiserede it-kompetencer – konsulenter, softwareudvikling og informationstjenester – der er sket en rigtig positiv udvikling.

’Erhvervslivet og det offentlige efterspørger simpelthen flere nye it-løsninger, der understøtter deres digitalisering. Derfor ser vi ikke bare en stigende omsætning, men også flere ansættelser i branchen,’ udtaler Birgitte Hass.

Faktisk er efterspørgslen efter dygtige it-kompetencer så høj, at prisen for at få de dygtigste også er steget. På bare et år er årslønnen gennemsnitligt steget med 10.000 kr.

‘Stigningen skyldes i høj grad, at der er rift om de tunge og dygtige udviklere, programmører osv. Der er simpelthen for få hænder til opgaverne, og det driver lønningerne skyhøjt op, afslutter Birgitte Hass.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login