Pexel

Frankrig skærper forbud imod telefoner i bilen

I Frankrig er det fremover ulovligt at holde sin telefon, imens man sidder i en bil. Også selv om man holder ind til siden.

Selv om man holder ind til siden, ikke blokere trafikken og har slukket motoren, så kan man altså stadig ende med et klip i kørekortet og en bøde på 135 euro.

For at bruge sin telefon lovligt skal man være parkeret på en rigtig parkeringsplads.

Frankrigs pendant til FDM, Automobile Club Association, kritiserer lovændringen, da de mener, den gør mere skade end gavn, da man bør opfordre bilister til at stoppe for at snakke i telefon.

Gå til bund
Gravatar

#1 Sn3akr 8. feb. 2018 17:14

De er syge de frøædere! :D

Der er vist tale om politikere som er ude af trit med virkeligheden (men når man bliver kørt rundt af privatchauffør, betalt af skatteborgerne er det jo heller ikke et problem for en selv. (med mindre det gælder alle i bilen).
Gravatar

#2 Jim Night 8. feb. 2018 20:28

Idioter hele bundtet!
Gravatar

#3 demolition 9. feb. 2018 08:17

Sådan er det da vist allerede i princippet her i Danmark. Hvis man holder i siden og sidder i førersædet i bilen så er man stadig en del af trafikbilledet og må derfor stadig ikke benytte håndholdt telefon.. At det så i praksis nok næppe vil medføre en bøde er så en anden sag, men det handler nok primært om hvorvidt andre trafikanter ser dig som trafikant eller ej. Så hvis man blot holder ind til siden i tomgang med lyset tændt, så skal man nok ikke føle sig 100% sikker på at det er ok at snakke i telefon.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login